ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Σύσκεψη για το θέμα των μειωμένων δρομολογίων των φέρι μποτ προς τη Θάσο οργανώνει τη Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Στη σύσκεψη προσκάλεσε τις δύο εταιρίες, τους Δημάρχους Καβάλας και Θάσου. Τους 4 βουλευτές. Τον Λιμενάρχη αλλά και την Θασιακή Ένωση. Ο κ. Γρανάς ανακοίνωσε επίσης ότι η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. μετατέθηκε από τις 11 στις 13 Δεκέμβρη. Χθες τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των ναυτεργατών που του έθεσαν το θέμα των διώξεων σε βάρος τους αφού ως τον Απρίλιο είναι κατηγορούμενοι σε τρεις διαφορετικές δίκες. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνέλαβε χθες επαγγελματία της αγοράς επειδή είχε χρέη στο δημόσιο 223.000 ευρώ. Τον Γενάρη θα συζητηθεί στο δικαστήριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Κηπούπολης για τις δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρίες ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τη λειτουργία των κεραιών αφού όπως υποστηρίζουν και οι δύο είναι νόμιμες. Με μια ακόμη σύσκεψη φορέων που έγινε χθες συνεχίστηκε η προετοιμασία του αεροπορικού σόου τον Ιούνιο. Νέος στόχος η εξεύρεση χορηγών ώστε ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης να αυξηθεί από τις 70 στις 120.000 ευρώ. Νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας πληρώνει 6.000 ευρώ σε εταιρία παραγωγής προκειμένου τα ξημερώματα του Σαββάτου να βιντεοσκοπήσει στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής που θα μεταδοθεί παραμονή Χριστουγέννων από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Θάσου έκαναν νέα προσφυγή στη δευτεροβάθμια επιτροπή της Αποκεντρωμένης σχετικά με την συνεδρίαση όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θάσου για το 2014. Με χθεσινή ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στηρίζει την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Σημειώνει ταυτόχρονα τα κενά γιατρών σε αρκετές κλινικές του Νοσοκομείου. Όλες σχεδόν οι δημοτικές υπηρεσίες διεκδικούν 80 προσωρινούς εργαζόμενους που για 5 μήνες θα εργαστούν στον Δήμο Καβάλας. Γενική συνέλευση κάνει το μεσημέρι το σωματείο των εργαζόμενων της ΒΦΛ. Προχθές οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για την εξόφληση μισθού μηνός Νοέμβρη. Νέες διαπραγματεύσεις με την εταιρία Public κάνει το Επιμελητήριο. Η Public ζητά για το κατάστημα της όλον τον πρώτο όροφο του κτιρίου του Επιμελητηρίου. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες το απόγευμα ημερίδα του συλλόγου Γεωπόνων Καβάλας με θέμα την καταγραφή και τη διάθεση των φυτοφαρμάκων.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των προσεχών μηνών παρουσίασε χθες το απόγευμα στους δημοσιογράφους η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Νέο σεμινάριο συναισθηματικής διαλεκτικής στην Καβάλα, πάλι από τον Στέλιο Καλαθά. Θα γίνει στον Πυθαγόρα από την Παρασκευή ως την Κυριακή. Μαζί θα συμμετάσχουν στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης στο τέλος Γενάρη ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Παγγαίου και το Επιμελητήριο.

 

Ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ καλεί τους μετόχους και τον πρόεδρο της ΠΑΕ σε συνάντηση αύριο το απόγευμα. Δύο φορές προπόνησε χθες τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο νέος προπονητής Γιώργος Μαραντά. Συνεργάτες του θα είναι οι Ηλίας Δερβετζής, Κώστας Τσανάκαλης, Νίκος Ιωσηφίδης. «Πιστεύω στην άνοδο στην Α1» είπε για την Ένωση ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας Δημήτρης Καλαμπάκας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης