μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Κινητά τηλέφωνα σε δικαστική αίθουσα

Αρκετά ασυνήθιστο το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας στο Μονομελές Καβάλας. Η ακροαματική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη όταν ακούστηκε ο ήχος κινητού τηλεφώνου. Πολίτης απάντησε στη κλήση, σηκώθηκε –ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο- να βγει από την αίθουσα. Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου. «Πάρτε του το τηλέφωνο και φέρτε το στην έδρα όπου θα κρατηθεί» είπε προς τον άνδρα αστυνομικό. Όπως κι έγινε. Την ώρα που ο πρόεδρος του δικαστηρίου παραλάμβανε το κινητό τηλέφωνο και το έβαζε στην άκρη, ακούστηκε κι άλλο τηλέφωνο να χτυπά. Ο Πρόεδρος ετοιμάστηκε να πράξει ότι προηγουμένως. Τότε αντιλήφθηκε ότι το κινητό που αυτή τη φορά διέκοψε τη συνεδρίαση ήταν της γυναίκας αστυνομικού! «Να φέρει κι η αστυνομικός το τηλέφωνο της. Θα κρατηθεί κι αυτό» είπε. Η αστυνομικός χωρίς καμία αντίδραση έκανε ότι της είπε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου. Ο οποίος απέδειξε και ότι επί των κινητών τηλεφώνων που κακώς λειτουργούν σε αίθουσα δικαστηρίου, δεν κάνει διακρίσεις.

 

Αντίθετος σε δωρεά αυτοκινήτων

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου σε πρόσφατη συνεδρίαση της συζήτησε την δωρεά δύο αυτοκινήτων προς το Δήμο Παγγαίου. Η δωρεά προέρχεται από την εταιρία Μακ Μότορς, η οποία εδρεύει εντός των ορίων του ίδιου Δήμου. Ειδικότερα η Μακ Μότορς έκανε δώρο στον Δήμο Παγγαίου δύο μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα. Αυτά κρίθηκαν απαραίτητα στον Δήμο που δεν έχει δυνατότητα και την προτεραιότητα να αγοράσει καινούργια. Η δωρεά απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή ως τακτικό θέμα, ένα μέλος της οποίας διαφώνησε! Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Θωμά Καζαντζόγλου. Ψήφισε αρνητικά αφού όπως δήλωσε η αποδοχή της δωρεάς θα επιβαρύνει τον δήμο με χρήματα για την ασφάλιση των οχημάτων και την πληρωμή τελών κυκλοφορίας! Ευτυχώς τα υπόλοιπα μέλη της ίδιας επιτροπής είχαν άλλη άποψη. Κάπως έτσι τα δύο οχήματα θα ενταχθούν στον στόλο του Δήμου Παγγαίου κι ας τον υποχρεώνουν να πληρώνει εκτός από ασφάλεια και τέλη και τη βενζίνη για να τα κινεί.

 

Σύλλογοι

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Δήμος Καβάλας κάλεσε σε σύσκεψη τους τοπικούς συλλόγους. Σκοπό είχε να τους παρακινήσει και να τους οργανώσει στην εθελοντική Καλοκαιρινή πυροπροστασία. Δεν έγινε όμως σωστή ειδοποίηση- ενημέρωση των διοικήσεων των συλλόγων. Κάπως έτσι στο ραντεβού βρέθηκαν μόνο 3 εκπρόσωποι συλλόγων. Η συζήτηση αναβλήθηκε να γίνει αργότερα αφού προηγουμένως ο Δήμος Καβάλας απευθυνθεί με νέα πρόσκληση στους πολλούς συλλόγους της πόλης. Ίδια πρωτοβουλία υλοποίησε αρκετά νωρίτερα η Π.Υ. Καβάλας. Εκεί η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική χωρίς να χαρακτηρίζεται μαζική.

 

Στο Νοσοκομείο

Χωρίς το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σύσκεψη παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού. Ο βουλευτής Κρήτης επισκέφθηκε το πρωί το Νοσοκομείο. Αφού συνάντησε την πρόεδρο κ. Μπουσμουκίλια κατευθύνθηκε στο Αμφιθέατρο όπου τον περίμεναν μόνο γιατροί. Οι λοιποί εργαζόμενοι ήταν άφαντοι. «Εμάς δεν μας ειδοποίησε κανείς» είπε η Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος του σωματείου. «Τους ενημερώσαμε και τους προσκαλέσαμε» απαντά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Ή οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ξέχασαν να καλέσουν το σωματείο, ή τους κάλεσαν αλλά οι κακές σχέσεις του σωματείου με τον Άρη Βέρρο συνεχίζονται ακόμη. Θυμίζουμε ότι ο κ. Βέρρος ήταν παλιότερα ανεπιτυχώς υποψήφιος πρόεδρος του ίδιου σωματείου. Από τότε κρατά αυτή η κολόνια… Ο δημοτικός σύμβουλος ήταν αυτός που υποδέχθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τον οποίο συνόδευε ο Κώστας Μορφίδης.

 

Στα Πετρέλαια

Η Κατερίνα Βαρσάμη εκτός Ενεργειακής. Απίστευτο, αληθινό,πρόσφατο. Η κ. Βαρσάμη εργάζονταν στις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας, διατηρούσε στενή επαφή με τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους τόσο στην Αθήνα όσο και στην Καβάλα. Το γιατί έφυγε από την Ενεργειακή δεν το γνωρίζουμε. Ούτε πιστεύουμε όσα λέγονται, μικρά κι ασήμαντα. Ξέρουμε αντίθετα ότι στήριξε πολύ την εταιρία σε αυτόν τον δύσκολο τομέα των σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ στα Πετρέλαια η καθημερινότητα «τρέχει». Από την Παρασκευή άρχισαν οι προκαταρκτικές εργασίες εκεί όπου τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν γεωτρήσεις. Όπως ακούγεται οι γεωτρήσεις οριστικά θα γίνουν με το γεωτρύπανο που είναι σταθμευμένο στο νέο λιμάνι. Η ιδιοκτήτρια εταιρία του γεωτρύπανου θα στείλει άλλο στο Τέξας, κρατώντας αυτό στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας.

 

Συνέντευξη τύπου

Αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας προβάλλουν το φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου στην Αθήνα. Η συνέντευξη τύπου είναι προγραμματισμένη με την παρουσία των δύο Δημάρχων, του Θοδωρή Γκόνη αλλά και του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ανέστη Δημητριάδη. Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εγκριθεί η μετάβαση του κ. Δημητριάδη στην Αθήνα όχι με το αεροπλάνο αλλά με αυτοκίνητο. Το οποίο θα «δανειστεί» από την Δημωφέλεια.

 

Γενική Συνέλευση

Περισσότεροι από 100 δικηγόροι συμμετείχαν την Παρασκευή το μεσημέρι στη γενική συνέλευση του τοπικού δικηγορικού συλλόγου. Η απαρτία εξασφαλίστηκε άνετα. Ο Θανάσης Αθανασίου έκανε ομιλία σε προσωπικό τόνο, απάντηση σε όσα τελευταία τον κατηγορούν. Κριτική προς τη διοίκηση άσκησαν η Ευγενία Παπαναστασίου και ο Κώστας Γκρόζος. Στο τέλος οι εισηγήσεις της διοίκησης εγκρίθηκαν από τη συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκε η μείωση εσόδων, η οποία αποδόθηκε στις πολλές κινητοποιήσεις (αποχή διαρκείας) του προηγούμενου έτους.

 

Αίθουσα-κυλικείο

Φημολογείται έντονα ότι κοντά στα Δημοτικά Κοιμητήρια θα λειτουργήσει ιδιωτική αίθουσα εκδηλώσεων, ανταγωνιστική σε αυτή του Δήμου Καβάλας (η οποία βρίσκεται μέσα στα νεκροταφεία). Η φήμη επηρεάζει όλους αυτούς που ενδιαφέρονταν για την εκμίσθωση της δημοτικής αίθουσας εκδηλώσεων. Αυτούς που μετείχαν στον πρόσφατο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο οποίος για τον Δήμο Καβάλας ήταν ευχάριστο γεγονός επειδή εκτίναξε στα ύψη το ενοίκιο. Άλλες φήμες διαψεύδουν κατηγορηματικά το συγκεκριμένο σενάριο κι έτσι η όλη κατάσταση είναι αρκετά θολή. Προκύπτει πάντως ότι η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες όπως επίσης και τα διάφορα απρόοπτα της. Χρειάζεται λοιπόν νέα περίοδος προσαρμογής. Εντός των ημερών η Δημωφέλεια θα πραγματοποιήσει τον δικό της πλειοδοτικό διαγωνισμό για το κυλικείο της δημοτικής αγοράς που καιρό τώρα δεν λειτουργεί.

 

Μέσω Facebook

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε στενά την περιπέτεια της εφορίας Θάσου, η οποία ευτυχώς παραμένει σε λειτουργία. Άγνωστο μέχρι πότε. Για τα νέα που προέκυπταν ενημέρωνε τους ηλεκτρονικούς φίλους του στο Facebook. Η αρχή έγινε την περασμένη Τετάρτη, όταν τα νέα δεν ήταν καλά. Τότε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έγραψε: Από την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων πληροφορούμαι πως –όπως είχε και παλαιότερα διευκρινιστεί- στην Θάσο αντί της ΔΟΥ δημιουργείται Γραφείο Εξυπηρέτησης το οποίο θα υπάγεται στην ΔΟΥ Καβάλας. Το γραφείο θα είναι μόνιμο και θα εξυπηρετεί πολίτες που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες του taxisnet.

Την επόμενη μέρα άρχισαν να φαίνονται κάποιες ελπίδες. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γράφει: Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη για το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Θάσου. Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως τελικώς επεξεργάζεται την πρόταση, για παράταση της λειτουργίας έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως το taxisnet, ώστε οι φορολογικές υποθέσεις των πολιτών να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

Την Πέμπτη επανέρχεται με νεότερα: Πριν προλάβει να … στεγνώσει το μελάνι, ήρθε και η επιβεβαίωση απο τον Γ.Γ.

Η ΔΟΥ Θάσου παραμένει!

Κι επειδή ο ηλεκτρονικός διάλογος συνεχίζεται (με αναφορές και στους άλλους βουλευτές) ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κλείνει τη συζήτηση ως ακολούθως: Ούτε σωτήρες, ούτε φωστήρες. Η ΔΟΥ της Θάσου δε μπορούσε απλά να κλείσει, χωρίς να είναι έτοιμη η επομένη ημέρα. Διότι αυτό θα δημιουργούσε ταλαιπωρία και εκνευρισμό των πολιτών και αυτό δεν βοηθά κανέναν. Πρέπει να ολοκληρωθεί το taxisnet, και μετά, απρόσκοπτα να συνεχίσει η εξυπηρέτηση του πολίτη ηλεκτρονικά εφόσον αυτός είναι ο σχεδιασμός του κράτους. Αυτό έθεσα στον Γ.Γ. και σήμερα με πληροφόρησε πως θα γίνει. Αν το ίδιο έπραξαν και άλλοι συνάδελφοι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι και μάλιστα αποδεικνύει πως οι καβαλιώτες βουλευτές δε λειτουργούν με κομματικές παρωπίδες αλλά σύμφωνα πάντα με το συμφέρον του τόπου τους.

 

Γραμματέας

Αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει πρώτη φορά η νέα νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Πρώτη της δουλειά να εκλέξει γραμματέα κι αναπληρωτή γραμματέα. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, φαίνεται δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο άτομο που θα έχει τον χρόνο να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Καβάλας καθημερινά.

 

Διαβάστε επίσης