Θέλουν να καθιερώσουν στην καθημερινότητα μας τον ΦΟΒΟ

 Θέλουν να καθιερώσουν στην καθημερινότητα μας τον ΦΟΒΟ

Με συνεχείς επιθέσεις και τυφλά χτυπήματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου προσπαθούν οι τζιχαντιστές να καθιερώσουν στην καθημερινότητα μας το αίσθημα του φόβου.

Στο πλαίσιο αυτής της τρομοκρατικής εκστρατείας είχαμε ένα ακόμη χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και σε μια περιοχή άκρως τουριστική.

Το χτύπημα έγινε μπροστά απο το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ απέναντι απο την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και σε ένα γκρούπ με Γερμανούς τουρίστες 10 εκ των οποίων δεν θα γυρίσουν ποτέ στην Γερμανία.

Ίσως επειδή οι τρομοκράτες ζορίζονται να χτυπήσουν του Γερμανούς στην Γερμανία τους χτυπάνε σε άλλες χώρες που μπορούν και κινούνται ίσως με μεγαλύτερη ευκολία.

Η ουσία είναι οτι τα χτυπήματα αυτά  εύκολα ή δύσκολα συνεχίζονται δημιουργώντας καινούργια δεδομένα.

Ο κόσμος οσο και να μην το θέλει φοβάται και περιορίζεται αφού σκοπός των τζιχατζιστών είναι να καταντήσουμε αιχμάλωτοι μέσα στις ίδιες μας τις χώρες.

Ιδιαίτερα μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι οι κάτοικοι των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών χωρών αποφεύγουν σημεία στις ίδιες τους τις πόλεις με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Αν αυτό δεν είναι αιχμαλωσία τότε τι είναι ;

Θέλω να επαναλάβω οτι στο χτύπημα της Κωνσταντινούπολης δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι ο τζιχαντζιστής καμικάζι αρματωμένος έπεσε πάνω σε γκρούπ Γερμανών τουριστών που σημαίνει οτι οι τρομοκράτες είναι και δικτυωμένοι και ενημερωμένοι και δεν δρουν καθόλου κουτουρού.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά βλέπω τα επόμενα χρόνια τα πράγματα όσο αφορά τα τυφλά αυτά χτυπήματα θα χειροτερέψουν αφου τα προηγούμενα χρόνια οι τρομοκράτες εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη με σχετική ευκολία αφού η ΕΕ νοιαζόταν για άλλα.

Τώρα που πήραμε χαμπάρι οτι υπάρχει πρόβλημα δεν ξέρουμε απο που και πως να το μαζέψουμε.

Στις Σκουριές Χαλκιδικής αλλάζει ο χάρτης με την Eldorado Gold να απειλεί να φύγει και να αφήσει στο δρόμο περίπου 1000 εργαζόμενους.

Η εταιρεία ως ένα σημείο μπορεί να λειτουργεί εκβιαστικά αλλα ώς ένα άλλο σημείο και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τις ελάχιστες επενδύσεις που υπάρχουν στην χώρα.

Γίνεται μια προσπάθεια να φέρουμε καινούργιες επενδύσεις και οχι να χάσουμε και αυτές τις ελάχιστες που έχουμε.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Eldorado Gold έχουν στραβώσει και το κλίμα δεν είναι καλό.

Η εταιρεία ζητάει καλύτερη αντιμετώπιση απο την κυβέρνηση και χρησιμοποιεί ώς μοχλό πίεσης τους 1000 εργαζόμεμους που απειλεί να μείνουν χωρις δουλειά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δώσει στην εταιρεία τις άδειες που θέλει προκειμένου να συνεχίσει τις εξορύξεις.

Απο την άλλη η κυβέρνηση βγαίνει στην αντεπίθεση και απαντά οτι δεν εκβιάζεται και ζητά απο την εταιρεία να πληρώσει τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

Η εταιρεία ανταπαντά και ζητά το κράτος την επιστροφή φόρου και πάει λέγοντας.

Θα είναι κρίμα όπως καταλαβαίνετε μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα να χάσουμε την συγκεκριμένη εταιρεία που δίνει ψωμί σε χίλιες οικογένειες.

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι τελικά θα βρεθεί ένα κοινό πεδίο δράσης και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί οτι σε πρώτη φάση είναι πολύ θετική η εντολή που έχουν δώσει οι ψηφοφόροι του κόμματος για στροφή προς το κέντρο και αυτή η αλλαγή πορείας μπορεί να γίνει με αρχηγό τον Κυριάκο.

Αυτό που δεν μας διευκρίνισε είναι τι ρόλο θα έχει η Ντόρα στην Νέα Δημοκρατία του αδερφού της.

Και αντε τώρα που η Νέα Δημοκρατία είναι στην αντιπολίτευση δεν έχει και πολύ σημασία ο ρόλος της Ντόρας μέα στο κόμμα.

Το ερώτημα είναι ποιός θα είναι ο ρόλος της Ντόρας όταν η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο αρχηγό θα γίνει κυβέρνηση.

Έχουμε χρέος με την σωστή μας συμπεριφορά να βοηθήσουμε τους δημοτικούς αστυνόμους που μετά απο αρκετούς μήνες ξαναβγαίνουν στο κέντρο της πόλης για περιπολίες.

Και να έχετε πάντα στο μυαλό σας οτι οι δημοτικοί αστυνόμοι επέστρεψαν οχι για να μας κάνουν πιο δύσκολη αλλά πιο εύκολη την καθημερινότητα μας.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να εστιάσουν τις μεσημεριανές ώρες επί της Ερυθρού έτσι ώστε να λειτουργούν και οι δύο λωρίδες εξόδου και να μην υπάρχουν σταματημένα αυτοκίνητα με αλάρμ.

Αυτά τα αλάρμ μας έχουν φάει και μας έχουν κάνει την ζωή μας στο κέντρο της πόλης δύσκολη.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο δεύτερο 15θήμερο του Γενάρη με το φαινόμενο THE BIG ONE να μας απειλεί απο το Σάβαβτο και μετά.

Κάπου πήρε το αυτάκι μου οτι τα δύσκολα για την δική μας περιοχή θα είναι απο το μεσημέρι της Κυριακής και μετά.

΄Βέβαια οτι και να γίνει Κυριακή και Δευτέρα να ξέρετε οτι απο εβδομάδα θα έχουμε και πάλι αρκετό κρύο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης