• 1 Μαΐου 2024,

Η συμφωνία θα γίνει αλλα δεν θα είναι καλή

 Η συμφωνία θα γίνει αλλα δεν θα είναι καλή

Έχω την εντύπωση οτι αυτές οι τελευταίες μέρες του Απρίλη του ψεύτη μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι που είναι προ των πυλών.

Μαζί με την συμφωνία που έρχεται θα σκάσει και το καλοκαίρι το οποίο επίσης έρχεται με φόρα.

Ένα – ένα όμως για να μην χάσουμε την μπάλα.

Πρώτα η συμφωνία για την οποία μας προετοιμάζει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Τσίπρας αφού όπως καταλαβαίνετε και εσείς δεν θα είναι μια καλή συμφωνία και μετά το καλοκαίρι.

Μπορεί οι προσδοκίες να ήτανε υψηλές αλλα ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η νέα κυβέρνηση την πρώτη της διαπραγμάτευση ( γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες) με τους δανειστές να ήτανε λίγο άτσαλος και να προκάλεσε του πιστωτές που για άλλη μια φορά θα κοιτάξουν να βγάλουν απο μέσα τους οτι αρνητικό κουβαλάνε για την χώρα αυτή  που εδώ και μερικά χρόνια έχει χρεωθεί και πληρώνει την κρίση όλης της Ευρώπης.

Αν χρεωνώμασταν μόνο την ελληνική κρίση για την οποία σίγουρα έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης σήμερα με όλα αυτά που έχουμε πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια θα είχαμε καθαρίσει και θα είμασταν σε άλλη φάση , σαφώς καλύτερη.

Επειδή όμως πληρώνουμε την κρίση όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώς οι μαλάκες της παρέας για αυτό ακόμα και σήμερα , πέντα χρόνια μετά, δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Και δεν πρόκειται να μας αφήσουν εύκολα να σηκώσουμε κεφάλι.

Βολεύει τους εταίρους μας , εχθρούς και φίλους να είμαστε πεσμένοι στο ρίνγκ και να μας βαράνε.

Διότι αγαπητοί αναγνώστες αν δεν είμασταν εμείς θα έρπεπε να ήτανε κάποια άλλη χώρα στην θέση μας και καταλαβαίνετε οτι καμμία άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να αντέξει όλα αυτά που έχει αντέξει η Ελλάδα.

Οσο αφορά την συμφωνία αυτή έχει κλείσει και απλά αυτό που μένει είναι η επισημοποίηση – δημοσιοποίηση της απο τις δύο πλευρές.

Ο Τσίπρας που έπαιξε και έχασε γιατί περισσότερο απο μια καλή συμφωνία θέλει τα φράγκα  των πιστωτών αφού τα ταμεία του κράτους έχουν αδειάσει και θέλει να αποφύγει τυχόν αναγούλες έχει κάνει πίσω και έχει υπογράψει μια συμφωνία που δεν διαφέρει και πολύ απο τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι προηγούμενοι.

Η διαφορά είναι οτι ο Τσίπρας το πάλεψε περισσότερο απο ότι οι προκάτοχοι του και αυτό για τον λαό μέχρι στιγμής είναι αρκετό.

Για τον λόγο αυτό σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Η αλήθεια που βγάζει ο Τσίπρας ικανοποιεί τον ελληνικό λαό που συνεχίζει να τον στρηρίζει ακόμα και αν υπογράψει μια συμφωνία που θα θυμίζει τις συμφωνίες του Σαμαρά.

Το ζητούμενο είναι ο Τσίπρας μετά την συμφωνία να οργανωθεί κυβερνητικά και να κάνει δουλειά έτσι ώστε σε μερικούς μήνες να μπορέσει να αποδεσμεύει την χώρα οριστικά απο την πολιτική των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ εξασφαλίζοντας τα λεφτά που είναι απαραίτητα όχι μόνο για να μπορεί το κράτος να λειτουργεί εσωτερικά αλλα για να μπορεί παράλληλα και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Μόνο τότε θα μπορέσουμε πραγματικά να απαλλαγούμε απο τους δανειστές μας.

Οσο θα ζητάμε δανεικά δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε χαϊρι και προκοπή.

Οσο θα δανειζόμαστε τα λεφτά τους δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε παρακάτω και να περάσουμε στην επόμενη μέρα.

Κατά τα αλλα πάμε καλά και ετοιμαζόμαστε για την πρώτη του Μάη που θα εορτασθεί με οτι προβλέπει το πρωτόκολλο για την συγκεκριμένη αργία.

Με τον ήλιο να κυριαρχεί όπως όλα δείχουν την μέρα εκείνη στον ουρανό της πόλης και την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω απο τους 30 βαθμούς το γεύμα θα έχει πολύ τσιτσί στο κάρβουνο και άφθονες μπύρες κράκου !

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης