Και τώρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 Και τώρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι πρώτες γραμμές της στήλης είναι αφιερωμένες σε έναν γνήσιο Καβαλιώτη , ΑΟΚΤΣΗ και άνθρωπο που έφυγε απο κοντά μας τόσο ξαφνικά.
Ο λόγος για τον Πρόδρομο Καραμανώλη που μπορεί τα τελευταία χρόνια να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλα πάντα έβγαινε νικητής απο αυτές τις περιπέτειες και συνεχίζε την πορεία του.
Προχθές όμως δεν άντεξε και έφυγε ξαφνικά απο τον μάταιο αυτό κόσμο.
Ο Πρόδρομος Καραμανώλης ήτανε γνωστός για την υπερβολική του αγάπη προς την ομάδα της πόλης τον ΑΟΚ τον οποίο και είχε βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια με πάρα πολλούς τρόπους όταν αυτή το χρειαζότανε.
Ο Πρόδρομος Καραμανώλης ήτανε ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη και δεν υπήρχε κάτοικος της Καβάλας που να μην είχε περάσει απο το κατάστημα του , να μην έχει πιεί καφέ μαζί του και να μην έχει ανταλλάξει δυό κουβέντες.
Ο Πρόδρομος Καραμανώλης αποτελούσε κομμάτι αυτής της πόλης και σίγουρα θα μας λείψει.
Τα θερμά μας συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.
Κατα τα άλλα αφήνουμε πίσω μας τις άγιες μέρες του ΠΑΣΧΑ και συνεχίζουμε με στόχο την Πρωτομαγιά που θα πρέπει τιμήσουμε με ένα ωραίο ανοιξιάτικο μπάρμπεκιου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος το ΠΑΣΧΑ ήτανε ο καιρός που ήτανε άστατος και βροχερός.
Εδώ στην δική μας πόλη έβρεχε και την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ ο καιρός ήτανε βαρύς και δύσκολος.
Άλλα μας λέγανε για την Μεγάλη Εβδομάδα εκεί τα τσακάλια της ΕΜΥ και άλλα τελικά ζήσαμε.
Οι προγνώσεις ήτανε τόσο λανθασμένες που μόνο μερικές ημέρες πρίν την απο την Μεγάλη Εβδομάδα κάποιες προγνώσεις κάνανε λόγο για άκρως καλοκαιρινές συνθήκες την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ που θα μπορούσαμε να κάνουμε και μπάνιο.
Και το κάναμε …
Σύμφωνα πάλι με την ΕΜΥ ο καιρός απο σήμερα και μετά θα είναι σίγουρα καλύτερος χωρίς πολλές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλα θα παραμείνει άστατος και απρόβλεπτος.
Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των διοδίων απο Θεσσαλονίκη και μετά.
Για πρώτη φορά το αντίτιμο έχει φθάσει τα 5 ευρώ και δεν το πληρώνεις μια φορά.
Το 3,20 που ήτανε εδώ και χρόνια το πιο ακριβό αντίτιμο σήμερα έχει χάσει την πρωτιά απο το 4,90 και το 3,90 που δεσπόζουν.
Σίγουρα θέλεις ένα 60άρι (πήγαινε – έλα) μόνο για τα διόδια αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις οδικώς στην Αθήνα.
Μπράβο λεβέντες και εις ανώτερα
Σε λίγα χρόνια έτσι που την πάνε την δουλειά τα λεφτά που θα χρειαζόμαστε για να πληρώνουμε στα διόδια για να κατέβουμε για παράδειγμα στην Αθήνα θα είναι τα ίδια που χρειαζόμαστε σε καύσιμα.
Δηλαδή οι άνθρωποι λές και το κάνουν επίτηδες να αδειάσουν όλους τους δρόμους αφού με όλες αυτές τις αυξήσεις αποτρέπουν τους έλληνες να ταξιδεύουν οδικώς.
Γιατί να προτιμήσεις ώς μέσο το αυτοκίνητο όταν μπορείς με το αεροπλάνο να ταξιδέψεις πολύ πιο φθηνά και να έχεις και την άνεση και την ασφάλεια που σου παρέχει το μέσο αυτό ;
Σε λίγο καιρό στις εθνικές οδούς θα ταξιδεύουν μόνο οι μαζόχες.
Η άλλη διαπίστωση που έχω να κάνω είναι οτι σε γενικές γραμμές φέτος δεν είχαμε πολλά βαρελότα στις εκκλησίες την ΑΝΑΣΤΑΣΗ οχι γιατί οι έλληνες που έχουν τον τζερτζελέ μέσα τους βάλανε αλλα μυαλό αλλα πλέον τα λεφτά δεν περισσεύουν για τα τέτοιες αγορές.
Και μην έχετε την εντύπωση οτι τα βαρελότα είναι φθηνά.
5 ώρες κρυμμένος στον χώρο τον τροχών ενός αεροσκάφους που ταξίδεψε απο την Καλιφόρνια στην Χαβάη βρέθηκε ένας 16χρόνος ο οποίος κατάφερε και επέζησε γιατί ήτανε τυχερός , είπανε οι αρχές , και αναρωτήθηκαν πως μπόρεσε και τρύπωσε στο συγκεκριμένο σημείο παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που είναι αυξημένα σε όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Και παλαιότερα έχουν επιχειρήσει κάποιοι να ταξιδέψουν με τον ίδιο τρόπο αλλα δεν ήτανε το ίδιο τυχεροί με τον 16χρονο.
Αυτά και καλημέρα σας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και
ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης