• 30 Απριλίου 2024,

Αρνητικό ρεκόρ άφιξης προσφύγων

 Αρνητικό ρεκόρ άφιξης προσφύγων

Αρνητιμό ρεκόρ σχετικά με την άφιξη προσφύγων με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες και μήνες οι πρόσφυγες που ήρθαν με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Καβάλας, προερχόμενοι όλοι από τη Μυτιλήνη ήταν περίπου 150 άτομα, αριθμός πολύ μικρός.

Εξ αυτού του λόγου και οι 150 προωθήθηκαν στην Ειδομένη με τρία λεωφορεία, εκ των οποίων ένα διώροφο. Και τα τρία ήταν τουριστικά.

Κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο οι 150 περίπου πρόσφυγες βοηθήθηκαν από τους εθελοντές, λαμβάνοντας χοντρά ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Πριν μπούν στα λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους έγινε έλεγχος από το προσωπικό τα ης ελληνικής αστυνομίας. Όλοι ήταν νόμιμα στο λιμάνι της Καβάλας και στο πλοίο με το οποίο ήρθαν στο λιμάνι, προέρχονται από τις τρεις χώρες για τις οποίες επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

 

Έτοιμο το υδροπτέρυγο «Ήλιδα ΙΙ»

 

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποίησε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, το νέο υδροπτέρυγο «Ήλιδα ΙΙ», προσέγγισε στο σημείο στο οποίο θα δένει όταν στις 11 Ιανουαρίου αρχίσει την εκτέλεση δρομολογίων. Αποδείχτηκε ότι όλα είναι απολύτως έτοιμα για την έναρξη αυτών των δρομολογίων.

 

Διαβάστε επίσης