Καθαρίζουν το κτήριο του ΤΕΑΥΚΕ!

 Καθαρίζουν το κτήριο του ΤΕΑΥΚΕ!

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο κτήριο της παλιάς καπναποθήκης που στην Καβάλα είναι γνωστό ως κτήριο ΤΕΑΥΚΕ. Πρόκειται για την παλιά καπναποθήκη στην περιοχή Καρνάγιο, περιουσία του ΙΚΑ κατά τα προηγούμενα χρόνια, κτήριο που είναι και αναξιοποίητο, αλλά κυρίως σε άσχημη εσωτερική κατάσταση.

Το ίδιο ακίνητο από το 2012, πέρασε στην περιουσία του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης που ανήκει στο υπουργείο εργασίας.

Το ακίνητο ήταν ιδιοκτησίας του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ. Όταν το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ εντάχθηκε στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης το ακίνητο ακολούθησε αυτήν τη διαδρομή, πλέον ανήκει στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης.

Σήμερα το ταμείο προσπαθεί να δρομολογήσει τη διαδικασία για να καθαρίσει εσωτερικά το κτήριο που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Ταυτόχρονα θέλει να επιδιορθώσει όσα προβλήματα είναι εφικτό να διορθωθούν όπως για παράδειγμα πολλά σπασμένα τζάμια, στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου, από τα οποία σήμερα μπαίνουν μέσα στο κτήριο πουλιά τα οποία κυριαρχούν ειδικά στους τελευταίους ορόφους. Θα υπάρξει επίσης παρέμβαση για την καλύτερη ασφάλισή του, αφού ναι μεν η είσοδος στο κτήριο είναι ασφάλιση, διάφοροι όμως επωφελούνται του ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση, ειδικά τις βραδινές ώρες, μπαίνουν στο κτήριο για δικούς τους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης συνεχίζονται αναφέρονται ακόμη και σε δαπάνη για τη συντήρηση του κτηρίου. Όλα αυτά λένε εκπρόσωποι του ταμείου είναι δρομολογημένα και θα γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στηρίζουν δε πολλά στη συνεργασία του ταμείου και με το δήμο Καβάλας από τον οποίο φέρονται να ζήτησαν βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σενάρια ή πληροφορίες για αξιοποίηση του ακινήτου. Κατά το παρελθόν όταν το ακίνητο ήταν ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, είχε εξεταστεί η πρόταση, αλλά πολλές φορές είχε απορριφθεί, να χρησιμοποιηθεί το ακίνητο για τις υπηρεσίες του ΙΚΑ. Σήμερα αυτό το σενάριο είναι ιδιαίτερα μακρινό. Πρόκειται για μία παλιά καπναποθήκη, η οποία αν συντηρηθεί διαθέτει πολλά τετραγωνικά μέτρα σ΄ αυτόν που θα τη χρησιμοποιήσει.

Φαίνεται ότι η πρώτη φάση των εργασιών θα έχει σχέση με τον εσωτερικό καθαρισμό του κτηρίου και την αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών που πάντως είναι πολλά, στα πολλά έτσι κι αλλιώς παράθυρα που διαθέτει το ακίνητο, από την πλευρά της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε επίσης