• 17 Μαΐου 2024,

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε …

 Καλοκαίρι ήταν και πέρασε …

Έχω την εντύπωση και ρίχνοντας και μια ματιά στο καιρό της επόμενης εβδομάδας οτι το τελευταία καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που μόλις πέρασε αφού Σάββατο και Κυριακή είχαμε θερμοκρασίες Ιουλίου και όχι Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ απο σήμερα ο καιρός αλλάζει με θερμοκρασίες εκεί γύρω στους 28 29 βαθμούς συννεφιά και βροχές προς το τέλος της εβδομάδας.

Την Παρασκευή για παράδειγμα δίνει βροχές ασθενείς και 20 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι.

Είναι σίγουρο οτι ο καιρός αλλάζει και οτι το Φθινόπωρο έρχεται πιο κοντά.

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα σχολεία που όμως με το καλημέρα θα κλείσουν για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 20 του μήνα και ευελπιστούμε οτι θα βγάλουν κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια.

Έχω την εντύπωση οτι η τελευταία κυβέρνηση που εξάντλησε τετραετία θα πρέπει να ήταν κυβέρνηση του Σημίτη που έτσι και αλλιώς ήτανε ένας άνθρωπος και πολιτικός που εξαντλούσε σε όλα τα θέματα όλα τα περιθώρια.

Μετά τον Σημίτη οι επόμενοι πριν την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης κάνανε εκλογές και τα τελευταία χρόνια έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ αφού έχουμε εκλογικές αναμετρήσει κάθε 10-11 μήνες μέσο όρο.

Η κρίση χρέους που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά απο ένα κόμμα οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να καταλάβουν τα κόμματα οτι απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας απο το 2009 και μετά.

Δεν πρόκειται να δούμε χαίρι και προκποπή αν δεν προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την συμμετοχή όλων των κομμάτων που θέλουν η χώρα να έχει μια Ευρωπαική προοπτική.

Σήμερα ψηφίζουμε για το ποιά Ελλάδα θέλουμε.

Υπάρχουν αυτοί που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης ,απομονωμένη και μίζερη και υπάρχουν και αυτοί που θέλουν την Ελλάδα στο πυρήνα έστω και αυτής της προβληματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που όμως αποτελεί την καλύτερη λύση απο οτιδήποτε άλλο υπάρχει ώς επιλογή για την χώρα.

Αυτοί που υποστηρίζουν οτι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει απο την Ευρωζώνη αμφιβάλλω αν έχουν καταλάβει τι προτείνουν στο λαό και αμφιβάλλω αν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν έστω και ώς κυβέρνηση αύριο τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας.

Η επιστροφή στην δραχμή δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται.

Απο την άλλη βέβαια έχουμε κουραστεί να πληρώνουμε τους φόρους ΄τους οποίους μας έχουν επιβάλει και οι περισσότεροι είναι άδικοι αλλα δεν γίνεται και αλλιώς.

Πάντως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ σε όριο όμως του στατιστικού λάθους που σημαίνει οτι πάμε για εκλογές θρίλερ με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν κυριολεκτικά μάχη για την πρωτιά.

ΠΑΣΟΚ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα παλέψουν για το ποιός θα είναι τρίτο κόμμα και ρυθμιστής των εξελίξεων της επόμενης ημέρας και Ανεξάρτητοι Έλληνες οριακά εντός βουλής.

Εγώ πάντως επιμένω και λέω οτι στην κυβέρνηση της 21 του Σεπτέμβρη θα μετέχουν σίγουρα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και παίζει μόνο αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Οι δύο είναι σίγουροι και ψάχνουμε τον πρώτο στις εκλογές.

Ο Μεϊμαράκης δηλώνει έτοιμος να κυβέρνηση αν χρειαστεί ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα ο Τσίπρας του κλείνει την πόρτα.

Δεν υπάρχει περίπτωση απαντά να κυβερνήσουμε με την Νέα Δημοκρατία ρίχνοτας τα δίχτυα του σε ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Πάντως μου δίνεται η εντύπωση οτι και οι δανειστές μας θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τα φιλοευρωπαϊκα ΄κόμματα απο τα οποία θα απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην διάρκεια της θητείας του οποίου χάθηκε η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων.

Για τον λόγο αυτό δώσανε και την έγκριση τους προκειμένου να γίνουν οι εκλογές.

Μήπως και γλυτώσουν απο τον Τσίπρα ο οποίος τονίζω οτι ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να φέρει μετά απο 5 χρόνια σκληρής λιτότητας μια τέτοιαα ακόμα δύσκολη συμφωνία για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Κάντε μια υπομονή να ανοίξουν με το καλό τα σχολεία , να γινουν οι εκλογές και εν συνεχεία να βρούμε όλοι τον βηματισμό μας προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άλλο ένα δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης