• 16 Μαΐου 2024,

Κώστας Βασιλακάκης στους 93,7: « Ενθαρρυντική εμφάνιση για μια ομάδα που δουλεύει 15 μέρες»

 Κώστας Βασιλακάκης στους 93,7: « Ενθαρρυντική εμφάνιση για μια ομάδα που δουλεύει 15 μέρες»

Xθές το πρωί έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο προπονητής του ΑΟΚ, Κώστας Βασιλακάκης. Δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ακόμη επισήμανε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που πήγε την Κυριακή στο Βόλο και βοήθησε την προσπάθεια της ομάδας.

Παραθέτουμε τη συνέντευξη.

Ερώτηση: Πείτε μας την άποψη σας για το παιχνίδι του ΑΟΚ στο Βόλο;

Απάντηση: Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Μην ξεχνάτε ότι ήταν πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εμείς δε μπήκαμε καλά στα πρώτα 10`- 15` λεπτά.

Από ένα ατομικό λάθος μείναμε πίσω στο σκορ, πολύ νωρίς. Από εκεί και μετά άλλαξε η όλη εξέλιξη του παιχνιδιού. Παρά την ελλιπή προετοιμασία που είχαμε αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι αντιδράσαμε σωστά. Είχαμε ένα δοκάρι που θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Τα πατήματα μας με την πάροδο του χρόνου, ήταν καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Κυκλοφορούσαμε καλά τη μπάλα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δε μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε προκειμένου να πάρουμε ένα αποτέλεσμα.

Έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Δημιουργήσαμε καλά και είναι ενθαρρυντικό γι` αυτή την ομάδα που δουλεύει μόνο 15 μέρες. Δείξαμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Μπορεί να διεκδικήσει αυτό που βάλαμε ως στόχο.

Ερώτηση: Η ομάδα πάντως μετά το 70` παρά την ελλιπή προετοιμασία, έτρεξε πολύ.

Απάντηση: Αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα. Είναι τα ψυχικά αποθέματα τα οποία διαθέτει ο καθένας. Είναι θέμα ψυχικής διάθεσης. Το δείξανε τα παιδιά. Δε χρειάζεται να παραδίδεται μια ομάδα. Πρέπει να παλεύει ως το τέλος. Αυτό ακριβώς κάναμε.

Ερώτηση: Επηρέασε τελικά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε ο ΑΟΚ;

Απάντηση: Επηρεάζει πάντοτε ένα γκολ, όταν το δέχεσαι στην αρχή. Επηρεάζει την εξέλιξη. Αλλιώς τα έχεις σχεδιάσει και αλλιώς βγαίνει. Εμείς πήγαμε με την προϋπόθεση να παίξουμε λίγο πιο κλειστά. Πιο συντηρητικά. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα που έχουμε, στους κενούς χώρους του αντιπάλου.

Μετά έπρεπε να παίξουμε περισσότερο οργανωμένο παιχνίδι. Να πηγαίνουμε περισσότερο σε οργανωμένες επιθέσεις. Το καταφέραμε και αυτό. Σίγουρα όμως ήμασταν άτυχοι στις στιγμές που έπρεπε να σκοράρουμε. Χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Δε μπορέσαμε να κάνουμε το γκολ. Αυτό μας πίκρανε.

Ερώτηση: Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλάξατε την τακτική με παίκτες περισσότερους στην επίθεση. Αλλά και πάλι δεν ήρθε το γκολ.

Απάντηση: Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την επίθεση μας. Βέβαια όταν υπάρχει παίκτης παραπάνω, πολλές φορές είναι και μπούμερανγκ. Ο αντίπαλος παίζει πιο δυνατά. Παθιάζεται και κλείνεται περισσότερο. Αισθάνεται τον κίνδυνο ότι παίζει με παίκτη λιγότερο και κλείνει τους χώρους περισσότερο. Προσπάθησε ο Ολυμπιακός να διατηρήσει το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε τρόπο. Εμείς αντιδράσαμε καλά.

Δεν πρέπει να σταθούμε όμως στο παιχνίδι που πέρασε.

Ερώτηση: Δεν έχουμε το χρόνο, αφού την Τετάρτη έρχεται ένας δύσκολος αντίπαλος;

Απάντηση: Δύσκολος αντίπαλος και πληγωμένος αφού έχασε στην έδρα του.

Θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε. Να κοιτάξουμε όσο γίνεται αυτές τις δυο μέρες που απομένουν να παρουσιαστούμε πιο φρέσκοι στο παιχνίδι.

Από εκεί μετά χρειαζόμαστε βοήθειες απ` όλους.

Ερώτηση: Ποιοι παίκτες επανέρχονται και ποιοι θα απουσιάζουν;

Απάντηση: Εξέτισε την ποινή του ο Πακάλτσης. Ο Μιγιάτοβιτς είναι να έρθει σήμερα(χθες) και θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Δεν προλαβαίνει ο Ν` Ντιαγιέ.

Ερώτηση: Η ερώτηση πως ήταν μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια της ομάδας;

Απάντηση: Υπήρχε σε όλους μια στεναχώρια αλλά όχι απογοήτευση. Στεναχώρια για το αποτέλεσμα γιατί δε μπορέσαμε παρά το αποτέλεσμα που κάναμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό. Υπήρχε και μια ικανοποίηση που έβλεπα στα πρόσωπα των παιδιών. Τα δώσανε αυτά που έπρεπε να δώσουν. Προσπαθήσανε με σωστό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δε μπορέσαμε να πάρουμε το βαθμό η τους βαθμούς.

Ερώτηση: Ο ΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικός. Έχετε να στείλετε ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας.

Απάντηση: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την παρουσία του, στο ματς με το Βόλο. Βοηθήσανε με την παρουσία τους στη διάρκεια αλλά και στη λήξη του παιχνιδιού.

Δώσανε κουράγιο στα παιδιά. Αυτό θέλουμε να το έχουμε και την Τετάρτη μ ε τον Παναιτωλικό. Να υπάρχει συμπαράσταση σε όλη τη διάρκεια. Μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, ανεξάρτητα αν κάνουμε λάθη η όχι. Θέλουν τα παιδιά κουράγιο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε το στόχο μας.

Πρέπει να έχουμε υπομονή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα πρώτα λεπτά, είναι μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι.

Τάσος Πατσίδης

 

 


 

Διαβάστε επίσης