Θετική η συνάντηση για το Περιγιάλι στην Κομοτηνή

 Θετική η συνάντηση για το Περιγιάλι στην Κομοτηνή

Φανερά ικανοποιημένος γύρισε από την Κομοτηνή ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Το Σάββατο μαζί με συνεργάτες του συνάντησε τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την έγκριση του σχεδίου Περιγιαλίου.

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι έδωσε στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κομοτηνής να καταλάβουν το είδος του θέματος καθώς αυτοί από την πρώτη στιγμή είχε επισημανθεί, ότι διακατέχονται από απειρία, είναι δε και αρκετά λίγοι.

Ο κ. Σιμιτσής θα υποδεχθεί σήμερα στην Καβάλα, τον Άρη Γιαννακίδη για άλλο λόγο. Το μεγάλο έργο ριζικής ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης εντάχθηκε οριστικά στο ΕΣΠΑ, κι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα. Σύμφωνα μάλιστα με το πρόγραμμα ο Άρης Γιαννακίδης μαζί με τον δήμαρχο και την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας κυρίων Καβάλας θα επισκεφθούν και το ίδιο το κτίριο επί της οδού Κύπρου.

Σχετικά με τη συζήτηση για το Περιγιάλι το Σάββατο, όπου ο δήμαρχος Καβάλας, είναι ικανοποιημένος, αλλά δεν τολμά να περιγράψει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξελίξεων, η δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας, είναι η ακόλουθη:

 

«Συζητήσαμε και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο περιφερειάρχης έδωσε πλέον την εντολή να προχωρήσουνε τα πράγματα. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε αίσιο τέλος».

ΕΡ: Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και τι αφορούσαν αυτά;

ΑΠ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήτανε η απειρία των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι, ότι ξαφνικά ανατέθηκε στις περιφέρειες μία αρμοδιότητα που είναι καθαρά κρατική. Ανήκε μέχρι τώρα στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν τρεις μηχανικοί όλο κι όλο, εκ των οποίων ο ένας είναι συμβασιούχος… Καταλαβαίνει κανείς ότι το βάρος της ευθύνης που έχει πέσει στους ώμους τους είναι τεράστιο και φυσικά δεν είχαν τη δυνατότητα να χειριστούν αυτό το πολύπλοκο θέμα, το οποίο δεν είναι μία απλή τροποποίηση του σχεδίου πόλης, είναι μία επέκταση του σχεδίου πόλης σε 2.500 στρέμματα».

ΕΡ: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;

ΑΠ: «Επιμένω να μη θέτω χρονοδιάγραμμα, πλην όμως, όπως σας προανάφερα θα έχουμε στο όλο θέμα, αίσιο τέλος».

 

 

Διαβάστε επίσης