Θέλουμε διαφάνεια και αλλαγές αλλά δεν θέλουμε μαύρο !

 Θέλουμε διαφάνεια και αλλαγές αλλά δεν θέλουμε μαύρο !

Η αλήθεια στο θέμα της ΕΤ είναι κάπου στη μέση.

Ο Σαμαράς έχει δίκιο που θέλει να την εξυγιάνει και οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται γιατί μείνανε σε ένα βράδυ άνεργοι και βρέθηκαν με υποχρεώσεις στους πέντε δρόμους.

Ο Σαμαράς έπρεπε όλο αυτό το διάστημα που προετοίμαζε το κλείσιμο της ΕΤ να έχει φτιάξει ήδη τον νέο φορέα ο οποίος θα ΄άνοιγε την επομένη το πρωί και δεν θα υπήρχε αυτό το μαύρο πλάνο στα κρατικά κανάλια να μας παραπέμπει αλλού.

Εκτός και αν ήθελε ο Σαμαράς με την μαύρη κάρτα να στείλει σε όλα τα κατεστημένα ένα μύνημα πολιτικής βούλησης που όμως ήτανε λανθασμένο.

Οι μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΤ , οχι όλων, είναι εξωπραγματικοί για την Ελλάδα της κρίσης.

Αυτά τα λεφτά που παίρνουν οι δημοσιογράφοι για να κάνουν μια καθημερινή εκπομπή δεν έχουν καμμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και αυτό που ζούμε εμείς απο το 2009 και μετά.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια το καλύτερο τους ευατό στην ΕΤ με νορμάλ λεφτά και υπάρχουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί που προσφέρανε τα λιγότερα και παίρνανε μια ντουζίνα λεφτά.

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που παίρνανε ακόμα και 27 χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Δηλαδή που την πας την δουλειά κυρία ΕΤ με τέτοιους μισθούς ;

Δηλαδή ΕΛΕΟΣ.

Μιλάμε οτι οι μισθοί των περισσότερων ήτανε σκέτη πρόκληση.

Η ΕΤ θα ξαναλειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό και μισθούς ελληνικής πραγματικότητας.

Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν και αυτοί όπως τα ξέχασαν και τόσοι άλλοι.

Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός ΄άλλου φορέα που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Πρέπει το φαγοπότι να τελειώσει και στο τομέα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Απλά τονίζω και πάλι την ανάγκη της τάχιστης έναρξης της νέας ΕΤ για να επανέλθουν οι ισσοροπίες.

Όσο τα κρατικά κανάλια είναι κλειστά θα υπάρχουν ανωμάλιες και τάσεις αποσταθεροποίησης στην χώρα που είναι δεύτερη είδηση μετά τις εξεγέρσεις των Τούρκων που έχουν και αυτοί τα δικά τους.

Ηδη η κυβέρνηση βλέποντας οτι υπάρχει κίνδυνος να χάσει τον έλεγχο της κατάτσασης επισπεύει την επαναλειτουργία της καρατικής τηλεόρασης έστω και για αυτό το μεταβατικό στάδιο μέχρι να φθάσουμε στην αναδιαρθρωμένη ΝΕΡΙΤ.

Στις σκέψεις του Μαξίμου είναι να ανοίξουν άμμεσα και προσωρινά ένα κανάλι και ένα ραδιόφωνο με συγκεκριμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων γιατί η ΝΕΡΙΤ που έχουν στο μυαλό τους οι κυβερνόντες θέλει χρόνο και καταλαβαίνετε οτι δεν υπάρχει χρόνος για άλλο πόνο.

Η μετάδοση της ΝΕΤ απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου έγινε μέσω του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.

Όλοι συμφωνούμε με το ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει στην κρατική ραδιοτηλεόραση που όντως είχε καταντήσει κάστρο της αδιαφάνειας αλλα οχι με τον τρόπο που αποφάσισε ο Σαμαράς.

Έπρεπε απο το κλείσιμο της ΕΤ να μεσολαβήσουν μόνο λίγες ώρες ΄μέχρι την λειτουργία της νέας ελληνικής τηλεόρασης – ραδιοφωνίας.

Το μαύρισμα στις συχνότητες της ΕΤ προκαλούν αντιδράσεις και φέρνουν εξελίξεις που μπορεί να φέρουν σε πολύ δύσκολη την κυβέρνηση.

Μέχρι και ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών λένε στον Σαμαρά σήμερα οτι θα πρέπει να βάλει λίγο νερό στο κρασί του και να ανοίξει άμεσα την κρατική τηλεόραση προσωρινά και μέχρι να είναι σε θέση να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ που έχουν σχεδιάσει.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και πάμε και καλοκαιρινά αφού απο το Σάββατο καιρός έχει στρώσει και νομίζω οτι το καλοκαίρι είναι κοντά είναι μπροστά μας. Το γράφω αυτό γιατί τα τελευταία 24άωρα οι συνθήκες οι καιρικές ήτανε περισσότερο Φθινοπωρινές παρά καλοκαιρινές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά και πάμε μέχρι και την Πέμπτη με ένα μίνι κύμα καύσωνα.

Η θερμοκρασία θα τσιμπήσει στην Καβάλα ακόμα και τους 36 βαθμούς.

Ευτυχώς που κατα την διάρκεια αυτού του πρώτου μίνι καύσωνα τα ποσοστά υγρασίας θα είναι χαμηλά.

 

Καλημέρα και … αλόρα !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης