• 7 Μαΐου 2024,

Η τοπική Ν.Δ. περιμένει τις εξελίξεις

 Η τοπική Ν.Δ. περιμένει τις εξελίξεις

Ξαφνιάστηκε η τοπική Νέα Δημοκρατία όπως ήταν αναμενόμενο και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κι από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί. Στην τοπική ΝΟΔΕ υπήρχε χθες σιγή ασυρμάτου. Όλοι περίμεναν τις εξελίξεις στην Αθήνα. Τα περισσότερα στελέχη δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους από τους ενδιαφερόμενους να διαδεχθούν τον Αντώνη Σαμαρά, την κυρία Μπακογιάνη, τους κυρίους Κ. Μητσοτάκη, Βορίδη, Δένδια και τον Τατούλη.

Για τους νεοδημοκράτες της Καβάλας κανείς από τους προαφερθέντες δεν έχει τις προϋποθέσεις να εκπροσωπήσει επάξια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ένα νέο πρόσωπο. Ο βουλευτής Ν. Παναγιωτόπουλος φέρεται να εξομολογείται στο περιβάλλον του, ότι ο κόσμος ζητά κάτι διαφορετικό έξω από τα γνωστά ονόματα και δεδομένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ν. Παναγιωτόπουλος ισχυρίζεται ότι νέοι άνθρωποι κατάλληλοι να ηγηθούν στο κόμμα της Ν.Δ.  υπάρχουν. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ήταν στην Καβάλα λόγω δημοψηφίσματος, σήμερα αναμένεται να είναι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά.

Ο δε Μανόλης Φραντζεσκάκης φανερά συγκινημένος έγραψε κείμενο στο διαδίκτυο που μοιάζει με αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εξ αρχής στήριζε πριν καλά – καλά αναλάβει πρόεδρος του κόμματος της Ν.Δ. Το κείμενο του Μανόλη Φραντζεσκάκη για τον Αν. Σαμαρά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή το γεγονός οτι συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο πλευρό του και στήριξαν χωρίς κανένα αντάλλαγμα τον Αντώνη Σαμαρά. Μία σχέση που σφυρηλατήθηκε από τα δύσκολα χρόνια της ΟΝΝΕΔ και παρέμεινε αταλάντευτη όλα αυτά τα χρόνια. Είναι επίσης τιμή για εμένα ότι ο πρόεδρος με συγκαταλέγει ανάμεσα στους φίλους του όπως και εγώ εκείνον. Η εκτίμησή μου για τον άνθρωπο αλλά πολύ περισσότερο για τον πολιτικό Σαμαρά είναι τεράστια. Σύντομα πιστεύω η τεράστια προσφορά του στον τόπο αλλά και στην παράταξη θα αναγνωριστεί και από εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας αλλά και της παράταξης που τον πολέμησε λυσσαλέα».

Διαβάστε επίσης