• 6 Μαΐου 2024,

Αθλητικές εκδηλώσεις στη Θάσο

 Αθλητικές εκδηλώσεις στη Θάσο

Στο ξενοδοχείο LUCY δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου για αθλητικά γεγονότα που έγιναν ήδη στη Θάσο και ένα ακόμη που πρόκειται να γίνει την 31 Μαΐου.

Αυτή τη φορά οι αθλητικές εκδηλώσεις στο νησί οργανώνονται καλύτερα σε συνεργασία των διοργανωτών του Γιάννη Ρεΐζη και του Νίκου Κίτρινου και με το γραφείο του Χρήστου Κουτρουμανίδη CK AGENCY. Βρίσκονται ευκολότερα χορηγοί, οι διοργανώσεις έχουνε μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς σε αυτές συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι.

Αναφερόμαστε στον ποδηλατικό γύρο της Θάσου, που έγινε ήδη και στον ποδηλατικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας που επίσης έγινε στη Θάσο.

31 Μαϊου, ημέρα Κυριακή, θα γίνει ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην περιοχή του Θεολόγου και προς το βουνό Υψάριο.

Ο Χρήστος Κουτρουμανίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι στόχος της συνέντευξης τύπου είναι ο απολογισμός των δύο διοργανώσεων που έγιναν, η ενημέρωση για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, που θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Ο Γιάννης Ρεΐζης θυμήθηκε πως ξεκίνησαν όλα. Άρχισαν το 2005, με 55 αθλητές, στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Φέτος στον ίδιο αγώνα οι συμμετοχές ήταν 180.

Στη συνέχεια διοργανώθηκε πριν από επτά χρόνια περίπου, ο πρώτος ποδηλατικός γύρος της Θάσου, 90 χιλιομέτρων. Ο φετινός είχε 200 συμμετοχές.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος είναι στο ξεκίνημά του ως διοργάνωση, Φέτος είναι η δεύτερή του χρονιά.

«Έχουμε συμμετοχές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια», είπε επίσης ο Γ. Ρεΐζης.

Ο Ν. Κίτρινος είπε ότι ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας της Θάσου, που άρχισε το 2005, είναι ο μακροβιότερος στην Ελλάδα, καθώς συμπλήρωσε φέτος 11 συνεχόμενα έτη.

Όπως τόνισε το γεγονός είναι και τουριστικό. Στόχος και των δύο αγώνων με ποδήλατο, είναι να εξελιχθούν κι άλλο», συμπλήρωσε ο Ν. Κίτρινος.

Ο Χρ. Κουτρουμανίδης αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική κίνηση Θάσου, που υποστηρίζει όλες αυτές τις διοργανώσεις. «Έχουμε τη συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού ΝOVA, του συγκροτήματος μέσων ενημέρωσης από τη Θεσσαλονίκη Μετρόπολις και άλλων ιδιωτικών πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών». Με την ευκαιρία ο κ. Κουτρουμανίδης ευχαρίστησε ένα σωρό ιδιώτες χορηγούς, κυρίως ξενοδόχους, από το νησί της Θάσου.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τις κουβέντες από τον Γ. Ρεΐζη: «Το ενδιαφέρον – είπε – είναι ότι σ΄ αυτούς τους αγώνες συμμετέχουν και Θάσιοι». «Φυτώριο αθλητών» από τη Θάσο το περιέγραψε και όπως είπε «αυτή είναι η ανταμοιβή του και του Ν. Κίτρινου, οι οποίοι πρώτοι άρχισαν να τρέχουν στο νησί, παρασύροντας κι όλους τους υπόλοιπους».

 

Διαβάστε επίσης