• 23 Απριλίου 2024,

Και έτσι και γιουβέτσι !

 Και έτσι και γιουβέτσι !

Ηρθε η θετική απόφαση απο το Eurorgroup την υποδεχτήκαμε με ανάμικτα συναισθήματα , ανάλογα την παράταξη στην οποία ανήκουμε και τώρα πρέπει να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα κάνουν πράξη την ανάπτυξη που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Τα πράγματα σαφώς είναι καλύτερα τώρα που αποφασίσανε να πάρουμε την δόση και να μειώσουν και άλλο το χρέος μας αλλα δεν είναι και έτσι όπως τα περιέγραψε και ο Σαμαράς στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό.

Αν άκουγες προχθές τον Σαμαρά αυτά που έλεγε στον ελληνικό λαό και δεν είχες καμμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και την καθημερινότητα του έλληνα θα νόμιζες οτι απο Δευτέρα θα αρχίσει η ανάτπυξη με το πάτημα ενός κουμπιού και θα αρχίσει το κράτος να μοιράζει λεφτά.

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Κάπου μεταξύ αυτών που λέει η Παπαρήγα και ο Σαμαράς.

Απλά αυτοί που θέλουν Ευρώπη και ευρώ κρίνουν αυτές τις εξελίξεις θετικές και αυτοί που θέλουν δραχμή θεωρούν τις ίδιες εξελίξεις τραγικές.

Εμένα αν με ρωτάτε νομίζω οτι τουλάχιστον δεν πρόκειται να πάμε χειρότερα απο εδώ και στο εξής και δειλά – δειλά ίσως και να ξεκινήσει και η ανάπτυξη που θα αργήσει όμως αρκετά να επηρεάσει την καθημερινότητα μας αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια της ύφεσης στο δισάκι του κάθε έλληνα νοικοκύρη έχουν συσσωρευθεί ένα σωρό χρέη τα οποία θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να αποπληρώσει.

Διότι μόνο αν πληρώσεις αυτά που χρωστάς έχεις και την δυναμική και την ψυχολογία για να βγείς και να καταναλώσεις.

Αν χρωστάς και της Μιχαλούς ποιός να βγείς στην αγορά ;

Εκτός και να είσαι αναίσθητος.

Σήμερα που γράφονται οι γραμμές αυτές οι περισσότεροι έλληνες δεν ξέρουν που χρωστάνε και θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να έρθουμε στα ίσα μας.

Αυτά τα γράφω για όλους αυτούς που νομίζανε οτι την με την εκταμίευση της δόσης θα αλλάξουν όλα απο την επομένη το πρωί και θα ξημερώσει για την Ελλάδα η πρώτη μέρα της άνοιξης.

Το μόνο που κερδίσαμε απο την συμφνωνία του πρόσφατου Eurogroup είναι οτι εξασφαλίσαμε το γήπεδο που θα δώσουμε τους επόμενους αγώνες για την ανάκαμψη της οικονομίας που θα είναι Ευρωπαϊκό.

Κάτι είναι και αυτό γιατί πάρα πολλοί μα είχανε τελειωμένους και εκτός ζώνης.

Αυτό το κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με το γήπεδο που θα παίξουμε την μπάλα μας τους επόμενους μήνες περιορίστηκε αρκετά και έχουμε κλειδώσει οριστικά την παραμονή μας στην ζώνη.

Τώρα για το πόσα λεφτά θα πέσουν στην πραγματική οικονομία απο τα λεφτά που θα πάρουμε είναι ένα θέμα αφού ο Σαμαράς λέει οτι θα πέσουν 7 δις και η άλλη πλευρά οτι θα πέσουν λιγότερα απο 3.

Εγώ πιστεύω οτι θα πέσουν σίγουρα παραπάνω απο 3 και θα δώσουν μια ώθηση στην αγορά και μερικές ανάσες στους επιχειρηματίες που έχουν να παίρνουν εδώ και χρόνια απο το κράτος αλλα πως να πάρεις απο κάποιον που δεν έχει ;

Πάντως να ξέρετε οτι ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και στην Ελλάδα ΄γενικότερα πάσχουμε απο καλούς καπεταναίους αφού απο φουρτούνες είμαστε μπίμπα.

Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Μπορεί να σωθεί

η ομάδα …

Προς την σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που γίνονται στην Ένωση τόσο με την πρόσληψη του Κορωνιού όσο και με την απόκτηση του Μάκη Νικολαϊδη αλλα και κάποιων άλλων παικτών που θα πλαισιώσουν την νέα προσπάθεια της διοίκησης να σώσει την ομάδα.

Η κατάσταση είναι ανατρέψιμη και μπορεί να σωθεί η ομάδα αρκεί απο εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες απώλειες.

Δεν μας παίρνει έτσι και αλλιώς αφου η ομάδα απο εδώ και στο εξής παίζει με την πλάτη στον τοίχο και κάθε παιχνίδι είναι τελικός.

Θα πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας και να κερδίσουμε και μέσα σε έδρες ομάδων που θεωρητικά είναι στα μέτρα μας.

Ας ελπίσουμε οτι ο Κορωνιός ως νέος καπετάνιος στο καράβι της Ένωσης θα μπορέσει να αντέξει την φουρτούνα της παραμονής και να φέρει την ομάδα σε ήρεμα νερά και σίγουρα λιμάνια.

Τις εποχές αυτές τις δύσκολες αυτό που μετράει είναι οι καλοί καπεταναίοι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους φίλους σας.

Ιδιαίτερα τους φίλους γιατί τους εχθρούς τους ξέρεις και φυλάγεσαι.

Μην χάνετε το κουράγιο και την ψυχραιμία σας.

Στο τέλος να δείτε που όλα θα πάνε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης