• 15 Μαΐου 2024,

Ιάσιμος ο καρκίνος του προστάτη

 Ιάσιμος ο καρκίνος του προστάτη

Όλη την εβδομάδα ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας πραγματοποιεί εκδηλώσεις προκειμένου να αποδείξει ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ιάσιμος. Αυτή η πρωτοβουλία που υλοποιείται στα γραφεία του συλλόγου, μεταφέρθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί οι άνδρες που έδειξαν ενδιαφέρον έτυχαν ιδιαίτερης στήριξης, να κάνουν τις προληπτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Καβάλας. Συμβολικά κοντά στο περίπτερο του συλλόγου βρίσκονταν κι ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς το σύνθημα σ΄ αυτή την εξόρμηση του συλλόγου ήταν μπορούμε να σβήσουμε τη φωτιά. Μεταφορά η πυροσβεστική υπηρεσία σβήνει και τη συγκεκριμένη φωτιά.

Για όλη αυτή τη δραστηριότητα ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου, είπε τα εξής: «Σήμερα είναι η Πανευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία για τον καρκίνο του προστάτη. Ο σύλλογός μας μέσα στην κοινωνική του δράση προσφέρει σ΄ όλους τους καβαλιώτες δωρεάν πλήρη προστατικό έλεγχο. Δηλαδή αιματολογικό και ουρολογικό. Γι΄ αυτό είμαστε αυτή τη στιγμή εδώ πέρα και εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται».

ΕΡ: Το όχημα της Πυροσβεστικής τι γυρεύει εδώ;

ΑΠ: «Έχουμε περάσει κάποια σποτ. Σ΄ ένα σποτ ραδιοφωνικό, κύριο λόγο, κύρια βάση έχει η πυροσβεστική, με το εξής μήνυμα: «Τη φωτιά αυτή, του καρκίνου του προστάτη, αν την προλάβουμε, με τις εξετάσεις αυτές, γλυτώνουμε τη ζωή μας. Είναι ιάσιμος αν τον πιάσουμε από την αρχή». Αυτό είναι το μήνυμά μας».

Διαβάστε επίσης