• 19 Μαΐου 2024,

Ικανοποιητική η κίνηση Τούρκων και Βούλγαρων επισκεπτών

 Ικανοποιητική η κίνηση Τούρκων και Βούλγαρων επισκεπτών

Αφίξεις Τούρκων και Βούλγαρων τουριστών καταγράφηκαν στην Καβάλα κυρίως τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού – πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς μας εξήγησε ότι οι Τούρκοι επισκέπτες έφτασαν στην πόλη μας είτε με τουριστικά λεωφορεία, είτε μετακινούμενοι με δικά τους ιδιωτικά οχήματα. Στα ξενοδοχεία του κέντρου κατέλυσαν οι Βούλγαροι επισκέπτες, που έφτασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Έτσι θεωρεί ο κ. Παπακοσμάς ότι επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες που υπήρξαν από τα μέσα του Νοέμβρη, όταν σημειώνονταν προκρατήσεις για τα ξενοδοχεία της Καβάλας και γενικότερα για τα καταλύματα της περιφέρειας ΑΜΘ. Για ικανοποιητική κίνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας, ενώ και μεμονωμένα γκρουπ από Έλληνες τουρίστες επισκέφθηκαν μεν την πόλη, αν και ήταν σαφώς λιγότερα αριθμητικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Το μήνυμα της οικονομικής κρίσης εστιάζεται στη συνεργασία και στην αξιοποίηση κάθε πλεονεκτήματος της περιοχής μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί τουριστική κίνηση και για τους δώδεκα μήνες του έτους. Στια αρχές του Δεκέμβρη αποστολή της περιφέρειας βρέθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, όπου πραγματοποιήθηκε προβολή μέσω της ελληνικής πρεσβείας των δυνατοτήτων της περιοχής και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Παρόμοιο μήνυμα δόθηκε και στους φιλοξενούμενους Βούλγαρους δημοσιογράφους, στους οποίους υπογραμμίστηκαν οι δυνατότητες και οι υποδομές ολόκληρου του χρόνου.

Ο κ. Παπακοσμάς πιστεύει ότι με το άνοιγμα της συνοριακής διόδου Νυμφαίας, πάνω από την Κομοτηνή, θα αυξηθούν οι αφίξεις από την ανατολική Βουλγαρία, από όπου η πρόσβαση προς την περιοχή μας ήταν δύσκολη. Το άνοιγμα ακόμη δεν έχει επιτευχθεί εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, μιας και οι εργαζόμενοι της ανάδοχης εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι. Προσπάθειες καταβάλλονται ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να τακτοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

 

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αρμοδιότητα του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη είναι ο ορισμός νέων προσώπων για τις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών. Την Κυριακή, όταν και θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου στο περιφερειακό συμβούλιο και για την συγκρότηση των μελών της οικονομικής επιτροπής, μάλλον θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις για τα ονόματα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα οριζόμενα του «Καλλικράτη» η θητεία των προαναφερόμενων οριζόταν στα δύο έτη. Ο σημερινός θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού – πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς τάσσεται δημόσια υπέρ των αλλαγών ώστε να διατυπώνονται και φρέσκιες ιδέες. Ο κ. Παπακοσμάς ευχαριστεί και δημόσια τον Άρη Γιανακίδη, αφού στη διάρκεια των δύο ετών της θεματικής του θητείας, του αναγνωρίστηκε πλήρης εξουσιοδότηση για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του

 

 

Διαβάστε επίσης