• 13 Μαΐου 2024,

Ικανοποιημένη η «Εργοανάπτυξη ΑΜΘ – ΑΕ» – Από την πρόσφατη ημερίδα για την απασχόληση

 Ικανοποιημένη η «Εργοανάπτυξη ΑΜΘ – ΑΕ» –  Από την πρόσφατη ημερίδα για την απασχόληση

Ημερίδα διοργανώθηκε τη Δευτέρα από τους φορείς της σύμπραξης για την προώθηση της απασχόλησης «Πανεμπόριο» με τίτλο «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση – Αναπτυξιακή Σύμπραξη» και με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη μείωση της ανεργίας. Ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξης ΑΜΘ – ΑΕ» και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την ημερίδα, αφού ακούστηκαν οι απόψεις των επιχειρηματιών.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για διάφορες μορφές επιχειρήσεων και για το εμπόριο προϊόντων που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα, έστω κι αν είναι ιδιαιτέρως αναπτυγμένες στο εξωτερικό. Όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εμπόριο που υπολείπεται εντός των ελληνικών συνόρων. Οι παριστάμενοι επομένως είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες επιχειρηματικές δράσεις και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που μάλλον δεν είναι ευρύτερα γνωστά. Όπως ενδεικτικά αναφέρθηκε στη διάρκεια της ημερίδας, ούτε μία ελληνική επιχείρηση δε χρηματοδοτήθηκε από το τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις ΜΜΕ, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Ελάχιστες ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν εκ μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων και δυστυχώς οι περισσότερες δεν πληρούσαν καν τα κριτήρια ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Στους στόχους της «Εργοανάπτυξης ΑΜΘ – ΑΕ» περιλαμβάνεται η διοργάνωση παρόμοιων ενημερωτικών ημερίδων, όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαρκή ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, είτε σε επίπεδο απασχόλησης είτε σε επίπεδο χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης