Η χθεσινή Τετάρτη η πιο κρύα μέρα του χειμώνα μέχρι σήμερα …

 Η χθεσινή Τετάρτη η πιο κρύα μέρα του χειμώνα μέχρι σήμερα …

Η χθεσινή Τετάρτη ήτανε η πιο κρύα μέρα του χειμώνα μέχρι σήμερα με την θερμοκρασία να είναι οριακά πάνω απο τους 0 βαθμούς αλλα το ανθρώπινο σώμα να αισθάνετε οτι είμαστε κάτω απο 0 κυρίως λόγω της υγρασίας που δημιουργεί συνθήκες Αρκτικής.

Για άλλη μια φορά το βαρύ αυτό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε περισσότερο την Νότια Ελλάδα αφού στην Αττική είχαμε τους πιο ισχυρούς βοριάδες , στην Αττική είχαμε τα πρώτα χιόνια , στην Αττική είχαμε τις περισσότερες ζημιές απο τους ισχυρούς ανέμους στην Αττική τέλος είχαμε το περισσότερο κρύο και στην Αττική τέλος θα έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας απο το Σάββατο και μετά το οποίο δεν ξέρουμε κατα πόσο θα επηρεάσει εδώ τα δικά μας μέρη.

Πάντως για άλλη μια φορά στην Καβάλα την βγάλαμε χωρίς σοβαρές απώλειες γιατί εκτός απο το τσουχτερό κρύο δεν είχαμε κανένα άλλο φαινόμενο.

Η ουσία αγαπητοί αναγνώστες είναι οτι ο χειμώνας ξεκίνησε και θα είναι βαρύς.

Μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια αλλα όσο διαρκέσει θα μας βασανίσει.

 

Κατά τα άλλα πάμε καλά και πάμε πιο χειμερινά με τα πρώτα χιόνια να συμπληρώνουν το σκηνικό του καιρού των τελευταίων ημερών.

Ωραίο είναι το χιόνι πρίν παγώσει.

Το χιόνι είναι ωραίο όταν πηγαίνεις και το βρίσκεις και όχι οταν σε βρίσκει αυτό.

Διότι όταν εσύ πάς και το βρίσκεις έχεις και την επιλογή όταν βαρεθείς να απομακρυνθείς απο αυτό.

Οσο αφορά το άλλο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα δεν υπάρχει κάτι νεώτερο και οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έρχονται αν δεν κάνουμε πίσω σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να βρεί άκρη με τους τροϊκανούς δείχνει σε πρώτη φάση οτι δεν μασάει απο τον εκβιασμό της ημερομηνίας άφιξης και προσπαθεί να πάει σε πολιτική λύση που θα φέρει στα ταμεία και τα 4,5 δις ευρώ που θα δώσουν κάποιες σοβαρές ανάσες στην χώρα.

Αυτό βέβαια δεν θα΄γίνει σίγουρα μέχρι τις 9 του μήνα και θα είμαστε πολύ τυχεροί αν γίνει μέχρι τέλος του μήνα για να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε τα δανεικά μέσα στον Γενάρη.

 

Πάντως αν θέλετε να παραμυθιάζεστε οτι όλα πάνε καλά και οτι η ύφεση για την Ελλάδα τελειώνει να ακούτε τον Σαμαρά.

Ο έλληνας πρωθυπουργός είναι μοναδικός έλληνας πολίτης που τα βλέπει τόσο αισιόδοξα και είναι πεπεισμένος οτι το 2014 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Είναι σίγουρο οτι ο Σαμαράς τα έχει στο μυαλό του πιο εύκολα και απλά απο οτι είναι και πραγματικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει δεν μπορεί να πείσει τους έλληνες που σε πρώτη φάση βλέπουν οτι ακόμα και το 2014 που είμαστε θεωρητικά προς της έξοδο του τούνελ δεν μπορεί να ζεσταθεί.

Οταν δεν μπορείς να βάλεις πετρέλαιο , όταν δεν μπορείς να ανάψεις το καλοριφέρ και είσαι στα μαγγάνια και στις ξυλόσπομπες – για ποιά αγάπη μου μιλάς – που λέει και το τραγούδι ;

Σήμερα οι περισσότεροι έλληνες για να μπορέσουν να ζεσταθούν χωρίς να χρεωθούν έχουν γίνει Μαγκάϊβερ ψάχνοντας εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης που τις περισσότερες φορές είναι ανθυγιεινοί και επικίνδυνοι.

Διότι όπως θα έχετε καταλάβει και εσείς ζούμε ανάμεσα σε δύο Ελλάδες.

Ζούμε ανάμεσα στην Ελλάδα που στα λόγια πάει καλά και βγαίνει απο την κρίση και στην Ελλάδα που που μαραζώνει και βουλιάζει μέρα με την μέρα όλο και πιο βαθειά στην αβεβαιότητα και την εξαθλίωση.

Αυτά που μας λέει ο Σαμαράς αν δεν τα ζήσουμε στην καθημερινότητα μας είναι σα να μην υπάρχουν.

Δεν φθάνει μόνο να τα ζήσουμε αλλα και να κάνουν την διαφορά προς το καλύτερο.

Ο Σαμαράς έχει διορία το πρώτο τρίμηνο του 2014 να σώσει την Ελλάδα με τον τρόπο που επέλεξε αλλα και την κυβέρνηση.

Απο τον Μάρτιο και μετά που θα αρχίσει ο απολογισμός εν όψει και των Δημοτικών αλλα και των Ευρωεκλογών θα έχει τελειώσει το παραμύθι.

Ο Σαμαράς έχει μια τελευταία ευκαιρία να το γυρίσει το καράβι γιατί μέχρι σήμερα γύριζε το τιμόνι αλλα το σκάφος δεν άκουγε.

Αυτό που το έχει καταλάβει ο Σαμαράς θα πρέπει να το δώσει να το καταλάβουν και οι εταίροι αλλιώς έρχεται ο Αλέξης πάνω στο άλογο.

Αν δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας και η καθημερινότητα του έλληνα και η Νέα Δημοκρατία μετά το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανισθεί απο τον χάρτη.

Ο κόσμος έχει κουραστεί και δεν μπορεί άλλο να ακούει μόνο δηλώσεις.

Δεν έχει την πολυτέλεια αν θέλετε.

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου που θα πρέπει επιτέλους να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Ο Σαμαράς θα πρέπει να πείσει πρώτα τους δανειστές οτι έφθασε η ώρα για να ξημερώσουν οι πρώτες ανοιξιάτικες ημέρες για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες αφού η επιτυχία της κυβέρνησης του εξαρτάται απο την διάθεση των δανειστών να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Οτι και να δηλώνει ο έλληνας πρωθυπουργός στο εσωτερικό της χώρας δεν έχει καμμία σημασία αν αυτοί που αποφασίζουν για την Ελλάδα δεν πειστούν για την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής και χαλάρωσης.

Αλλιώς ας προετοιμαστούν για τον Αλέξη που έρχεται και έρχεται με φόρα.

 

Το άλλο μεγάλο θέμα σε τοπικό επίππεδο είναι ο ΑΟΚ που με το ένα πόδι είναι στην Γ΄ Εθνική.

Οι κινήσεις που γίνονται απο την πλευρά του Τσάκα είναι κινήσεις πανικού που οδηγούν την ομάδα με μαθηματική ακρίβεια στην Γ’ Εθινκή.

Κάθε μέρα που περνάει αποδυκνείει με τον πιο περίτρανο τρόπο οτι η πλευρά Τσάκα έχει χάσει την μπάλα , έχει χάσει τον έλεγχο και ΄βγάζει μια αδυναμία διοίκησης της ομάδας ίσως και λόγω της απειρίας του ίδιου του Τσάκα που μπορεί όμως να οδηγήσει την ομάδα στην Γ’ Εθνική.

Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών και γενικών αρχηγών δίνουν την αίσθηση ενός πλοίου ακυβέρνητου που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει σε ξέρα. Όλοι όσοι αγαπάνε τον ΑΟΚ θα πρέπει να πάρουν τα μηνύματα οτι η ομάδα εκπέμπει SOS και να αφυπνιστούν.

Φοβάμαι οτι σε μερικές εβδομάδες μόνο ίσως η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη. Ας ευχηθούμε η πρόσληψη του Μαραντά να είναι η αρχή ενός νέου ξεκινήματος που θα δώσει στην ομάδα τους βαθμούς που απαιτούνται τουλάχιστον για να μην κινδυνεύσουμε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα. Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι και πονηροί και δύσκολοι και ύποτποι και ψυχροί ΄τωρα τελευταία.

Σίγουρα θα πάμε καλύτερα αλλα δεν φτάνει να το λέμε.

Έχουμε χορτάσει λόγια και ήρθε η ώρα για τις πράξεις.

Ο έλληνας πλέον δίνει διορία μέχρι τέλη Μαρτίου στην συγκυβέρνηση.

Ετσι και δεν γίνει προκοπή γειά σας με την μία.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης