• 14 Μαΐου 2024,

Θέλουν να αλλάξουν την οικονομική τους της σχέση

 Θέλουν να αλλάξουν την οικονομική τους της σχέση

Ο νέος τσάρος της οικονομίας είναι ο Βαρουφάκης ο οποίος είναι αισιόδοξος οτι οι εταίροι θα κατανοήσουν τον λανθασμένο διαύλο επικοινωνίας που είχανε ανοίξει με την Ελλάδα απο το 2009 και μετά  και θα τον αλλάξουν αφού όπως είπε χαρακτηριστικά  “τα λεφτά που πήραμε μέχρι σήμερα απο τους φορολογούμενους πολίτες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών ήτανε πολλά αλλα δυστυχώς πέφτανε σε μια μαύρη τρύπα” υπονοώντας  την προώθηση της αλλαγή της οικονομικής αυτής πολιτικής και σχέσης που ουσιστικά δεν βοήθησε καθόλου την Ελλάδα και τους έλληνες.

Ο Βαρουφάκης φαίνεται οτι είναι διαβασμένος και έτοιμος για να προτείνει ένα άλλο μοντέλο οικονομικής συνεργασίας με τους εταίρους που δεν θα είναι όμως εύκολο να περάσει.

Οχι γιατί δεν θα μπορέσουν να το καταλάβουν αλλα γιατί δεν θα θέλουν να καταλάβουνκαι πολύ περισσότερο να το εφαρμόσουν.

Σίγουρα υπήρχε απο την πρώτη στιγμή ένας άλλος τρόπος πιο εύκολος για να έρθει η Ελλάδα στα ίσα της αλλα αυτοί επιλέξανε τον πιο δύσκολο για τους δικούς τους λόγους.

Κατά την διάρκεια της πράδοσης – παραλαβής του υπουργείου οικονομικών ο Βαρουφάκης είπε οτι δεν θέλουμε για την Ελλάδα και τους έλληνες την ανάπτυξη των Καγιέν και επίδίωξη της κυβέρνησης θα είναι  οι έλληνες να αποκτήσουν έναν λιτό και παράλληλα αξιοπρεπή τρόπο ζωής.

Ο Βαρουφάκης λέει πράγματα που οι προκάτοχοι του δεν αντέχανε να ακούνε οχι γιατί δεν ήτανε σωστά αλλα γιατί δεν τολμούσανε να προτείνουν στους δανειστές.

Η λαϊκή εντολή είναι μεγάλο όπλο στην νέα αυτή διαπραγμάτευση αφού οι έλληνες με την ψήφο τους φωνάξανε προς κάθε κατεύθυνση εντός και εκτός χώρας οτι δεν αντέχουν άλλο.

Οταν ο λαός είναι μαζί σου και μάλιστα τόσο ξεκάθαρα αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού και το κυριότερο ο αντίπαλος σε μετράει αλλιώς.

Οι διαφωνίες της κυβέρνησης Σαμαρά ήτανε πάντα χλιαρές γιατί δεν μπορούσε στο μέσο της διαδρομής που είχε πάρει να σταματήσει και να γυρίσει πίσω.

Προσπάθησε να φθάσει στο τέρμα αλλα τον πρόλαβε το τρένο του ΣΥΡΙΖΑ με μηχανοδηγό τον Καμμένο και στο κάρβουνο τον Βαρουφάκη.

Όλα όσα έχει δηλώσει οτι θα κάνει η νέα κυβέρνηση έχει άρωμα απο την Ελλάδα πρό κρίσης που δεν ήταν και όλα τέλεια  και αυτό είναι μέχρι ένα σημείο και ανησυχητικό.

Για τον λόγο αυτό όσο μιλάνε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης και μας περιγράφουν τις πρώτες αποφάσεις τους που οδηγούν στην Ελλάδα προ κρίσης ο δείκτης του χρηματιστηρίου γκρεμίζεται αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε στην Ελλάδα για να προσλάβει στο δημόσιο τους χιλιάδες που απέλυσε η προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο της δημοσιομομικής προσαρμογής.

Σίγουρα θέλουμε να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν γίνει και δεν είναι λίγες αλλα προσοχή μην αφήσουμε τον δρόμο της σκληρής λιτότητας και πάρουμε τον δρόνο που οδηγεί στην Ελλάδα “φούσκα”.

Οι υπουργοί του Τσίπρα θα πρέπει να μαζευτούν και να αφήσουν τα πολλά τα λόγια.

Εφτασε η ώρα για πολλά έργα και λιγότερα λόγια.

Τα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ τα έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση.

Τώρα που έγινε κυβέρνηση θα πρέπει να τα κάνει πράξη.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά.

Ο Γενάρης φεύγει και βάζουμε πλώρη για τον Φλεβάρη.

Η μέρα μεγάλωσε και ο καιρός γλύκανε αλλα ο χειμώνας δεν πέρασε.

Μην βιάζεστε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης