• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Η Μαρίνα Φιλιππίδου είναι μια (κατά γενική ομολογία) πετυχημένη πρόεδρος της Παιδόπολης. Ταυτόχρονα είναι διορισμένη στη θέση από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Το δεύτερο επικρατεί του πρώτου. Και στην σημερινή Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία η επιτυχία, η αφοσίωση, η πρόοδος κι η αναγνώριση. Σημασία έχει αυτός που σε διορίζει. Όσο είναι στα πράγματα όλα έχουν καλώς. Όταν αποχωρήσει, όποιος τον διαδεχθεί μπορεί να τα αλλάξει όλα. Πάντα αρχίζει από τα πιο πετυχημένα. Έτσι, για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Να στείλει μήνυμα για την αλλαγή που επήλθε.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ότι αντίθετο κι αν ισχυρίζονται, πρεσβεύουν τον πιο πάνω άγραφο αλλά ισχυρό ελληνικό νόμο. Τον υπηρετούν απόλυτα και δεν το κρύβουν. Θα επιδιώξουν την αλλαγή, την αντικατάσταση της πετυχημένης προέδρου. Στην οποία δίνουν την συμβουλή , να συνεχίσει να ασχολείται από μια άλλη θέση. Π.χ. του εθελοντή. Σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα οι 3 βουλευτές δεν είναι ούτε σκληροί, ούτε άδικοι. Είναι απόλυτα συνεπείς. Γνήσιοι εκπρόσωποι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θα αλλάξει ποτέ. Άλλωστε πριν η κ. Φιλιππίδου αναλάβει πρόεδρος στην Παιδόπολη έκανε το… έγκλημα να μην κρύψει την υποστήριξη της στη ΝΔ. Αυτό φαίνεται ότι θα «πληρώσει».

 

Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τούτη τη λειτουργία του συστήματος. Πιέζει να μην αντικατασταθεί η πετυχημένη πρόεδρος. Ελπίζει σε κάτι αξιοκρατικό που στο τέλος θα επικρατήσει. Θα δικαιωθεί. Κάνει λάθος. Στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει η Κυβέρνηση. Αυτό που θα δρομολογήσουν οι εκπρόσωποι της στην Καβάλα. Οι οποίοι με την απαραίτητη φόρα (στηριγμένη και στο ότι τα ίδια έκαναν όλοι οι προηγούμενοι) θα δώσουν συνέχεια αλλάζοντας τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, του Οργανισμού Λιμένα κτλ. Αυτοί είναι οι κανόνες. Οι νέοι βουλευτές τους σέβονται, τους τηρούν. Οι πρόεδροι που πρέπει να ετοιμάζονται για να αποχωρίσουν δεν έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας ή αντίδρασης. Πρέπει κι αυτοί να δεχθούν το… μοιραίο.

 

Μετά από κάποια χρόνια (λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία) θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση. Θα εκλεγούν στην Καβάλα κάποιοι άλλοι βουλευτές. Φτου κι από την αρχή. Θα τους αλλάξουν όλους τους προέδρους ώστε να επικρατήσουν άμεσα ή έμμεσα οι νικητές. Αυτοί που έλαβαν την λαϊκή εντολή. Αλήθεια, έτσι γίνεται και στο εξωτερικό; Πολύ αμφιβάλλουμε. Αλλά τι μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο εξωτερικό; Έχουμε κάποια σχέση με αυτό; Εμείς ζούμε μόνο για το «εσωτερικό». Όσο στραβό κι αν είναι έχουμε ευθύνη να το συντηρήσουμε.  Μόνο έτσι θα διαφέρουμε. Θα κάνουμε- όπως λέει ο λαός μας- την διαφορά.

 

Ακούμε τους κυβερνητικούς παράγοντες να καταγγέλλουν κάθε μέρα τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ότι αδικούν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Παρά το ότι αυτή η επανάληψη της ίδιας και της ίδιας καταγγελίας κούρασε, αναγνωρίζουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Τα ελληνικά μεγάλα μέσα ενημέρωσης κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση. Την «πολεμούν». Αυτό ισχύει ακόμη και στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης!

 

Τα αντίθετα δήλωσε προ λίγων ημερών σε συνέντευξη τύπου της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας ο αγαπητός φίλος Αθανάσιος Γκόγκος. Ενώ βοά το σύμπαν για τα ντόπια διαπλεκόμενα, ο Θανάσης Γκόγκος είπε στην συνέντευξη τύπου το ακριβώς αντίθετο: «Υπάρχει στήριξη στη Κυβέρνηση από πολλά μέσα ενημέρωσης». Σε συνέχεια αυτής του της διαπίστωσης θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε τι εννοεί. Εννοεί το Μέγκα; Τον Σκάι; Μήπως παρακολουθεί το Κανάλι της Βουλής; Ή επηρεάζεται από τα ντοκιμαντέρ που κάπου κάπου δείχνει το Μακεδονία και το κανάλι της εκκλησίας; Θέλει πολύ φαντασία, αγαπητέ Αθανάσιε, να υποστηρίξεις σήμερα ότι τα μέσα ενημέρωσης αγαντάρουν την Κυβέρνηση. Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

 

Ας μας επιτρέψουν οι αναγνώστες να υπενθυμίσουμε τα προηγούμενα επεισόδια του τοπικού σήριαλ «Αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών» ώστε να τα συνδέσουμε με τα πρόσφατα. Τα Λουτρά ήταν και είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου. Το δημόσιο τα παραχώρησε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας στο τέλος της δεκαετίας του ‘90. Το έκανε για το καλό τους. Για να αναπτυχθούν. Τον Απρίλιο του 2012 η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μέσω της αναπτυξιακής της εταιρίας βρήκε επενδυτή. Ο οποίος από τότε έως σήμερα «παλεύει» να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

 

Ομάδα πολιτών ανέλαβε δεύτερη φορά την πρωτοβουλία ώστε αυτό που ξεκίνησε το 2012 να σταματήσει. Ζητά τα Λουτρά να παραχωρηθούν στον Δήμο Παγγαίου, που θα τα αρχίσει όλα από την αρχή. Στο μεταξύ ο καιρός περνά, τα χρόνια επίσης. Τα Λουτρά Ελευθερών δεν λειτουργούν. Όπως φαίνεται δεν θα λειτουργήσουν σύντομα. Ότι κι αν στο τέλος γίνει, τα Λουτρά των Ελευθερών θα έχουν «πεθάνει». Άρα η συζήτηση θα συνεχιστεί αλλά θα είναι συζήτηση επί πτωμάτων… Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο στόχος όλων των εμπλεκομένων ήταν ο αντίθετος. Τα Λουτρά να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν. Όσο αυτό δεν γίνεται μπορούμε να συζητάμε και να συζητάμε για τα Λουτρά που στο μεταξύ χάσαμε…

 

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ο Παναγιώτης Μοδούρας έπαψε να ασχολείται με τα συνδικαλιστικά της αγοράς. Ήταν πετυχημένος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου που όταν έχασε τις εκλογές προτίμησε να αποσυρθεί. Ως που ήρθε η κρίση. Χθες τον είδαμε να επανέρχεται δριμύτερος, στην ομάδα επαγγελματιών και βιοτεχνών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Παλιός έμπορος της Καβάλας μπορεί να βοηθήσει ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει βηματισμό και στα θέματα της τοπικής οικονομίας. Αυτό συμφωνούμε ότι είναι απαραίτητο να γίνει για ένα κόμμα που σήμερα βρίσκεται στα πράγματα. Έτσι καλύπτεται ένα κενό. Δημιουργείται ένας νέος πόλος, ο οποίος θα δούμε τι άλλο ρόλο θα διεκδικήσει. Οι επόμενες εκλογές στην αγορά θα είναι (λογικά) αυτές στο Επιμελητήριο.

 

 

Διαβάστε επίσης