Και τώρα στην αντεπίθεση …

 Και τώρα στην αντεπίθεση …

Η Ευρώπη ενωμένη έχοντας πάντα στο πλευρό της τις ΗΠΑ ανασυντάσσεται και βγαίνει στην αντεπίθεση κλιμακώνοντας τις επιθέσεις στην ΣΥΡΙΑ όπου αποτελεί το εργοστάσιο των τρομοκρατών όπως είναι και ο Ολάντ στην ομιλία του προς το Γαλλικό κονοβούλιο.

Τα τελευταία χρόνια ο Ασάντ που είναι αντιμέτωπος σε καθημερινή βάση με αυτά τα φαινόμενα βίας φώναζε προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για βοήθεια αλλα ουδείς ανταποκρινόταν.

Τώρα που η βία και η τρομοκρατία έφτασε μέχρι την καρδιά της Ευρώπης όλοι έχουν ξαφνικά αποκτήσει ευαισθησίες και θέλουν συστηματικές και οργανωμένες επιθέσεις στην έδρα των τρομοκρατών αποκλείοντας τις χερσαίες επιχειρήσεις αφού όλοι γνωρίζουν οτι οι τρομοκράτες στην αφιλόξενη χώρα τους δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.

Οι επιδρομές που θα γίνουν θα είναι απο αέρα και θα συνεχιστούν για καιρό.

Τώρα που οι τρομοκράτες φτάσανε και στα δικά μας τα μέρη τώρα πήραμε φωτιά και τρέχουμε για να προλάβουμε την επόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Απο την μεριά τους οι τρομοκράτες απιελούν με “Νέο Παρίσι” σε όσες χώρες πάρουν μέρος στους βομβαρδισμούς σε βάρος τους και λένε οτι το επόμενο χτύπημα θα είναι στην καρδιά της Ουάσιγκτον.

Καταλαβαίνετε οτι η ευκολία με την οποία χτυπήσανε σε 8 διαφορετικά σημεία το Παρίσι τους δίνουν το δικαιώμα των απειλών και για άλλη χτυπήματα.

Η απάντηση σε όλες αυτές τις απειλές υπάρχει και θα πρέπει να τους δοθεί τις επόμενες εβδομάδες μήνες ίσως και χρόνια.

Ο αγώνας θα πρέπει να είναι διαρκής μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Πάντως ο αντίπαλος σας ενημερώνω και σας προειδοποιώ οτι έχει θεριέψει όλα αυτά τα χρόνια που ο υπόλοιπος κόσμος γυρνούσε την πλάτη στον πρόβλημα.

Θα ζοριστούμε αρκετά να “καθαρισουμε την μπουγάδα”.

Κατά τα άλλα η συμφωνία που όλοι περιμέναμε αφού δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο ήρθε και ήταν οχι ακριβώς έντιμη αλλά επώδυνη και αυτό θα το καταλάβουμε όλοι τα επόμενα 24άωρα που θα γινουν γνωστές και οι λεπτομέρειες της.

Το ξέραμε οτι θα έχουμε τελικά συμφωνία και γνωρίζαμε οτι αυτή δεν θα ήταν καλή.

Τώρα πάμε για έκτατο Eurogroup και εκταμίευση της δόσης των 2+10 δις.

Τα 2 θα πάνε στα ταμεία του κράτους και τα 10 στις τράπεζες που θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου προκειμένου να ξεκινήσει μια άλλη εποχή για την ελληνική οικονομία αφού σύμφωνα με όλους τους ειδικούς και μη αφετερία ενός καινούργιο ξεκινήματος είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αναρωτιέμαι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θα είναι λέτε και η τελευταία ή θα έχουμε και άλλες στο μέλλον ;

Στην Ελλάδα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Πάντως όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές νομίζω οτι θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την λέξη “έντιμος” με την λέξη “επώδυνος” αφού απο εδώ και στο εξής όλοι οι συμβιβασμοί θα είναι επώδυνοι.

Ξεχάστε την εντιμότητα.

Δεν έχουμε ούτε τον χρόνο άλλα ούτε τον χώρο για  τέτοιου είδους διεκδικήσεις.

Οσο αφορά τον καιρό οι αλλαγές που έρχονται προς το τέλος της εβδομάδας τελικά δεν φαίνεται να είναι και τόσο σοβαρές.

Περισσότερα σύννεφα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας μάλλον μας προετοιμάζουν για έναν βαρύ χειμώνα που τα καλοριφέρια θα βογγήξουν.

Κάποιος μου είπε οτι η χαμηλή τιμή του πετρελαίου σε συνδυασμό με την επιδότηση θέρμανσης δημιουργούν οικονομικές συνθήκες πολύ ευνοϊκές για την αγορά πετρελαίου αφού η τιμή που προκύπτει είναι πιο χαμηλή απο κάθε άλλη χρονιά.

Πάντως ο πύργος του Άϊφελ έχει ανοιξει κανονικά για το κοινό και καλά κάνανε και τον ανοίξανε αφού στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται η γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

Το γράφω αυτό για όλους εσάς που ενδέχεται να ταξιδέψετε στο Παρίσι τα επόμενα 24άωρα.

Πιο νωρίς απο κάθε άλλη χρονιά μπαίνουμε φέτος στην περίοδο την εορταστική των Χριστουγέννων αφού τα ζόρια μας οδηγούν εκεί.

Υπάρχει η εντύπωση οτι η Χριστουγεννιάτικη περίοδος αν ξεκινήσει πιο νωρίς θα μπορέσει να επουλώσει μέχρι ένα σημείο τις οικονομικές πληγές που έχουν αφήσει όλα αυτά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχουν περάσει απο πάνω μας και μας έχουν ισοπεδώσει.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης