• 14 Μαΐου 2024,

Τέλος ο Ντιέ από τον ΑΟΚ – Ενωση: Βγαίνει δελτίο για τον Ατσάρα

 Τέλος ο Ντιέ από τον ΑΟΚ – Ενωση: Βγαίνει δελτίο για τον Ατσάρα

Δεν πληρώθηκαν αλλά κάνουν υπομονή μέχρι το ματς με Βύζαντα

Χθες οι παίκτες του ΑΟΚ δεν πληρώθηκαν αλλά προπονήθηκαν κανονικά το μεσημέρι και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουν υπομονή μέχρι το ματς με το Βύζαντα Μεγάρων.

Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα. Το οικονομικό «καίει» αυτές τις μέρες τον ΑΟΚ. Χθες το πρωί δεν έγινε η προγραμματισμένη προπόνηση.

Λίγο αργότερα οι παίκτες επισκέφτηκαν τα γραφεία της ομάδας για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Εκεί τους ζητήθηκε να κάνουν υπομονή, μέχρι την Κυριακή.

Τελικά πείστηκαν και η προπόνηση έγινε κανονικά το μεσημέρι. Κυρίως με τη καλή διάθεση που έδειξαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα θα πάει κανονικά μέχρι την Κυριακή. Μετά υπάρχουν ερωτηματικά. Φυσικά αν γίνουν πληρωμές τότε θα επανέλθει η ηρεμία. Αν όχι, έρχεται… τσουνάμι.

Φυσικά είναι ουτοπία αυτή τη στιγμή να μιλάμε για μεταγραφικά θέματα, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το ματς που έρχεται. Αν δεν υπάρχουν λύσεις στο οικονομικό, ο ΑΟΚ με πολύ χαμηλό μπάτζετ θα πάει μόνο για την παραμονή στην κατηγορία. Όλα όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο. Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν δικαιολογημένα ο Μοκάκε και ο Ενσαλίβα, που θα επέστρεφαν χθες το βράδυ η σήμερα το πρωί. Από σήμερα θα πάρουν μέρος κανονικά στις προπονήσεις. Ο Ενσαλίβα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με τον Βύζαντα, αφού θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής.

*Ο Τσοκτουρίδης στο Face Book

Ενώ τω μεταξύ ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Τσοκτουρίδης πήρε θέση για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας μέσω του Face Book.

Τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι περιμένει τη βοήθεια από επιχειρηματίες της πόλης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Κάτι ανάλογο που έγινε στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό στην Καβάλα φαίνεται πολύ δύσκολο, αφού και με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν υπήρχε η παραμικρή ανταπόκριση. Ο Τσοκτουρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του και μακάρι να είναι έτσι.

*Λύθηκε το συμβόλαιο του Ντιε

Ο Σερζ Ντιέ αποτελεί παρελθόν για τον ΑΟΚ. Κλήθηκε χθες το απόγευμα να λύσει το συμβόλαιο του. Από τη στιγμή που δεν ήθελε να παραμείνει, δεν τον ήθελε και η ομάδα.

Ο Ιβοριανός εδώ και ένα μήνα έχει εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει από τον ΑΟΚ, έχοντας προτάσεις από ομάδες της Σουπερ Λιγκ. Μάλιστα έχει συμφωνήσει με τη γειτονική Ξάνθη.

Ο Ντιέ θέλει να συνεχίσει στη Σουπερ Λιγκ, προς τη δύση της καριέρας του. Δεν αγωνίστηκε στο φιλικό μέσα στον Ακροπόταμο. Φυσικά ούτε καν περίμενε να πληρωθεί, αφού ήδη είχε πάρει την απόφαση του.

Αυτό έφερε δικαιολογημένη δυσαρέσκεια στις τάξεις των ιθυνόντων της ομάδας. Μάλιστα σε μια εποχή που ο Ντίε, έδειχνε ότι θέλει να είναι η σημαία της ομάδας. Κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για να φύγει από την ομάδα.

Ο Ντιέ ήταν άφαντος τις τελευταίες μέρες. Το μυαλό του μάλλον ήταν προς… Ξάνθη. Εκεί θα συναντήσει το φίλο του Ονουάτσι. Φεύγει με άκομψο τρόπο. Τη δεύτερη θητεία του στον ΑΟΚ, δε θα τη θυμάται κανένας.

*Ενισχύονται οι άλλες ομάδες

Εν τω μεταξύ οι άλλες ομάδες της κατηγορίας, κάνουν τις πρώτες μεταγραφές.

Η Νίκη Βόλου ανακοίνωσε τη μεταγραφή 3 ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για το γνωστό μας Χάρη Παππά που μέχρι πρότινος έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου, τον Κώστα Χατζή από τη ΑΕΛ και τον Γιάννη Πιέτρα από το Μακροχώρι Βέροιας. Πριν η Νίκη είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Δημήτρη Κοντοδήμου και του 31χρονου επιθετικού Λαλίν από την Ονδούρα.

Η Καλλιθέα πήρε δανεικό τον Βαγιαρέχο από τον Πανθρακικό. Ο Απόλλων Σμύρνης είναι κοντά στην απόκτηση του Κώστα Κιάσσου που έμεινε ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό. Ο Πιερικός ήδη έχει κλείσει Μανίκα, Πολίτη, Πουρσανίδη και είναι κοντά και στην απόκτηση του Σέρβου Μπελόσεβιτς.

Η Δόξα Δράμας θέλει τον Γελαδάρη που μέχρι πέρσι και πριν τον ΑΟΚ, τον είχε στο ρόστερ της. Εν τω μεταξύ νέος προπονητής στην Καλλονή ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές.

Από τον Εθνικό Γαζώρου αποτελεί παρελθόν ο Κρυστάλλης. Η Παναχαϊκή πήρε τον 18χρονο Αλβανό Γκέρτι Χοτζάλι. Στον Ολυμπιακό Βόλου τα νέα πρόσωπα κάνουν πολύ ισχυρή την επιθετική γραμμή της ομάδας: Μπρέσκα, Σολάκης, Ογκουνσότο. Ο Εθνικός Γαζώρου απέκτησε τον Βραζιλιάνο Φελίπε Ντε Πάουλα. Στη Λάρισα πήγε ο τερματοφύλακας Φιρινίδης.

Ενωση: Βγαίνει δελτίο για τον Ατσάρα

Ο Κιερόν Ατσάρα είναι σίγουρο ότι θα ντεμπουτάρει στο ματς του Σαββάτου με την ομάδα του Κολοσσού στη Ρόδο. Δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για την έκδοση του δελτίου του. Χθες ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει ότι η Ενωση ξεπερνά το πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα. Μάλιστα ετοιμάζει και μια ακόμη προσθήκη για τη θέση 5. Αυτή η προσθήκη ίσως γίνει μετά το ματς με τον Κολοσσό και πριν με τον Αρη που θα είναι ένας τελικός για την Ενωση. Το προπονητικό τιμ εξετάζει αρκετές περιπτώσεις.

*Δεν προλαβαίνει ο Μανωλόπουλος, ερωτηματικό με Στυλιανού

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος όσο περνάνε οι μέρες, φαίνεται ότι δε θα προλάβει το ματς του Σαββάτου με τον Κολοσσό. Δεν είναι έτοιμος 100% και δε θα υπάρχει ρίσκο με τη συμμετοχή του, προκειμένου να προλάβει το παιχνίδι με τον Αρη Θεσσαλονίκης. Τελικά ο τραυματισμός του στη μέση αποδείχθηκε πολύ σοβαρός.

Αντίθετα υπάρχουν ελπίδες να είναι στην αποστολή ο Νίκος Στυλιανού. Ο Κύπριος καλαθοσφαιριστής υποφέρει από τράβηγμα στο δικέφαλο αλλά είναι καλύτερα. Όλα θα κριθούν για το αν είναι έτοιμος για το ματς με τον Κολοσσό, στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για Ρόδο.

Χθες οι παίκτες της Ενωσης προπονήθηκαν το απόγευμα και πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το ματς του Σαββάτου. Η αποστολή για τη Ρόδο, θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης