• 9 Μαΐου 2024,

Θέλουν συμφωνία μέχρι το Σάββατο …

 Θέλουν συμφωνία μέχρι το Σάββατο …

Μάχη θα δώσουν κυβέρνηση και τρόϊκα για άλλη μια φορά οχι μόνο μεταξύ τους αλλα και με τον χρόνο αφού θα πρέπει μέχρι το Σάββατο να έχουν αποφασίσει στα τεχνικά.

Και θέλουν την συμφωνία μέχρι το Σάββατο έτσι ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας αν είναι δυνατόν να ανάψει και το πράσινο φώς για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τίποτα απο τα δύο δεν θα ΄γίνει λέω εγώ.

Ούτε μέχρι το Σάββατο θα προλάβουμε να τα βρούμε έστω και σε τεχνικό επίπεδο αλλα ούτε κανα πράσινο φώς θα ανάψει στο Eurogroυp της Δευτέρας 8 του μήνα. Για άλλη μια φορά θα μεσολαβήσουν πολλά και πολλές μέρες μέχρι να φθάσουμε σε μια πρώτη συμφωνία πάνω στην οποία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να κλειδώσει η επόμενη δόση. Ετοιμαστείτε για το γνωστό σήριαλ του δώσε – πάρε και του έλα – φύγε.

Πιστεύω οτι μέχρι τέλος Ιούλη θα έχουμε συμφωνήσει σε όλα όσα θέλουν οι τροϊκανοί.

Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα ….

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μετά τις ασχθενείς βροχούλες της Παρακσευής έρχεται απο Κυριακή και μετά το πρώτο κύμα καύσωνα που σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη θα είναι και μίνι.

Για την Δευτέρα η ΕΜΥ δίνει 37 βαθμούς στην Καβάλα και θα είναι όλοι δικοί μας.

Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο νέο κουρέματος λέει η Μέρκελ

Οσο αφορά το χρέος της Ελλάδας δηλώσεις έκανε και η Μέρκελ η οποία είπε οτι δεν θα γίνει άλλο κούρεμα γιατί πολύ απλά το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο.

Καταλαβαίνετε οτι υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους Γερμανούς που δυστυχώς για εμάς έχουν και το καρπούζι έχουν και το μαχαίρι και το κόβουν όπως θέλουν. Μπορεί για όλη την Ευρώπη το ελληνικό χρέος να θέλει ένα ακόμα κουρεματάκι αλλά για τους Γερμανούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς δεν υπάρχει τέτοιος λόγος.

Σιγά μην λέγανε κάτι διαφορετικό οι Γερμανοί που γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα οτι γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει στα ομόλογα που έχουν οι δικές τους τράπεζες και αυτό είναι πρόβλημα.

Σιγά μην δεχτεί η Μέρκελ να χάσουν οι Γερμανικές τράπεζες απο ένα εδνεχόμενο νέο κούρεμα.

Οι Γερμανοί απο την κρίση μέχρι σήμερα μόνο κερδίζουν και αυτό δύσκολα θα αλλάξει.

Αφήστε που ένα ενδεχόμενο κούρεμα θα κούρευε χρήματα απο τα κερδισμένα αλλα και αυτό δεν έχει σημασία.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι έτσι ή αλλιώς θα πρέπει να πάμε παρακάτω.

Να πάμε παρακάτω και όταν έρθει η ώρα βλέπουμε.

Πάντως η Ελλάδα είναι σε μια φάση που έχει πιάσει πάτο και έχει αρχίσει να ανεβαίνει αλλα αν την αφήσουμε να ανέβει με τους ρυθμούς τους ελληνικούς θα το χάσουμε το παιχνίδι.

Τώρα είναι που χρειάζεται ένα δυνατό σμπρώξιμο αλλα ποιός θα μας το δώσει ;

ΔΕΠΑ – LNG

Και απο την αποστολή της τρόϊκας στην αποστολή τη ΔΕΠΑ που ήρθε στην Καβάλα με τον επικεφαλή της εταιρίας για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις των Καβαλιωτών στο ενδεχόμενο του πλωτού LNG που θέλουν να γίνει στην θαλάσσια περιοχή της Καβάλας. Τα πράγματα βέβαια δεν ειναι και τόσο απλά και δεν είναι δυνατόν με μια μόνο επίσκεψη να βγάλουν τα συμπεράσματα που θέλουν.

Θα πρέπει αναλυτικά και συγκεκριμένα να μας πούνε τι θέλουν να κάνουν και μετά να περάσουμε στις αντιδράσεις του Καβαλιώτικου λαού.

Απο όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ κρατάμε το εξής : “ Αν δεν θέλει η τοπική κοινωνία δεν γίνεται τίποτα”.

Στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού διοικητικών μεταρρυθμίσεων έκατσε ο Κυριάκης Μητσοτάκης που μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει καεί με όλα αυτά που θα έχουν γίνει απο το υπουργείο του.

Γιατί νομίζετε οτι τον επέλεξε ο Σαμαράς για το συγκεκριμένο υπουργείο ;

Γιατί τον αγαπάει ;

Για να τον κάψει και θα τα καταφέρει γιατί τους επόμενους μήνες θα γίνει μακελείο όσο αφορά τις απολύσεις απο τον Δημόσιο Τομέα. Απλά οι πολιτικοί βαφτίσανε τις απολύσεις μετακινήσεις αφού στην ουσία θα αναγκάσουν σε παραίτηση όλους αυτούς που θέλουν να ξεφορτωθούν.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης