• 1 Μαΐου 2024,

Η συμφωνία έρχεται …

 Η συμφωνία έρχεται …

Τα τελευταία 24άωρα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης συνεδριάζει με ευρεία κυβερνητική σύνθεση με τους θεσμούς αναζητώντας την συμφωνία που θα ανάψει το πράσινο φώς στην εκταμίευση μέρους της δόσης για να μπορέσουμε να πάρουμε τις ανάσες και να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών.

Ο Τσίπρας που πήρε το μήνυμα του αποτελέσματος πρόσφατης δημοσκόπησης Κυριακάτικης εφημερίδας για συμφωνία εντός της ευρωζώνης θέλει όσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα να κλείσει η συμφωνία και να έρθει ρευστό στα ελληνικά ταμεία.

Ο έλληνας πρωθυπουργός καλείται να ισορροπήσει μεταξύ μαγκιάς και τσαχπινιάς αφού απο την μια παίζουμε το έργο:  “Δεν μασάμε” και απο την άλλη το έργο : “Δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί”.

Καταλαβαίνετε οτι τώρα που τελειώνει ο χρόνος και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα ο Τσίπρας θα πρέπει να αναδιπλωθεί και να πάει σε μια έντιμη και αξιοπρεπή συμφωνία που θα μας βγάλει απο την βούλα του πέναλτι αφού είναι γνωστό οτι όλοι και κυρίως οι θεσμοί μας έχουν για εκτέλεση.

Βέβαια απο την επιμονή της κυβέρνησης Τσίπρα να μην πάει σε μια συμφωνία σαν τις προηγούμενες καταλάβαμε όλοι οτι οι δανειστές δεν ρισκάρουν με τίποτα την συνοχή της Ευρωζώνης με ένα ενδεχόμενο GREXIT και θα κάνουν τα πάντα για να μας κρατήσουν.

Απο την άλλη καταλάβαμε επίσης οτι τα δικά μας λεφτά δεν είναι ακόμα αρκετά για να σηκώσουμε το μπαϊράκι που έχουμε στο μυαλό μας  και θα πρέπει να είμαστε πιο διαλλακτικοί και ευέλικτοι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς αφού χωρίς τα λεφτά τους μπορεί εύκολα να οδηγηθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Έχω την εντύπωση οτι για όλους αυτούς τους λόγους θα έχουμε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη αν δεν έχουμε μέχρι τέλος του μήνα.

Όλοι βιάζονται γιατί όλοι φοβούνται το ατύχημα και ψάχνουν να βρούνε τον τρόπο για να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν.

Πάντως αν δεν υπάρξει και πολιτική συμφωνία στην διάρκεια των διαπργαμτεύσεων αυτών φοβάμαι οτι σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε και πάλι τα ίδια.

Είναι ευκαιρία σε αυτή την δύσκολη διαπραγμάτευση που έτσι και αλλιώς έχει καθυστερήσει να τεθούν στο τραπέζι και όλες οι γκρίζες ζώνες και να ξεκαθαρίσει το είδος της σχέσης ανάμεσα στις δύο πλευρές για να μην επιστρέψουμε και πάλι σε μερικές εβδομάδες εδώ που είμαστε σήμερα.

Ξεκάθαρα χωρίς παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Να μπει επιτέλους οριστικά το νερό στο αυλάκι.

Οσο αφορά τον Βαρουφάκη επειδή εμείς είμαστε μαζί του ας κάτσει λίγο στο πάγκο, μέχρι να κλείσει η συμφωνία αφού οι εταίροι βγάζουν σπυριά όταν τον βλέπουν, και μετά πάλι παίρνει φανέλα βασικού.

Ας κάνει και λίγο ροτέϊσον ο Τσίπρας δεν χάθηκε ο κόσμος.

Ετσι και αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος στελέχη, όλα ετοιμοπόλεμα.

Οι φήμες λένες οτι η Μενεγάκη για να επιστρέψει στην τηλερόαση μόλις σαραντήσει έχει προσλάβει ειδικό διαιτολόγο – γυμναστή απο το εξωτερικό που θα την κάνει μέσα σε 20 μπιμπελό.

Θα την βλέπουμε λέει στην εκπομπή της και δεν θα πιστεούμε οτι αυτή η γυναίκα ένα μήνα πρίν γέννησε.

Μάλιστα οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο για την αμοιβή του διαιοτολόγου – γυμναστή που θα είναι περίπου στις 25.000 χιλιάδες ευρώ.

Δεν νομίζω οτι είναι έτσι τα πράγματα αφού η Μενεγάκη θα μπορούσε για 25 χιλιάρικα να κάνει μια δίαιτα που έχει κάνει και στο παρελθόν παράλληλα με γυμναστική να χάσει τα κιλά που θέλει πρίν βγεί στο γυαλί  και να της μείνουν και τα 25 χιλιάρικα.

Είναι πολλά τα λεφτά ΕΛΕΝΗ !

Απο την άλλη θα μου πείτε αν δεν δώσει 25 χιλιάρικα για ένα πρόγραμμα διάρκειας 20 ημερών γυμναστικής και δίαιτας μαζί η Ελένη Μενεγάλη ποιός θα τα  δώσει ;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Άντζελα Γκερέκου επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη για μια ταινία τα γυρίσματα της οποίας ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει και θα ασχοληθεί με την ζωή και την δράση του Ιωάννη Καποδίστρια.

Βρήκε την ευκαιρία η Άντζελα τώρα που δεν είναι στο κοινβούλιο να ασχοληθεί και λίγο με την τέχνη την οποία λόγω πολιτικής είχε εγκαταλείψει.

Τελευταία φορά την είδαμε το 2004 σε ένα σήριαλ του Κοτσομύτη αν δεν κάνω λάθος.

Αν κρίνουμε απο την συνέντευξη του Τσίπρα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου μάλλον πάμε για συμφωνία με τους εταίρους  με μέτρα που δεν είχε στην αντζέντα της η ελληνική κυβέρνηση αφού αλλιώς μας τα έλεγε ο Αλέξης προ εκλογών.

Μάλιστα ο έλληνας πρωθυπουργός δεν αποκλείει μετά την συμφωνία να γίνει και δημοψήφισμα αφού ο λαός είναι αυτός που πρέπει να επικυρώσει την συμφωνία.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης