Η συνεδρίαση έγινε

 Η συνεδρίαση έγινε

Η αντιπολίτευση διαφώνησε και κατήγγειλε

προέκυψαν μόλις τον περασμένο μήνα και επείγει να τακτοποιηθούν προς εξυπηρέτησή τους.
Ουδέποτε η διοίκηση υπηρέτησε «πελατειακές ανάγκες» και ουδέποτε κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για κάτι ανάλογο, παρατήρησε ο Δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ανέφικτο να παραμείνει σε αδράνεια ο ΟΤΑ έως τις 31 Αυγούστου. Τα θέματα εξετάσθηκαν σοβαρά και ένα προς ένα από τον ίδιο τον Δήμαρχο ώστε να υπάγονται στις διατάξεις του νόμου κι έπειτα συμπεριλήφθησαν στην πρόσκληση της συνεδριάσεως. Σοβαρότητα ζήτησε επίσης ο κ. Σιμιτσής, ώστε να πάψει ο «ορυμαγδός» δηλώσεων επί του συγκεκριμένου θέματος που έφτασε μέχρι και σε ιστοσελίδες της Αθήνας.
Αποχαιρετισμός εκείνων που αποχωρούν
Αποχαιρετισμός στα όπλα για το Νίκο Δημητριάδη, που το απόγευμα της Δευτέρας μετείχε στην τελευταία δική του συνεδρίαση, αφού δε θέτει εκ νέου υποψηφιότητα. Ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση του δήμου και όλο το σώμα, με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση. Το δημοτικό συμβούλιο επίσης αποχαιρέτησε και ο πρώην αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος που «μετεγράφηκε» στην παράταξη του Άρη Γιαννακίδη και είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής γύρισε πίσω στο 2006 και στην παράταξη του Γιώργου Γκόλνα, ευχαρίστησε θερμά ανθρώπους όπως ο Σάββας Σαρικλόγλου, ο Ανδρέας Γράσσος, ο Ντίνος Χριστοδουλίδης και ο Νίκος Δημητριάδης που στήριξαν τη διοίκηση η οποία ανέλαβε καθήκοντα και πήρε τη σκυτάλη από το Στάθη Εριφυλλίδη.
Στην εκτός ημερησίας διατάξεως διαδικασία, ερωτήματα έθεσαν έτσι για αλλαγή οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ερώτημα σχετικά με το Περιγιάλι για παράδειγμα, θέμα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου βρίσκεται πλέον στο τέλος του και το καλοκαίρι θα φτάσει η ολοκλήρωση ενός πολυετούς αγώνα. Τα έργα υποδομής θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και υπολογίζονται περίπου σε 20.000.000 ευρώ. Η προμελέτη που εκπονήθηκε έλαβε τα εύσημα από τη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας κι άρα τα έργα θα πρέπει να αναμένονται σύντομα.
Στο ερώτημα σχετικά με το δρόμο του νοσοκομείου, ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης προέβλεψε ότι μάλλον δε θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου. Ο εργολάβος θα υποστεί κυρώσεις, αφού παρεξηγεί την ανεκτική στάση της διοικήσεως και τη εκλαμβάνει ως αδυναμία. Ο δήμος πάντως ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα και την τοποθέτηση σηματοδοτών για την ομαλή κυκλοφοριακή ροή.
Στήριξη και ψήφισμα συμπαράστασης ζήτησαν από το σώμα εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της ΒΦΛ, κάτι που εξασφάλισαν. Ψήφισμα συμπαράστασης εκδόθηκε και υπέρ των μικροπωλητών λαϊκών αγορών που ως κλάδος βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω του νομοσχεδίου στο οποίο αντιτίθενται.

 

Διαβάστε επίσης