• 6 Μαΐου 2024,

Η τουριστική επιτροπή δεν είχε απαρτία

 Η τουριστική επιτροπή δεν είχε απαρτία

Για πρώτη φορά από τότε που συγκροτήθηκε η τουριστική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, το περασμένο Φθινόπωρο, δεν συγεδρίασε χθες, αν και έτσι είχε προγραμματισθεί, επειδή τα περισσότερα από τα μέλη της επιτροπής δεν προσήλθαν στο προκαθορισμένο ραντεβού. Δυστυχώς το ενδιαφέρον φαίνεται ότι φθίνει, εκτός αν οι πολλές απουσίες χθες οφείλονται σε σύμπτωση. Η αλήθεια είναι ότι για παράδειγμα αντιδήμαρχοι του δήμου Καβάλας που μετέχουν στην επιτροπή, απουσίαζαν χθες, άλλος στη Θεσσαλονίκη κι άλλος στην Ξάνθη, ενώ έλαμψαν με την απουσία τους οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κατόπιν τούτου στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, βρέθηκαν μόλις τα οκτώ από τα 21 μέλη της επιτροπής.

Η πρόεδρος Αναστασία Ιωσηφίδου άρχισε να τηλεφωνεί. Άλλοι δεν απαντούσαν κι άλλοι δήλωναν ότι εκείνη την ώρα ήταν εκτός πόλης.

Στον ίδιο χώρο έπρεπε σύντομα να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση καθώς αμέσως μετά επρόκειτο να αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με τους καταστηματάρχες των πεζόδρομων.

Στη 1.30 το μεσημέρι κι αφού η κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου είχε κάνει πολλά τηλεφωνήματα σε μέλη της επιτροπής, χωρίς ανταπόκριση, ανακοινώθηκε ότι η συνεδρίαση μετατίθεται για να γίνει σήμερα, στη 1.00 το μεσημέρι.

Ένα θέμα είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη, σχετικά με τη δημιουργία τριμελούς ομάδας για τον τοπικό κώδικα τουριστικής συμπεριφοράς. Η εισήγηση για το θέμα της κας Ιωσηφίδου έχει ως εξής:

«Η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1η του κανονισμού λειτουργίας της, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του δήμου και ιδίως την τήρηση της καθαριότητας ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του δήμου που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Στα πλαίσια αυτά και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να αναβαθμιστεί και να θωρακιστεί πολύπλευρα το τουριστικό μας προϊόν κρίνεται αναγκαία και στα πλαίσια ανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας η θέσπιση κώδικα τουριστικής συμπεριφοράς που θα περιέχει ρυθμίσεις για θέματα καθαριότητας, ευταξίας, συμπεριφοράς και ευπρεπούς εμφάνισης σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας (δημοτικοί και ιδιωτικοί χώροι που σχετίζονται με τον τουρισμό, επαγγελματίες και υπάλληλοι τουριστικών επιχειρήσεων, τουρίστες κ.λ.π.).

Προτείνεται η σύσταση τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενη από μέλη της επιτροπής μας τα οποία καλούμαστε να ορίσουμε, η οποία σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσει την πρωτοβουλία αυτή».

 

 

 

Διαβάστε επίσης