• 27 Απριλίου 2024,

Καλημέρα και καλό μήνα.

 Καλημέρα και καλό μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών τον κ.Χαρδούβελη μέχρι τις αρχές του 2015 η χώρα μας θα έχει περάσει σε μια νέα σχέση με τους εταίρους , δανειστές και πιστωτές μας η οποία θα εγγυάται την ομαλή έξοδο της χώρας μας στις αγορές και θα αποτρέπει αναγούλες και περιπέτειες σαν την πρόσφατη που πέρασαμε με το παρολίγο κράχ του χρηματιστηρίου και μόνο στο άκουμα της είδησης οτι η Ελλάδα θέλει να αποχωρήσει απο το πρόγραμμα προσαρμογής νωρίτερα.

Καταλάβαμε οτι έτσι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας δεν μπορούν να γίνουν τα πράγματα και οτι και η μεταμνημονιακή εποχή θα έχει ενός άλλου τύπου επιτήρηση.

Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι τελευταία κανείς δεν λέει κουβέντα για την μείωση του χρέους που επίσης θα πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο έτσι ώστε αυτό να γίνει πραγματικά βιώσιμο.

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πολλά και διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα αλλα σε κανένα απο αυτά δεν υπάρχει η μείωση του ελληνικού χρέους που είναι απαραίητη προυπόθεση για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.

Ο υπουργός οικονομικών φαίνεται οτι καταλαβαίνει οτι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός ο οποίος θα αποτελέσει το ανάχωμα για την μάχη της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας ξεχνώντας όμως τα εγκλήματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης σε βάρος των επιχειρήσεων που σήμερα δίνουν μάχη για να κρατηθούν ζωντανές.

Αν ήτανε μάγκες και είχανε ένα σχέδιο το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν όταν βλέπανε να έρχεται το τσουνάμι ήταν να προστατεύσουν τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν αυτές στην δεύτερη φάση να απορροφήσουν όλους αυτούς που απολύθηκαν απο το δημόσιο.

Αυτοί όμως δεν κάνανε τίποτα.

Αντίθετα, πρώτα διαλύσανε τον ιδιωτικό τομέα και μετά το ρίξανε στις απολύσεις απο τον Δημόσιο.

Για αυτό και σήμερα είμαστε σε αυτό το χάλι.

Απο που να κρατηθεί η ελληνική οικονομία όταν τα έχουν διαλύσει όλα ;

Τέλος πάντων επειδή απο την φύση μας είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι ελπίζουμε οτι απο εδώ και στο εξής θα ζήσουμε τα καλύτερα και οτι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι ηλιόλουστος αλλα θα πέσει ακόμα λίγο η θερμοκρασία.

Μετά την Τρίτη τα πρωϊνά εγερτήρια θα θέλουν και κανα σκουφάκι αφού η θερμοκρασί θα είναι κάπου γύρω στους 5 βαθμούς.

Πάντως μέχρι και την ερχόμη Παρασκευή δεν υπάρχει περίπτωση βροχής.

Απο αυτό το μήνα όσοι θέλετε μπορείτε να πληρώνετε και τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία είναι ίδια με πέρσι.

Οσα πληρώσατε πέρσι θα πληρώσετε και φέτος και μακάρι οι περισσότεροι έλληνες να μπορέσουν να τα πληρώσουν μέσα στον Νοέμβρη και οχι τις τελευταίες μέρες του χρόνου για να ,μην ζήσουμε αυτό που ζήσαμε πέρσι.

Πέρσι τις τελευταίες μέρες του χρόνου αν θυμάστε σε όλες τις τράπεζες πίσω απο τους γκισέδες υπήρχαν ατελείωτες ουρές ανθρώπων που περιμένανε υπομονετικά να πληρώσουν τον φόρο.

Στα σχέδια του Βενιζέλου είναι τους επόμενους μήνες να τερματίσει την πορεία του το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και να αντικατασταθεί απο την κεντρώα Δημοκρατική Παράταξη που θα έρθει σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές φιλοφοξίες του Βενιζέλου.

Αν συμβεί αυτό να είστε σίγουροι οτι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναλάβει δράση και θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ που θα έχει εγκαταλείψει ο Βενιζέλος.

Καταλαβαίνετε οτι φως στο τούνελ δεν υπάρχει και το πιο πιθανό είναι το κόμμα να διαλύσει.

Ποιό ΠΑΣΟΚ και ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Ετσι που την πάνε την δουλειά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Οσο αφορά τις ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται κανονικά και εκτός απο τον τρίτο θάλαμο που πιστεύουν οτι κρύβει τον ένοικο του τάφου οι αρχαιολόγοι φαίνεται οτι είναι μπροστά σε ακόμα μια κρύπτη ή καταπακτή.

Καταλαβαίνετε οτι στο λόφο Καστά οι εκπλήξεις είναι απανωτές.

Στα πόδια της έχει αρχίσει και στέκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίε΄ς δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που υποσχέθηκε μείωση τοιυ ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους.

Οσο περισσότερες είναι οι ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Σαμαράς τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να έχουμε εκλογές τον Μάρτιο του 2014.

Παράλληλα βέβαια γίνονται προσπάθεις για να μαζευτούν τα κουκιά που χρειάζονται για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας αλλα πάντα υπάρχει και το plan b σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό.
Βέβαια αν κρίνουμε απο το μέτρο των 100 δόσεων που εξήγγειλε ο Σαμαράς την άνοιξη και τέθιηκε σε ισχύ το Φθινόπωρο καταλαβαίνετε πόσο θα πρέπει να περιμένουμε για τις νέες παροχές και μέτρα  που υπόσχεται η συγκυβέρνηση.

Πάντως για φθάσει ο Σαμαράς στο σημείο να ΄παίξει στα ίσα τον Τσίπρα θα πρέπει να δώσει πολλά.

Δεν καλύπτοναι οι 6 μονάδες διαφοράς έτσι εύκολα.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και ελπίζουμε να πάμε κακύτερα.

Πάντως ο καιρός είναι μαζί μας κια θα είναι μαζί όλη αυτή την εβδομάδα.

Μεγάλη υπόθεση να σηκώνεσαι το πρωί και να βλέπεις τον ήλιο να ανατέλει.

Παίζεις με άλλη ψυχολογία.

Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισσες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης