Θρίλερ

 Θρίλερ

Το βράδυ η ψηφοφορία για την κύρωση της σύμβασης των πετρελαίων

Ένα πραγματικό θρίλερ άρχισε χθες στην Αθήνα, προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ σήμερα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον η διαδικασία δεν θα αλλάξει. Στις 8 το βράδυ θα γίνει η αποφασισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της γνωστής και επίμαχης σύμβασης. Δεν αποκλείεται μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, σενάριο που χθες εμφανίζονταν περισσότερο χλωμό. Αν πάντως το θέμα έστω προσωρινά «παγώσει», θα πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και μόνο.

Σήμερα το μεσημέρι στην Καβάλα – στο Δημαρχείο- οργανώνεται σύσκεψη για το ίδιο θέμα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή. Προσκλήθηκαν οι εργαζόμενοι, η Ενεργειακή, τα κόμματα του κοινοβουλίου και οι τοπικοί φορείς. Με τα έως χθες βράδυ δεδομένα στην σημερινή σύσκεψη στην Καβάλα δεν θα παραστούν ούτε οι εργαζόμενοι αλλά ούτε η Ενεργειακή Αιγαίου. Οι εργαζόμενοι φέρονται να έστειλαν επιστολή στον Δήμαρχο, στην οποία εξηγούν γιατί δεν θα παραστούν στην συνάντηση. Οι βουλευτές είναι όλοι στην Αθήνα, άρα σήμερα θα εκπροσωπηθούν από συνεργάτες τους. Χθες οι 3 από τους 4 βουλευτές έκαναν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν άλλαξαν τις απόψεις τους. Ο Γιάννης Πασχαλίδης αντίθετα απέφυγε τις δηλώσεις.

Χθες βράδυ παρουσιάστηκε η κυβερνητική γραμμή περί της υπόθεσης (άγνωστο πάντως είναι αν αυτή εκφράζει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος). Σύμφωνα με την Κυβέρνηση η κύρωση της σύμβασης θα προχωρήσει κανονικά βασικά για λόγους εντυπώσεων (για να φανεί ότι οι επενδύσεις στην χώρα μας προχωρούν) χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ρύθμισης ειδικών θεμάτων αμέσως μετά. Άλλες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η Ενεργειακή πιέζεται και από τους τοπικούς βουλευτές να μιλήσει για τα χρέη της Καβάλα Όιλ. Ζήτημα στο οποίο αποφεύγει δημοσίως να τοποθετηθεί όλο αυτό το διάστημα. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δεν άλλαξαν κι αυτοί στάση. Επιμένουν ότι η υπόθεση του δεύτερου ανάδοχου είναι σκάνδαλο. Ετοιμάζουν αύριο – αν στο μεταξύ το βράδυ κυρωθεί η σύμβαση- να δώσουν συνέντευξη τύπου όπου υπόσχονται αποκαλύψεις.

 

Διαβάστε επίσης