• 18 Μαΐου 2024,

Νέα μείωση προσωπικού στο νοσοκομείο;

 Νέα μείωση προσωπικού στο νοσοκομείο;

Πραγματοποιήθηκε χθες από το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, συμβολική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Το σωματείο και ειδικότερα οι νοσηλεύτριες μέλη του, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου. Εκεί το σωματείο δια του διοικητικού του συμβουλίου μοίρασε σε όλους τους νοσηλευτές λουλούδια.

Το έργο του νοσηλευτή στα δημόσια νοσοκομεία, είναι ιδιαίτερα δύσκολο, την εποχή των μνημονίων και της κρίσης, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Πριν από ένα μήνα το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καβάλας είχε οργανώσει σύσκεψη φορέων για ν΄ αναδείξει τα προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος. Από τότε και παρά την ενημέρωση και των κυβερνητικών βουλευτών, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ίσα – ίσα που όπως ισχυρίζεται η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Πετράκη, τα πράγματα είναι πιθανόν να χειροτερέψουν καθώς με απόφαση του νέου διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, επιστρέφουν εκεί όπου εργάζονταν γιατροί και νοσηλευτές που είχαν αποσπασθεί με τη θέλησή τους στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Η κα Πετράκη είπε τα εξής: «Καμιά λύση δε βρέθηκε στο ζήτημα έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο. Μπορώ να πω ότι έγιναν και χειρότερα τα πράγματα, δεδομένου ότι πριν από λίγες μέρες μας ήρθε μία απόφαση της ΥΠΕ ν΄ απομακρυνθούν από το νοσοκομείο Καβάλας και να τοποθετηθούν στις θέσεις τους, στις οργανικές στα κέντρα υγείας, νοσηλευτές και γιατροί οι οποίοι απασχολούνταν σε αυτό. Οι περισσότεροι από αυτούς με τη θέλησή τους – με αίτησή τους».

ΕΡ: Αυτό σημαίνει αποδυνάμωση για το νοσοκομείο;

ΑΠ: «Σαφέστατα. Μέσα στο χρόνο, μέχρι σήμερα, έχουνε φύγει πάνω από είκοσι άτομα προς συνταξιοδότηση. Στη συνέχεια εάν φύγουν μαζεμένοι άλλοι δέκα πλέον δε θα μιλάμε για λειτουργία του ιδρύματος στα όρια ασφαλείας, μιλάμε για επισφαλή λειτουργία».

ΕΡ: Παρόλα αυτά έχετε διάθεση και τιμάται την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας;

ΑΠ: «Η παγκόσμια μέρα του νοσηλευτή είναι μία μέρα η οποία γιορτάζεται ως πράξη ελάχιστης ανταμοιβής προς τους νοσηλευτές. Ο αγώνας που δίνουμε είναι  πάρα μα πάρα πολύ δύσκολος. Φέτος επιλέξαμε να μην κάνουμε κάποιου άλλου είδους εορταστική εκδήλωση, παρά μόνο μία συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου από τους νοσηλευτές. Από την πλευρά του το σωματείο, εντελώς ενδεικτικά προσφέρει ένα λουλούδι».

Διαβάστε επίσης