• 15 Μαΐου 2024,

Η Συμπαράταξη Πολιτών θα γίνει το αντίπαλο δέος στη διοίκηση του δήμου

 Η Συμπαράταξη Πολιτών θα γίνει το αντίπαλο δέος στη διοίκηση του δήμου

 Το τέλος του καλοκαιριού σημαίνει και τη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της δημοτικής ομάδας «Συμπαράταξη Πολιτών», αφού σύμφωνα με την άποψη που διατύπωσε χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιωαννίδης «οφείλουμε να αποδείξουμε στους συνδημότες μας πως είμαστε και θα παραμείνουμε το αντίπαλο δέος της δημοτικής αρχής».

Τα μέλη της «Συμπαράταξης Πολιτών» πραγματοποιούν περιοδείες στα δημοτικά διαμερίσματα του μητροπολιτικού δήμου Καβάλας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα των πολιτών της υπαίθρου, παράλληλα με τη δράση που αναπτύσσει η δημοτική ομάδα κι εντός πόλης. Παρόμοιες προσπάθειες εξάλλου αποδεικνύονται ιδιαιτέρως χρήσιμες για τα μέλη της ομάδας ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά ενημέρωσης σημειώνονται σε περιοχές που δεν είναι αστικές. Η ενημέρωση λοιπόν περί των προβλημάτων είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσής τους, μέσω της μεταφοράς και συζητήσεώς τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Το γεγονός της αυξήσεως των ποσοστών του πολιτικού χώρου ο οποίος στηρίζει τη «Συμπαράταξη Πολιτών» δε μεταφράζεται και σε ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της δημοτικής ομάδας και των πολιτών. Αυτή η ενδυνάμωση απαιτεί προσπάθειες εκ μέρους της «Συμπαράταξης Πολιτών», αφού η ομάδα έχει μεν την υποστήριξη του πολιτικού χώρου και μόνο αυτή. Άρα τα μέλη της δημοτικής ομάδας πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, η οποία καταγράφεται μέσω των αυξημένων ποσοστών. Κάπως έτσι ερμηνεύονται οι περιοδείες στα δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία κατά την άποψη του Ηλία Ιωαννίδη είναι εγκαταλελειμμένα.

Η μεγιστοποίηση των δράσεων και η διαρκής παρουσία παντού, η ενασχόληση της «Συμπαράταξης Πολιτών» με τα σοβαρά προβλήματα του δήμου και οι προτάσεις που θα κατατίθενται, οι αντιδράσεις στα κακώς κείμενα είναι τα στοιχεία που θα τοποθετήσουν ψηλά τον πήχη, ώστε η συγκεκριμένη δημοτική ομάδα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των δημοτών. «Ύστερα από τόσα χρόνια διοικήσεως φτάνει η στιγμή να αλλάξει η δημοτική αρχή του κ. Σιμιτσή, που δεν έχει πλέον κάτι περισσότερο να προσφέρει και απλά προκαλεί μεγαλύτερο κακό. Είναι μια δημοτική αρχή που υπηρετεί τις πολιτικές του Καλλικράτη και του μνημονίου κι έτσι βλάπτει τον δήμο. Εκτιμώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι αυτονόητο πως το βάρος των μπροστάρηδων πέφτει στους δικούς μας ώμους», παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιωαννίδης θυμίζοντας πως επί της ουσίας διοίκηση και αντιπολίτευση ανήκουν στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι στόχος της «Συμπαράταξης Πολιτών» ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών είναι η νίκη της δημοτικής ομάδας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σα να παραιτούνται και να αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη της παράταξης. Απόλυτα διευκρινισμένο είναι επίσης και το πρόσωπο του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» αφού οι πάντες είναι ικανοποιημένοι από τον Άρη Βέρρο και την παρουσία του. Φυσικά τα πάντα θα συζητηθούν όσο θα πλησιάζει περισσότερο η προεκλογική περίοδος των επόμενων δημοτικών εκλογών.

«Ούτε ταμπού έχουμε, ούτε αρχηγοκεντρική παράταξη είμαστε, αλλά ούτε πιστεύουμε στο δημαρχοκεντρικό σύστημα που σήμερα εφαρμόζεται. Πάντως ο κ. Βέρρος απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξή μας. Επομένως, ορισμένα παράξενα δημοσιεύματα που εμφανίζονται, μόνο τυχαία δεν είναι», επεσήμανε ο κ. Ιωαννίδης και διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχουν άρει τη στήριξή τους στην παράταξη της μέλη της ΔΗΜΑΡ.

Πλησιάζουν οι ημέρες εκλογής νέας γραμματείας στην παράταξη κι εκείνο που θα ακολουθήσει θα είναι η αναβάθμιση και προσαρμογή σε νέα δεδομένα, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε κάποια ελάχιστα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν απομείνει.

Διαβάστε επίσης