Καινούργιο μνημόνιο ή καινούργιο θρίλερ ;

 Καινούργιο μνημόνιο ή καινούργιο θρίλερ ;

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που η κυβέρνηση δεν πέταξε για Βρυξέλες και ασχολήθηκε με τα δικά της ενώ δεν έλειψε και η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία βρήκε την ευκαιρία να πάρει θέση και να χαρακτηρίσει την ελληνική κυβέρνηση εκτός απο απομονωμένη και σε φάση αποσταθεροποίησης.

Βέβαια η αξιωματική αντιπολίτευση ίσως να περίμενε να πάνε τα πράγματα χειρότερα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους , πιστωτές και δανειστές μας για να βγεί με μεγαλύτερη φόρα στην επίθεση.

Δεν έγινε αυτό και έτσι περιορίζεται σε κριτική για τα αδιευκρίνιστα σημεία της συμφωνίας που μπορεί να οδηγήσουν την χώρα σε μια κατάσταση χειρότερη απο πρίν.

Πάντως ο ελληνικός λαός που με την ψήφο του θέλησε να δώσει την ευκαιρία και στον Τσίπρα να σώσει την Ελλάδα φαίνεται οτι είναι υπέρ των χειρισμών αυτών που κρατάνε την χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πήγανε μέχρι εκεί που μπορούσανε , δείξανε οτι έχουν άντερα και κάνανε πίσω όταν πλέον άρχισε να “παίζεται” στο τραπέζι των εταίρων η Ευρωπαϊκή μας προοπτική η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη.
Πάντως δείξανε με την αποφασιστικότητα τους οτι έχουν περισσότερες αντοχές απο ότι οι προηγούμενοι.

Τώρα για τα θολά σημεία της συμφωνία και κατα πόσο αυτά  θα μας επηρεάσουν δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες που οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να υλοποιηθούν για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.

Ηδη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν οτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας μέσα στο μήνα Μάρτη και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αρκεί να δείξει η ελληνική κυβέρνηση οτι είναι αποφασισμένη να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που υπέγραψε προκειμένου να παραταθεί η δανειακή συμφωνία για ένα ακόμα 4μηνο.

Ο Τσίπρας είναι αισιόδοξος οτι τα πράγματα θα πάνε καλά και προς τα έξω και προς τα μέσα και ιδιαίτερα με όλους αυτούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που φαίνεται οτι διαφωνούν με τους πρώτους αυτούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος ανέβασε προχθές στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μια φώτο selfie με την Δούρου την Περιφερειάρχη μέσα απο το απο το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που τους μεταφέρει στα αντικύθηρα με κλιμάκιο γιατρών για ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων.

Ο Καμμένος απο τα παιχνίδια με το τρενάκι του μικρού Αλέξη στα υπουργεία και απο τα υποργεία στα ελικόπτερα με selfie φωτογραφίες.

Ποιός να του το’ λεγε οτι όχι μόνο θα έμπαινε στην βουλή μετά τις τελευταίες εκλογές αλλα και στην κυβέρνηση.

Άλλαξε ο χάρτης με την νίκη της Δόξας Δράμας επί του Άρη με 1-0 που προσγειώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αναρωτιέται αν η κατάσταση δέκα αγωνιστικές πρίν απο το τέλος του πρωταθλήματος η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Ο Άρης μετά την ήττα του μέσα στην Δράμα απέχει 4 βαθμούς απο την κορυφή και 2 βαθμούς απο τον δεύτερο ΑΟΚ που σε μερικές αγωνιστικές υποδέχεται τον Πανσερραϊκό τον οποίο και πρέπει να κερδίσει.

Βέβαια πρίν απο το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό υπάρχει μια σειρά παιχινδιών που θα πρέπει να προσέξουμε για να μην έχουμε απώλειες.

Λοιπόμ αυτά και για σήμερα.

Καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης