• 4 Μαΐου 2024,

Η τρίπλα του Πούτιν απομάκρυνε τα σενάρια πολέμου

 Η τρίπλα του Πούτιν απομάκρυνε τα σενάρια πολέμου

Την έκανε την τρίπλα ο Πούτιν και τον γλύτωσε τον Άσαντ τουλάχιστον προσωρινά απο τις στρατιωτικές επεμβάσεις των Αμερικανών που ερχότανε μα φόρα …

Η πρόταση των Ρώσων για διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου των Συρίων φαίνεται οτι πιάνει τόπο και οτι κάνει δουλειά αφού το χάπι αυτό φαίνεται να το καταπίνει και ο ΟΜΠΑΜΑ.

Σίγουρα οι στρατιωτικές επεμβάσεις μετά την εξέλιξη αυτή απομακρύνονται αλλα δεν είναι σίγουρο οτι αναβάλλονται οριστικά.

Ο Ομπάμα βλέπει θετικά σε πρώτη φάση αυτήν την πρόταση αλλα είναι και ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στο καθεστώς.

Ο χρόνος θα δείξει.

Προς το παρόν πάντως γλυτώνουμε τον πόλεμο των 3 ημερών.

 

Κατεβάσανε ρολά πρίν ξεκινήσει η σχολική χρονιά

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία αλλα η παιδεία έχει κατεβάσει ρολά πρίν καλά – καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Οι καθηγητές μετά τον αγιασμό κατεβαίνουν σε πενθήμερη απεργία ενώ έτοιμοι είναι να ακολουθήσουν και οι δάσκαλοι. Το ερώτημα βέβαια είναι αν αντέχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να κάνουν απεργία γιατί είναι γνωστό οτι τα οικονομικά των ελλήνων τα τελευταία χρόνια είναι οικρτά. Μπορεί οι συνδικαλιστές να αποφασίζουν αλλα αν δεν αντέχει η τσέπη πως ο άλλος να κάνει απεργία.

Με δεδομένο τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται νομίζω οτι αυτοί τελικά που θα απεργήσουν θα είναι λίγοι.

Πάντως εμείς για σήμερα ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές στους καθηγητές και δασκάλους αλλα και στους γονείς.

 

Καύσωνας προς τα τέλη της εβδομάδας …

Η καλή είδηση είναι οτι ο καιρός παραμένει καλός , βροχές δεν υπάρχουν στο πλάνο και προς τα τέλη της εβδομάδας η θερμοκρασία αγγίζει τους 30 βαθμούς.

Πάμε για ένα μίνι καύσωνα εν μέσω Φθινοπώρου.

Κανένα πρόβλημα λέω εγώ και πάμε παρακάτω αφού αυτήν την εποχή έχουμε περισσότερο ανάγκη απο κάθε άλλη φορά την καλοκαιρία.

Μακάρι και ο Σεπτέμβρης να πάει έτσι αλλα και ο Οκτώβρης.

Το succes story θα προλάβει το tragedy story των ελλήνων ;

Το succes story του Σαμαρά θα πρέπει να τρέξει για να προλάβει το χάλι των ελλήνων που θα επιδεινωθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα που όλα γίνονται πιο δύσκολα.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ανοιχτή επιστολή ενός 19χρονου προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μέσω του διαδικτύου που του γράφει οτι ο πατέρας του ένας ηλιόλουστο μεσημέρι βγήκε στην αυλή του σπιτιού του και λόγω των οικονομικών αδιεξόδων αυτοπυροβολήθηκε.

Δεν θέλω – γράφει – ο 19χρόνος να χρεώσω στον Σαμαρά τα αδιέξοδα του πατέρα μου αλλα για πιο πρωτογενές πλεόνασμα να μιλάμε υπο αυτές τις συνθήκες ; Ο 19χρονος έχει δίκιο αλλα που να το βρεί ;

Σε μια Ελλάδα που φλέγεται απο τα χαράτσια τους φόρους και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ποιός παπάς και ποιός κουμπάρος …. Ο πατέρας του 19χρονου είναι ένας ακόμα απο τους χιλιάδες έλληνες που δεν αντέξανε και αποφασίσανε να κόψουν την κορδέλα του τερματισμού της ζωής τους. Είναι αυτό που λέμε άνθρωπος είσαι και λυγάς.

3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ή χωρίς μέτρα ;

Πάντως σύμφωνα με όλους τους οικονομολόγους ντόπιους και Ευρωπαίους έρχεται νέο μνημόνιο στις αρχές του 2014 με νέα μέτρα τα οποία βέβαια δεν αντέχει με τίποτα η ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα ο Βαρουφάκης υποστηρίζει οτι το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα έχει μέτρα 4,5 δις και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ΜΝΗΜΟΝΙΟ χωρίς νέα μέτρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος αυτός που πιστεύει οτι το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν θα έχει νέα μέτρα έχει πάρει άδεια απο την πραγματικότητα.

Πάντως όλοι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ με νέα μέτρα θα πρέπει να γνωρίζουν οτι η ελληνική κοινωνία είναι πλέον στα όρια της και οτι θ γίνει της Συρίας έτσι και περάσει απο το μυαλό τους αυτό το ενδεχόμενο.

Είναι πιο πιθανό να γίνει πόλεμος παρά να ληφθούν νέα μέτρα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης