• 27 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στη δημοτική παράταξη «Ώρα για Έργο», παρέλειψαν να αναφέρουν την αφορμή. Την αφορμή όλων όσων έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Το ότι η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Μακεδονίας Θράκης αποφάσισε να θέσει σε προσωρινή αργία 6 μηνών τον επικεφαλής της παράταξης Θόδωρο Καλλιοντζή. Ως εκ τούτου η κάλυψη του θέματος από τα ίδια μέσα ενημέρωσης ήταν ξένη σε σχέση με την πάσα αλήθεια. Ο Καλλιοντζής, έγραψαν ή μετέδωσαν, παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος. Κι αμέσως μετά συνέχισαν το ρεπορτάζ με πληροφορίες σχετικά με τον διάδοχο και αντικαταστάτη του.

 

Το ότι ο Θόδωρος Καλλιοντζής τέθηκε σε προσωρινή αργία 6 μηνών δεν ανακοινώθηκε επίσημα με δελτίο τύπου ή άλλο τρόπο. Είναι πάντως γεγονός. Το ότι ο Θόδωρος Καλλιοντζής αμέσως μόλις έμαθε ότι «μπαίνει» σε αργία, παραιτήθηκε προκύπτει επίσης από το ρεπορτάζ και μόνο από αυτό. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να σημειωθούν και πάλι ώστε τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Στην σωστή αντικειμενικά σειρά. Ας δούμε επίσης το τι ακολούθησε, χωρίς ως τώρα να έχουμε νέο επικεφαλής της παράταξης.

 

Ο πρώην Νομάρχης γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα τεθεί σε προσωρινή αργία είχε δεσμευτεί στην ομάδα του ότι θα παραιτηθεί. Τότε η ομάδα είχε αρχίσει τη συζήτηση για την επιλογή του νέου επικεφαλής. Είχε ενδιαφερθεί ο Βαγγέλης Παππάς. Πρώτη όμως είχαν ρωτήσει την Δήμητρα Τσανάκα. Η οποία είπε ότι δεν έχει διάθεση να αναλάβει τη θέση. Κάπως έτσι ο Βαγγέλης Παππάς απέκτησε προβάδισμα αποδεχόμενος τον γνωστό όρο. Το ότι θα γίνει ο επόμενος επικεφαλής δεν σημαίνει ότι θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος με τον ίδιο συνδυασμό. Εδώ και καιρό άλλωστε ο Βαγγέλης Παππάς έπαψε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Προχθές βράδυ που η ομάδα συναντήθηκε λογικό ήταν η συζήτηση να συνεχιστεί από εκεί που είχε σταματήσει. Αντί όμως να συμβεί κάτι τέτοιο ανέκυψε θέμα αναβολής στη λήψη μιας ώριμης απόφασης. Βρέθηκαν κάποιες δικαιολογίες κι έτσι η εκκρεμότητα συνεχίζεται. Άγνωστο για πόσο. Ίσως αποφασίσουν σήμερα, ίσως αύριο, ίσως στο μέλλον. Επειδή όμως κάποιοι τώρα ανακάλυψαν ότι ο Βαγγέλης Παππάς δεν είναι στέλεχος της ΝΔ (κόμμα που στήριξε τον συγκεκριμένο συνδυασμό), οι πιθανότητες να γίνει ότι σχεδόν συμφωνήθηκε προ εβδομάδων είναι κάθε μέρα και λιγότερες.

 

Επισήμως η ΝΔ δεν αναμιγνύεται στην υπόθεση. Κρατά αποστάσεις προκειμένου να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ανεπισήμως και ουσιαστικώς συμβαίνει το αντίθετο. Αρκεί φυσικά να λύσουν το πρόβλημα που ανακύπτει. Να βρουν τον Νεοδημοκράτη (μέλος της δημοτικής ομάδας) που θα συμφωνήσει, θα δεχθεί να μπει σε ψηφοφορία «αντίπαλος» του Βαγγέλη Παππά. Ψάχνουν ήδη αλλά τουλάχιστον ως χθες δεν βρήκαν ούτε κομματικά αποδεκτή λύση, ούτε πρόσωπο που δέχεται να ενδιαφερθεί για κάτι που έως τώρα δεν ενδιαφέρονταν. Να είναι ο επόμενος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης.

 

Προβλέψεις υπάρχουν δύο κατηγοριών. Άλλοι λένε ότι δεν θα βρουν εναλλακτική υποψηφιότητα, στο τέλος θα υποχρεωθούν να συμφωνήσουν στον Βαγγέλη Παππά. Προς τον οποίο θα διαψεύσουν κατηγορηματικά όλα τα πιο πάνω. Άλλοι πάλι λένε ότι θα βρεθεί ο δημοτικός σύμβουλος που θα είναι και στέλεχος της ΝΔ άρα καταλληλότερος του Παππά για την θέση του επικεφαλής. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε. Όσο περισσότερο αργούν να αποφασίσουν τόσο περισσότερο δείχνουν ότι δεν θέλουν ή δεν εμπιστεύονται τον κ. Παππά. Αυτός τι κάνει; Προς το παρόν κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Τάχα ότι δεν πήρε χαμπάρι όλο αυτό το παρασκήνιο. Επειδή όμως ο Βαγγέλης Παππάς είναι Βαγγέλης Παππάς, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί όταν αποφασίσει να μιλήσει…

 

Στο κάτω κάτω της γραφής αποφασίζουν απλά για τον επόμενο επικεφαλής, για τους επόμενους 10 περίπου μήνες. Δεν αποφασίζουν ούτε ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ, ούτε που θα δώσουν το χρίσμα. Αυτά θα γίνουν στην ώρα τους, υπό συνθήκες τις οποίες εύκολα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί. Ειδικά αν λάβει υπόψη του τα γεγονότα από την παραίτηση Καλλιοντζή και μετά.

 

Το προχθεσινό δελτίο τύπου του ΝΟΚ μας λέει με τρόπο ευγενικό αλλά σαφή ότι για την εκποίηση της δημόσιας γης στη Καλαμίτσα (μπροστά από το ξενοδοχείο Λούσυ) υπάρχει ενδιαφερόμενος. Ο Ναυτικός Όμιλος υπαινίσσεται ότι αυτός ο ενδιαφερόμενος είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου της περιοχής. Σιγά την είδηση. Ένας πετυχημένος και δραστήριος επιχειρηματίας όπως ο συγκεκριμένος λογικό είναι να ενδιαφερθεί για κάτι που είναι «μπροστά στα πόδια του». Φταίει αυτός που το δημόσιο πουλά δημόσια γη; Φυσικά όχι. Άρα ο αντίπαλος του ΝΟΚ δεν είναι ο υποψήφιος αγοραστής. Αντίπαλος του είναι η νοοτροπία του κράτους όλα να τα πουλήσει ώστε να έχει έσοδα.

 

Ο ΝΟΚ προ ετών διοργάνωσε αγώνες ιστιοπλοϊκούς. Για τη διοργάνωση είχε συνεργαστεί με το ξενοδοχείο Λούσυ. Δυστυχώς όμως λογαριασμός 80.000 ευρώ περίπου δεν πληρώθηκε ποτέ. Η υπόθεση εκκρεμή στη δικαιοσύνη. Το ξενοδοχείο στράφηκε υποχρεωτικά και κατά του ομίλου. Ο Όμιλος απέφυγε να εκθέσει όσους του είχαν υποσχεθεί χρηματοδότηση αλλά δεν κράτησαν το λόγο τους. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουμ ή έστω να μη το ξεχνάμε.

 

Προκύπτει επίσης από την διαδικασία που δρομολόγησε το ΤΑΙΠΕΔ (την ανακοίνωση του στο διαδίκτυο) ότι ο ΝΟΚ που συνεχίζει να βρίσκεται στο υπό ιδιωτικοποίηση κομμάτι της Καλαμίτσας. από το 2003 έπαψε να πληρώνει το προβλεπόμενο ενοίκιο στο κράτος. Ισχύει κάτι τέτοιο; Όχι, απαντά εκπρόσωπος του ΝΟΚ. Ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ο σύλλογος πληρώνει σταθερά ετήσιο ενοίκιο ποσό 1.700 ευρώ.

 

Θυμόμαστε με την ευκαιρία τι ανακοίνωσε ο όμιλος όταν προ λίγων ημερών παρουσίασε τον φάκελο της υποψηφιότητας του για τους παγκόσμιους ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Τότε ενώ είχε αναφέρει ένα ένα τα λειτουργούντα στην πόλη ξενοδοχεία, παρέλειψε να μνημονεύσει το ξενοδοχείο Λούσυ. Παρά το ότι αυτό βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον χώρο των αγώνων.

 

Με όλα αυτά θέλουμε να πούμε τα ακόλουθα: Ο ΝΟΚ καλά κάνει και αντιδρά στη πώληση δημόσιας γης σε ιδιώτες. Η διαδικασία όμως ξεκίνησε και με τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται σταματά. Το ότι πιθανόν να ενδιαφερθεί για αυτή το Λούσυ (μια Καβαλιώτικη και γνωστή επιχείρηση) είναι καλό νέο κι όχι κακό. Η αντιπαράθεση του ομίλου με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν βοηθά κανέναν. Πρόκειται για ενέργειες περιττές για τα συμφέροντα του τόπου. Δεν είναι δα καθόλου συνηθισμένο ένας τοπικός σύλλογος με αφορμή μια κυβερνητική πρωτοβουλία και μόνο να στρέφεται (κάθε φορά και περισσότερο) κατά μιας τοπικής επιχείρησης. Η οποία και τόσο κόσμο απασχολεί και αποδεδειγμένα βοηθά την τουριστική προοπτική της Καβάλας. Ο ΝΟΚ οφείλει να συνεργάζεται με όλα τα ξενοδοχεία της Καβάλας κι όχι να τα χωρίζει στα καλά και τα κακά. Αυτό είναι λάθος του.

 

Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε ερώτηση και στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την τύχη του κάτω Νοσοκομείου. Προχθές δόθηκε στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργείου. Αναφέρει ότι ζήτησε στοιχεία από τον Δήμο Καβάλας. Τα οποία περιμένει προκειμένου να απαντήσει στην ερώτηση! Δυστυχώς αυτή η προσέγγιση του θέματος είναι εντελώς ερασιτεχνική. Ο Δήμος Καβάλας θέλει πάντα το ακίνητο. Δεν έχει σημασία τι λέει ο Δήμος Καβάλας, σημασία έχει τι ισχυρίζεται το Υπουργείο. Κάτι που είναι φανερό ότι αποφεύγει να το δηλώσει ξεκάθαρα.

 

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ερασιτεχνικό βίντεο. Πρόκειται για εικόνες δύο ιδιωτών που ως ποδηλάτες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη να έρθουν στη Καβάλα. Στο ενδιάμεσο σταμάτησαν στα Λουτρά των Ελευθερών. Τα οποία περιηγήθηκαν. Το τι κατέγραψε η κάμερα τους είναι απογοητευτικό. Τα ήδη λεηλατημένα, λεηλατήθηκαν περαιτέρω. Ότι είναι αφύλαχτο, είναι στόχος των γνωστών αγνώστων. Περαστικών ή επιτήδειων. Οι οποίο ότι μπορούν να μετατρέψουν σε ευρώ, το πήραν προ πολλού από τα ξεχασμένα Λουτρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης