• 22 Μαΐου 2024,

Και τρόϊκα και κρύο …

 Και τρόϊκα και κρύο …

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά η επιστροφή της τρόϊκας συμπίπτει με το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκινάει απο σήμερα και φέρνει σε όλη την Ελλάδα πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο το βράδυ της Τρίτης η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης μπορεί να έχουμε και βαθμούς κάτω απο το 0.

Και μετά οι Locomondo τραγουδάνε οτι κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα κρύο δεν έκανε ποτέ.

Ναι πως , πως …

Κρύο κάνει στην Ελλάδα και μάλιστα πολικό.

Βέβαια εγώ για ΄άλλη μια φορά θα σας θυμίσω οτι απο τον Αύγουστο γνωρίζαμε οτι ο φετιενός χειμώνας θα είναι δύσκολος και βαρύς.

Χειμώνας με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια , πολλά χιόνια.

Για να δούμε τι θα γίνει και τι μας περιμένει γιατί έχω την εντύπωση οτι ο χειμώνα μόλις ξεκίνησε.

Οσο αφορά το σημερινό ραντεβού με την τρόϊκα οι εκπρόσωποι των δανειστών ΄έρχονται με χαμηλές προσδοκίες αφού υπάρχουν θέματα που αποτελούν αγκάθια στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για συμφωνία μέσα στο 2013.

Εκτός και αν υπάρξει πολιτική λύση και δοθεί διαταγή απο το Eurogroup να προχωρήσουμε σε συμφωνία και να εκταμιευτεί άμεσα το 1 δις ευρώ που εκκρεμεί απο το καλοκαίρι μήπως και πέσει κανα φράγκο στην αγορά πρό Χριστουγέννων.

Αυτό είναι το καλό σενάριο και μάλιστα πιο απίθανο αφού το πιο ρεαλιστικό είναι να μην γίνει τίποτα και αντί για το 1 δις ευρώ να πάρουμε όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια τα βουνά.

Στην κυβέρνηση όλοι μιλάνε για την τελευταία στροφή που πρέπει να αντέξουμε και να πάρουμε χωρίς να γίνει καμμιά εκτροπή και ανατροπή του οχήματος το οποίο είναι αλήθεια οτι μπαίνει στην μεγαλύτερη και πιο δύσκολη στροφή με πολλές φθορές γιατί έχει να γίνει σέρβις στο όχημα εδώ και 4 χρόνια.

Καταλαβαίνετε οτι η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη αρκετά απο τις συγκρούσεις προηγούμενων ετών που έχει υποστεί το όχημα και σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και την κόπωση που υπάρχει οι συνθήκες γίνονται το λιγότερο ασφυκτικές.

Μπορεί να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την τελευταία στροφή αλλα δεν είμαστε και στην καλύτερη μας φάση οπότε καταλαβαίνετε οτι μπορεί εύκολα να γίνει και η στραβή και το μακελειό μετά την στραβή.

Η υπομονή του έλληνα έχει εξαντληθεί και ένα σπίρτο είναι αρκετό για να ανάψει φωτιά ολόκληρη και να κάνει και την τρόϊκα και τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση βέβαια φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση οτι ο προυπολογισμός που πρόσφατα ψηφίστηκε είναι ο προυπολογισμός της ανάκαμψης και της εξόδου της χώρας απο την κρίση.

Για άλλη μια φορά διακρίνουμε οτι υπάρχει μια διάθεση να δοθεί ένα πανυγηρικό και πάλι κλίμα στην ψήφιση του προυπολογισμού αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει μεγάλη σημασία στην μάχη των εντυπώσεων.

Μπορεί επι της ουσία να μην γίνεται τίποτα αλλα τουλάχιστον επικοινωνικά πάμε καλά αφού κερδίζουμε τις εντυπώσεις.

Εμείς πάμε να βγούμε απο την κρίση μόνο με τις εντυπώσεις.

 

Κατα τα άλλα πάμε καλά ΄και απο σήμερα πάμε και πιο χειμερινά αφού ήδη έχει αρχίσει να μας επηρεάζει το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται και θα μας μετατρέψει σε Βόρειο Πόλο αφού οι θερμοκρασίες τις πρώτες πρωϊνές ώρες ΄θα είναι κάτω απο το 0.

Μάλιστα εκτός απο την ενίσχυση των βοριάδων αναμένουμε και χιόνια στα πεδινά.

Αυτό μας το είπε ο Αρναούτογλου που υποσχέθηκε το πρωί της Τετάρτη χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Εχω την εντύπωση οτι και αυτό το κύμα κακοκαιρίας ξεκινάει απο την Νότια Ελλάδα και φθάνει μέχρι εδώ την δική μας περιφέρεια σαφώς πιο εξασθενησμένο αφού εμείς θα περάσουμε τις ημέρες αιχμής με πολύ κρύο αλλά και ηλιοφάνεια.

Απο το απόγευμα της Πέμπτης θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα σύννεφα αλλα δε υπάρχει περίπτωση βροχής.

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη πήρε την απόφαση να δίνει δωρεάν ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο όταν η μόλυνση της ατμόσφαιρας απο την χρήση τζακιών θα είναι πάνω απο τα επιτρεπτά όρια.

Θέλει να μας πείσει δηλαδή ο υπουργός οτι έχει η κρατική μηχανή όλους αυτούς τους αυτοματισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι έτσι ώστε να λειτουργήσει αυτό το μέτρο που χρειάζεται ταχύτητα.

Απο την στιγμή που η μέτρηση της ατμοσφαρικής ρύπανσης θα είναι πάνω απο το όριο θα πρέπει μέσα σε λίγα λεπτά να μπαίνει το μέτρο σε εφαρμογή και να ενημερώνονται άμεσα και οι ενδιαφερόμενοι.

Αλλιώς το μέτρο χάνει την σημασία του.

Αν είναι την μια μέρα να μετράνε την ρύπανση ΄στα ΄κόκκινα, την επομένη να δίνουν το σήμα για την εφαρμογή του μέτρου και οι ενδιαφερόμενοι να μαθαίνουν για την εφαρμογή την μεθεπόμενη δεν κάναμε τίποτα.

Αυτά που λέει ο υπουργός είναι ωραία αλλα νομίζω οτι δεν γίνονται εύκολα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ο μηχανισμός της είναι υπο διάλυση.

Αγαπητέ κύριε Τσάκα αν δεν μπορείτε να κάνετε τον ΑΟΚ πιο μεγάλο τουλάχιστον μην το κάνετε πιο μικρό.

Δεν είναι δυνατόν η ΑΟΚΑΡΑ μας να συμπεριφέρεται ώς ομάδα χωριού και με εντολή ανθρώπων που έχετε επιλέξει ώς συνεργάτες σας να δίνουν εντολή σε κάθε απειλητική επίθεση του αντιπάλου να πετάνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπάλες.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό στο “Ανθή Καραγιάννη” με τον ΑΟΚ γηπεδούχο.

Αυτές οι τακτικές είναι για άλλες ομάδες και άλλες νοοτροπίες.

Αντί να πετάει μπάλες μέσα στον αγωνσιτικό χώρο ο Τσάκας ας κοιτάξει να ενισχύσει την ομάδα.

ΟΙ φακίρηδες που θέλουν να πετάνε μπάλες ας πάνε να πιάσουν δουλειά σε κάνα τσίρκο και ας μας αφήσουν ήσυχους.

Μπορεί να μην υπάρχει διάδοχη κατάσταση αν μας αφήσουν οι επενδυτές του Τσάκα αλλα αυτό δεν σημαίνει τίοποτα και πάνω απο όλα δεν σημαίνει οτι μπορεί ο Τσάκας να κάνει οτι ΄θέλει.

Δεν πήρε λευκή επιταγή.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης