Καλή σχολική χρονιά και μακάρι να να πάνε όλα καλά !

 Καλή σχολική χρονιά και μακάρι να να πάνε όλα καλά !

Καλή σχολική χρονιά για όλους.

Για τους μαθητές για τους γονείς των μαθητών αλλα και για τους καθηγητές και δασκάλους που φαίνεται οτι και αυτοί θα έχουν έναν δύσκολο χειμώνα.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να διαψευστούν όλοι αυτοί που βλέπουν μέσα στην χρονιά απεργίες , κινητοποιήσεις και ανακατοσούρα γεινκότερα στο χώρο της παιδείας.

Τελικά η τρίπλα του Πούτιν στον ΟΜΠΑΜΑ έπιασε και έτσι το σενάριο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Συρία φαίνεται να απομακρύνεται.

Κάτι είναι και αυτό αφού ένας πόλεμος έστω και fast track θα επιβάρυνε την έτσι και αλλιώς βαριά ατμόσφαιρα όχι μόνο στην Ευρώπη ( λόγω της κρίσης) αλλα σε όλο τον ντουνιά.

Τούτος ο ντουνιάς δεν ήτανε μάτια μου για μάς που λέει και ένα τραγούδι.

Κατα τα άλλα πάμε απο το καλό στο καλύτερο.

Δεν ξέρουμε που να βάλουμε τα καλά και μας έρχονται τα καλύτερα.

Περίοδος προετοιμασίας και ανασυγκρότησης

Η περίοδο που διανύουμε είναι μια περίοδος κυρίως προετοιμασίας για τον χειμώνα που έρχεται και θα είναι δύσκολους τουλάχιστον καιρικά αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο φετεινός χειμώνα θα έχει και βροχές και χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το περσυνό χειμώνα που ήτανε χλιαρός και ήπιος να τον ξεχάσετε.

Φέτος τον χειμώνα θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να μπορέσουμε να ζεσταθούμε.

Ηδη οι περισσότερες αυλές έχουν γεμίσει με τόνους ξύλων ενώ των φρονίμων τα παιδιά εδώ και μήνες έχουν κατεβάσει τις νταλίκες απο την Βουλγαρία με τόνους ξύλα.

Αυτοί που έχουν χώρο έχουν εξασφαλίσει ξύλα για 3 χειμώνες.

Οι αγορές έχουν γίνει το καλοκαίρι που έτσι και αλλιώς οι τιμές πέφτουν.

Μακάρι και αυτές οι προβλέψεις για βαρύ χειμώνα να πέσουν έξω αλλα δεν το βλέπω.

Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να έχουμε πολλές χιονοπτώσεις γιατί με το χιόνι θα γλυτώσουμε το κρύο.

Πάντως ο Σεπτέμβρης σε γενικές γραμμές θα είναι καλός καιρικά και σίγουρα θα μπούμε στην καρδιά του Φθινοπώρου με καλές καιρικές συνθήκες.

Σίγουρα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη θα είναι καλό και απο εκεί και μετά ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί αυτοί που λένε οτι οτι ο φετεινός χειμώνας θα είναι βαρύς λένε οτι θια ξεκινήσει και νωρίς.

Συνήθως τα καλοριφέρ ( αν υπάρχει πετρέλαιο) ανάβουν γύρω στις 28 του Οκτώβρη.

Φέτος βλέπω να παίρνουν μπρός οι λέβητες και να ανάβουν τα τζάκια πιο νωρίς.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και ας έρθει η ειρήνη.

 

Το καλύτερο το Sea Dream 1

Το κρουαζιερόπλοιο που ήρθε χθές στο λιμάνι της Καβάλας απο την Θάσο ήτανε το καλύτερο απο τα προηγούμενα τρία που μας επισκέφθηκαν φέτος το καλοκαίρι γιατί είναι οτι πρέπει και σε μέγεθος και σε αριθμό τουριστών.

Είναι υπερσύγχρονο και οι επιβάτες που είναι όλοι Αμερικάνοι είναι περίπου 90.

Αυτή είναι κρουζιέρα.

Τα προηγούμενα κρουαζιερόπλοια που δέσανε στο λιμάνι της Καβάλας ήτανε τεράστια και είχανε 300 και 400 ακόμα και 1000 επιβάτες.

Μα είναι δυνατόν να ταξιδεύεις σε ένα καράβι που έχει μέσα 1000 επιβάτες;

Χάνεις την μπάλα και χάνεσαι …

Εδώ με το τρεχαντήρι που παίρνει 20 άτομα κάνεις τον γύρω της Θάσου και πάνω στο τέταρτο αρχίζεις και βγάζει σπυρία αφού δεν μπορείς να λειτουργήσεις με τόσα άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον Οκτώβρη έρχεται νέα ρύθμιση σε όλα τα δάνεια κυρίως καταναλωτικά και πιστωτικές με το επιτόκιο να μην ξεπερνά το 8,5%.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά να περνάτε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί θα είναι και δύσκολοι.

Αφήστε που έρχεται χειμώνας και καταλαβαίνετε οτι τον χειμώνα σφίγγουν οι κώλοι.Εύχομαι να είμαστε γεροί να ζήσουμε και τα πιο δύσκολα που έρχονται γιατί θα πρέπει να θυμάστε :

Οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης