• 9 Μαΐου 2024,

Καλημέρα και καλό μήνα.

 Καλημέρα και καλό μήνα.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της άνοιξης αφού ημερολογιακά τουλάχιστον υποδεχόμαστε την πρώτη της άνοιξης (στις 21 του μήνα) και αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για την αλλαγή του σκηνικού του καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι καλός με μηνύματα ανοιξιάτικα μέχρι και την Πέμπτη αφού προς το τέλος της εβδομάδας λένε τα τσακάλια οι μετεωρολόγοι οτι μπορεί να έχουμε ένα ντεμαράζ βροχοπτώσεων το οποίο όμως δεν θα  μας χαλάσει την διάθεση και τον προγραμματισμό.

Οι βροχές αν έρθουν θα είναι ήπιες και χωρίς μεγάλη διάρκεια.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και προσπαθούμε και εμείς και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση του Τσίπρα να βρούμε τον βηματισμό μας αφού μετά την σύναψη της συμφωνίας έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα.

Ο Τσίπρας βιάζεται να τρέξει όλες τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους και να μπορέσει να πάει σε μια θετική για την χώρα αξιολόγηση.

Απο εδώ και πέρα μετράνε οι πράξεις και όχι τα λόγια.

Απο την δική μας στάση και διάθεση για τήρηση των δεσμέσευων θα εξαρτηθεί η συμπεριφορά των πιστωτών μας που πρέπει όπως καταλαβαίνετε να “βάλουν πλάτη” μέσα στον μήνα για να μην υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας της χώρας.

Οι σχέσεις με τους δανειστές μας δυστυχώς ακόμα και σήμερα είναι σχέσεις εξάρτησης αφού δεν μπορούμε μόνοι μας να πάμε και πολύ μακριά.

Μας έχουν δεμένους απο παντού και απλά η κυβέρνηση Τσίπρα αυτό που επιχειρεί είναι να χαλαρώσει λίγο τους κόμπους για να μπορέσουμε στο εσωτερικό της χώρας να κάνουμε και κάποιες κινήσεις που θα ανακουφίσουν τους φορολογούμενους ταλαίπωρους πολίτες.

Τώρα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης το οποίο σαφέστα αν υπάρξει θα συνοδευτεί και απο ένα τρίτο μνημόνιο νομίζω οτι είναι δύσκολο αλλα οχι απίθανο αφού οι εταίροι , πιστωτές και δανειστές μας έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους το κακό σενάριο για την χώρα.

Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και αν το κράτος αρχίζει να παρουσιάζει υστέρηση εσόδων τότε αναπόφευκτα θα πάμε σε μια τρίτη δανειακή σύμβαση απαραίτητη έτσι όπως θα έχουν εξελιχτεί τα πράγματα  για να συνεχίσει αυτή η οικονομία να έχει σφυγμό.

Ολα εξαρτώνται απο εμάς και κυρίως απο την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ο Βαρουφάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του επισημαίνει οτι η κυβέρνηση πιάνει απο σήμερα Δευτέρα δουλειά και δεν αποκλείει μια έκτακτη φορολογία στους έχοντες και κατέχοντες.

Για το αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες ευρώ αυτό θα γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου απο τον Ιούνιο και μετά.

Αυτό το “βάθος χρόνου” καλά θα κάνουμε απο εδώ και στο εξής και όσο θα πλατιάζει η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να το συνηθίζουμε.

Πολλές απο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα γίνουν σε βάθος χρόνου αφού θα πρέπει πάντα στο νού μας να έχουμε την σταθερότητα του προγράμματος.
Τέλος επιμένω να λέω οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσίπρα θα είναι οι διάφορες φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας και είναι προς διαφορετικές κατευθύνσεις απο την κατεύθυνση που έχει η κυβέρνηση.

Οι υπουργοί του Τσίπρα θα πρέπει να αφήσουν τις δηλώσεις και να πιάσουν δουλειά γιατί όλα αυτά που έχουν υπογράψει με τους δανειστές απαιτούν δουλειά.

Δουλειά και λίγα λόγια.

Ο αγαπημένος μας ΑΟΚ έχει μπεί στην τελική ευθεία και το πιο δύσκολο κομμάτι της πορείας είναι απο εδώ και μετά που θα πρέπει να γκαζώσουμε για να μπορέσουμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα και να αλλάξουμε κατηγορία.

Βέβαια για να γκαζώσουμε και να ανεβάσουμε στροφές θα πρέπει να έχουμε και καύσιμα και η αλήθεια είναι οτι τις τελευταίες μέρες στο ρεζερβουάρ δεν υπάρχει ούτε σταγόνα.

Η διοικούσα που έχει πάρει πάνω της την προσπάθεια αυτή για άλλη μια φορά στρέφεται στον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης