Σήμερα – αύριο το επίσημο και οριστικό αποτέλεσμα

 Σήμερα – αύριο το επίσημο και οριστικό αποτέλεσμα

Εξελίσσεται γρήγορα – πάντως είναι απαραίτητο να γίνει και να ολοκληρωθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο – η επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το Δημοψήφισμα της Κυριακής στο νομό Καβάλας, στις υπηρεσίες του δικαστικού μεγάρου.

Όπως γίνεται κάθε φορά μετά από εκλογές αλλά και πριν από αυτές – βουλευτικές ή τοπικές – τα ίδια έγιναν και θα γίνουν στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας.

Χθες κατέφθασαν και οι τελευταίοι σάκοι προερχόμενοι όλοι από εκλογικά τμήματα της Θάσου. Κατατέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από δικηγόρους κι επικεφαλής εφορευτικών επιτροπών. Ακόμη και χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι δούλευαν ανά ομάδες, ανά συνεργεία, δούλεψαν και το Σάββατο και την Κυριακή. Οι σάκοι μοιράζονται όπως πάντα στις αίθουσες των ακροατηρίων. Για την παραβολή των αποτελεσμάτων προχωράνε γρήγορα, ενώ ενημερώνεται αμέσως και η εταιρία singular η οποία συνεργάζεται με το υπουργείο εσωτερικών για τα επίσημα και οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Οι δικαστικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν από την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι δε θα λειτουργήσουν στην Καβάλα ούτε σήμερα, ίσως και την Τετάρτη, αντίθετα θα λειτουργήσουν κανονικά την ημέρα της Πέμπτης.

Λόγω του ότι το αντικείμενο είναι δημοψήφισμα κι όχι εκλογική διαδικασία δεν αναμένεται να υπάρξουν ενστάσεις, αμφισβητήσεις επί των αποτελεσμάτων, είτε των εφορευτικών επιτροπών είτε αυτών που θα εκδώσει ως απόφαση το πρωτοδικείο Καβάλας, κι έτσι η επικύρωση του αποτελέσματος στο νομό Καβάλας θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Πολύ πιο απλά σε σχέση με δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης