• 19 Μαΐου 2024,

Κάμερες στα δύο μεγάλα λιμάνια του Νομού

 Κάμερες στα δύο μεγάλα λιμάνια του Νομού

Ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το πρωί στο νέο λιμάνι εκπρόσωπος των εταιριών που θα κατασκευάσει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον αγωγό ΤΑΡ και της εταιρίας από την Κόρινθο που θα κατασκευάσει τους σωλήνες, που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δύο άνδρες πριν επισκεφθούν το νέο λιμάνι της Καβάλας βρέθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα. Εκεί ενημέρωσαν ότι στο τέλος Μαρτίου αναμένεται στο νέο λιμάνι «Φίλιππος Β΄», το πρώτο πλοίο με εξοπλισμό σωλήνες κι άλλα εξαρτήματα για το έργο του αγωγού ΤΑΡ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο φορτίο αφορά υλικά 17.000 τόνων που θα έρθουν στο λιμάνι της Καβάλας από τη Γερμανία, όπου θα κατασκευαστούν.

Πρόκειται για ειδικά εξαρτήματα που δεν μπορούν να κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Η ελληνική εταιρία θα κατασκευάσει στην Κόρινθο που είναι  η έδρα της τους περισσότερους σωλήνες, που θα χρησιμοποιηθούν στο αγωγό ΤΑΡ.

Ο Οργανισμός λιμένα Καβάλας προετοιμάζεται για να μην χάσει και την ευκαιρία των κρουαζιερόπλοιων. Ειδικότερα «ενοχλείται» σχεδόν καθημερινά από μεγάλες εταιρίες του τουρισμού κρουαζιέρας, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλα πλοία που ποτέ δεν έχουνε έρθει στο λιμάνι της πόλης. Τώρα ο Οργανισμός Λιμένα προσπαθεί , λόγω του ΤΑΡ στο νέο λιμάνι και των κρουαζιερόπλοιων στο κεντρικό λιμάνι, να κάνει ακόμη καλύτερα τα μέτρα ασφαλείας τοποθετώντας και στους δύο λιμένες κάμερες που θα καταγράφουν 24 ώρες το 24ωρο την κίνηση στις αυτές περιοχές.

«Κάνουμε τα πάντα να μην χαθεί η ευκαιρία» λέει στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης. Εννοεί το σοβαρό ενδεχόμενο τα κρουαζιερόπλοια φέτος να είναι περισσότερα στο κεντρικό λιμάνι, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Όσο για τον αγωγό ΤΑΡ το λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β΄» επιλέχθηκε από την κατασκευάστρια εταιρία και γιατί έχει πιστοποίηση σε θέματα ασφαλείας. Αυτή η ασφάλεια που παρέχεται έτσι κι αλλιώς θα ενισχυθεί με τις κάμερες, που θα μπούνε σε όλη την χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού.

Ο Οργανισμός μαζί με τις κάμερες που θα προμηθευτεί και θα τοποθετήσει στα δύο μεγάλα λιμάνια του νομού Καβάλας, θα δρομολογήσει και την αγορά προσκρουστήρων που επίσης θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, αφού κι αυτά αναμένονται περισσότερα φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι, στο κεντρικό λιμάνι.

 

 

Διαβάστε επίσης