• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Η δικηγόρος Άννα Σπανδώνη θα παραμείνει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά την χθεσινή βραδινή ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Σιμιτσή. Έλαβε 12 ψήφους έναντι 9 του Παύλου Δεμερτζίδη. Υπήρξαν δύο λευκά. Η σχετική απόφαση θα επισημοποιηθεί την Κυριακή, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Ο Κωστής Σιμιτσής έχει από χθες δύο ειδικούς συμβούλους λιγότερους, λόγω εφαρμογής των μνημονιακών νόμων. Στις θέσεις των αντιδημάρχων ο Σάββας Εμφιετζής αναλαμβάνει την Δημοτική Αστυνομία. Παραμένουν στις θέσεις τους οι Χατζηαναστασίου-Μουριάδης- Παπαδόπουλος. Χάνει την θέση αντιδημάρχου ένας εκ των Σμυρλόγλου-Μιχαλάκη-Βαβαλέσκου. Οριστικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν την Δευτέρα ή την Τρίτη. Ο βουλευτής Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε χθες ότι αλλάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας που θα στηρίξει η ΝΔ. Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση της Πρωινής, δεν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ο Θόδωρος Καλλιοντζής. Ενδιαφέρον για την θέση του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας με την στήριξη της ΝΔ συνεχίζει να δείχνει ο Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος δεν επιθυμεί να αναλάβει θέση υποδιοικητή στο Νοσοκομείο. Ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης είπε χθες ότι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στο «γυάλινο» κτίριο στο κάτω Νοσοκομείο. Επανέλαβε ότι διαφωνεί με τον διορισμό Χριστοφιλογιάννη στην θέση του διοικητή του Νοσοκομείου ενώ για τα λιμάνια και τις συγχωνεύσεις δήλωσε ότι Κεραμωτή και Νέα Πέραμος πρέπει να «περάσουν» στην αρμοδιότητα της Τ.Α. Αντίστοιχα και η χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμανιού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Κομοτηνή, αλλάζει την Κυριακή ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην θέση του κ. Μιχαηλίδη θα προταθεί ο κ. Τελλίδης. Αλλάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, θέση που μάλλον θα αναλάβει ο Γιώργος Γερομάρκος. Από χθες 2 Γενάρη το Ειρηνοδικείο Καβάλας «απορρόφησε» το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης. Ως τις 18 Γενάρη θα επαναδημοπρατηθεί από τον Δήμο Καβάλας το έργο ανακαίνισης της Μ. Λέσχης. Η Πολεοδομία Καβάλας έλαβε χθες το έγγραφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Π.Ε. Καβάλας για το κατάστημα Τζάμπο στον Αμυγδαλεώνα. Εκτός απροόπτου το κτίριο θα κριθεί προσωρινά αυθαίρετο αφού θα ανακληθεί από την Πολεοδομία η οικοδομική του άδεια. Ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής ανακοίνωσε χθες ότι παραχωρεί σε άπορες οικογένειες της Καβάλας την αμοιβή του για την συμμετοχή του σε επιτροπές της Βουλής.

 

Σήμερα το απόγευμα στο Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας πραγματοποιείται η ετήσια γιορτή για τους ηλικιωμένους. Το πρωί θα επισκεφθεί το Γηροκομείο ο Μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας του Δήμου Παγγαίου πραγματοποίησε χθες στο λιμάνι της Ν. Ηρακλίτσας εκδήλωση για τα παιδιά. Ο Άη Βασίλης έφθασε με ιστιοπλοϊκό σκάφος.

 

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στον ΑΟΚ. Χθες το απόγευμα και το βράδυ ο Γιώργος Τσοκτουρίδης είχε συναντήσεις με την διοίκηση του ερασιτέχνη ΑΟΚ και τον Κώστα Τσαλίκη. Σήμερα θα λυθεί το συμβόλαιο του Ντιέ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη. Συνεχίζουν να μην προπονούνται οι Μοκάκε και Ενσαλίβα. Στην Ένωση εκδίδεται δελτίο στον Ατσάρα. Αμφίβολοι για το ματς του Σαββάτου στη Ρόδο οι τραυματίες Μανωλόπουλος και Στυλιανού.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης