• 19 Μαΐου 2024,

Η συνεδρίαση τέλειωσε με κλήρωση

 Η συνεδρίαση τέλειωσε με κλήρωση

Με κλήρωση ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η καθιερωμένη μία φορά την εβδομάδα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Επρόκειτο για απαραίτητη διαδικασία κλήρωσης για τον ανάδοχο του έργου «επισκευές βελτιώσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού δημοτικής ενότητας Φιλίππων». Το έργο έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Δύο προσφορές με έκπτωση ακριβώς ίδια 55% υποχρέωσαν η διαδικασία να ολοκληρωθεί με κλήρωση. Τυχερός ήταν ο συμπολίτης εργολάβος κ. Τσάντας, άτυχος εργολάβος που προέρχονταν από την πόλη της Βέροιας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τα έκτακτα θέματα που είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον,  ήταν δέκα. Τα τακτικά θέματα οκτώ.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος – γεγονός που δεν συνηθίζεται – δύο εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Μουρτασάγας και ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο κ. Ποτόλιας ψήφισε αρνητικά σε ορισμένες περιπτώσεις, ή απείχε της ψηφοφορίας σε άλλες, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να μην είναι όπως συνηθίζεται ομόφωνες.

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Καλαμίτσα και την περιμετρική, θα γίνει από εργολάβο που προσέφερε έκπτωση 75%. «Νιώθω να με κοροϊδεύουν με τόσο μεγάλες εκπτώσεις» είπε ο Χρήστος Ποτόλιας, ενώ ο πιο έμπειρος στη διαδικασία Φ. Φιλιππίδης, είπε ότι οι εργολάβοι καταθέτουν έκπτωση ανάλογα με την «πείνα» του καθενός. Ο κ. Ποτόλιας δεν ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, πλην όμως ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι κι άλλοι εργολάβοι που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, κατέθεσαν υψηλές εκπτώσεις.

Έργο ασφαλτικών εντός της πόλης θα εκτελέσει η εταιρία του κ. Μπόνου με έκπτωση 46%. Αρνητικά ψήφισε ο Χρήστος Ποτόλιας. Αποφασίστηκε επίσης να απομακρυνθούν πέντε άχρηστα οχήματα που βρίσκονται στο γκαράζ του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία και μετά από το πρωτόκολλο που συντάχθηκε θα παραδοθούν στον ΟΔΔΥ.

Χθες συζητήθηκε μία ακόμη φορά το θέμα της προμήθειας τριών δικύκλων για τη δημοτική αστυνομία. «Υποψιάζομαι» είπε ο Χρ. Ποτόλιας «ότι η δημοτική αστυνομία θα είναι ένας ακόμη εισπρακτικός μηχανισμός». Έτσι όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας στο συγκεκριμένο θέμα, ψήφισε λευκό.

 

Διαβάστε επίσης