Κάλαντα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

 Κάλαντα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου προπαραμονή Χριστουγέννων το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση δεν είναι από αυτές που συνηθίζονται, καθώς η τελευταία συνεδρίαση του έτους πραγματοποιούνταν μετά τα Χριστούγεννα, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί ο Γιώργος Γραμμένος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Στο μεταξύ τα δεδομένα άλλαξαν. Για λόγους ουσίας η συνεδρίαση γίνεται την Τετάρτη. Απ΄ ότι φαίνεται θα είναι η τελευταία του 2015.

Στην ημερήσια διάταξη 19 θέματα. Το 19ο και τελευταίο είναι το κυριότερο. Αφορά τη μείωση των δημοτικών τελών και των δημοτικών φόρων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πέρσι τέτοια εποχή το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει μείωση κατά 50% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού στους δικαιούχους επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, εν δυνάμει δικαιούχους των βοηθημάτων του συλλόγου ΠΝΟΗ και του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ, των πολυτέκνων, με προϋπόθεση όλοι αυτοί να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, που ορίζει κάθε έτος η Ελληνική στατιστική αρχή.

Στο θέμα που θα συζητηθεί την Τετάρτη, προτείνεται: Η ανεργία, η κρίση, οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, πλήττουν κάθε νοικοκυριό και ιδιαίτερα τις κοινωνικές ομάδες που προαναφέραμε, ν΄ αποφασίζεται σχετικά με την μείωση του τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το 2016, με βασική προϋπόθεση των ομάδων να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, που ορίζεται κάθε έτος από την ελληνική στατιστική αρχή. Να ορισθεί ομάδα εργασίας για την καταγραφή, ταξινόμηση και έλεγχο των αιτήσεων που θα υποβληθούν κατόπιν της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος ρωτήθηκε χθες για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προ παραμονή Χριστουγέννων, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος, αν η συνεδρίαση είναι μεγάλη σε χρονική διάρκεια ν΄ ακουστούν ακόμη και τα κάλαντα την ώρα της συνεδρίασης.

Δεν γινόταν αλλιώς είπε στην εφημερίδα μας, ο Γιώργος Γραμμένος. Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Είχαμε εκκρεμότητες από την προηγούμενη Συνεδρίαση. Εκτός τούτου υπάρχουν επείγοντα θέματα των τεχνικών υπηρεσιών. Οι προθεσμίες όπως βλέπετε τρέχουν. Πιεζόμαστε να προλάβουμε το τέλος του έτους».

Σε άλλη ερώτηση προς τον κ. Γραμμένο για το πώς κύλισαν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου το 2015 που τελειώνει, αυτός απάντησε: «Οι συνεδριάσεις κύλισαν ομαλά, με λίγες εντάσεις. Η αντιπολίτευση σε πολλές περιπτώσεις στήριξε το έργο του Δήμου. Ελπίζω και τη νέα χρονιά να προχωρήσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Διαβάστε επίσης