• 19 Απριλίου 2024,

Ιδέες Γερομάρκου για την Αλφαβητοπαρέλαση

 Ιδέες Γερομάρκου για την Αλφαβητοπαρέλαση

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, άρχισε να προετοιμάζεται η εκδήλωση της Αλφαβητοπαρέλασης. Τον Μάρτιο του 2013 θα γίνει στην Καβάλα η 8η Αλφαβητοπαρέλαση, θέμα της οποίας αποφασίστηκε να είναι «Τα τρελά καπέλα».

Η εκδήλωση ενισχύεται και από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και πολιτισμού Γιώργο Γερομάρκο, βασική πρωτοβουλία του οποίου είναι σ’ αυτήν την εκδήλωση να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα δημοτικά σχολεία του νομού Καβάλας.

Επειδή αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί τώρα, στην εκδήλωση δηλαδή του 2013 πιθανότερο είναι να υλοποιηθεί του χρόνου στην εκδήλωση που θα γίνει τις Απόκριες του 2014.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού, θέλει να βοηθήσει περισσότερο την Αλφαβητοπαρέλαση και με πρωτοβουλίες που θα την ανανεώσουν και θα την μεγαλώσουν, χωρίς να αλλάζουν τον τόπο που πραγματοποιείται και με μικρότερης σημασίας δράσης που πάντως η διοργάνωση τις έχει ανάγκη.

Δάσκαλοι, γονείς και Πολιτιστικοί σύλλογοι συναντήθηκαν ήδη δύο φορές, προετοιμάζοντας την καινούργια αλφαβητοπαρέλαση.

Η εκδήλωση – προπομπός, το αποκριάτικο πάρτι των μαθητών θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Η Αλφαβητοπαρέλαση θα γίνει ή το Σάββατο 9 Μαρτίου ή την Κυριακή 10 Μαρτίου. Ερωτηματολόγιο κυκλοφορεί από σχολείο σε σχολείο ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία αφού για μια ακόμη φορά πολλοί ζητούν η Αλφαβητοπαρέλαση να γίνει Κυριακή και όχι Σάββατο.

Φέτος ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκδήλωση έδειξαν τα δημοτικά σχολεία του Ζυγού και του Αμυγδαλεώνα.

Οι βασικοί διοργανωτές του γεγονότος είναι οι ίδιοι, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο σύλλογος εικαστικών τεχνών «art attack» και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Επί του παρόντος οικονομικά υποστηρίζει τη διοργάνωση ο Δήμος Καβάλας δια της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ.

 

Διαβάστε επίσης