• 18 Μαΐου 2024,

«Καλοκαιρινές» στιγμές στο λιμάνι

 «Καλοκαιρινές» στιγμές στο λιμάνι

limani470Λίγα λεπτά μετά τις 9.00 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Νήσος Μύκονος». Μετά από πολύ καιρό ήρθε στην Καβάλα πρωϊνές ώρες, όπως δηλαδή συνέβαινε το περασμένο καλοκαίρι, ειδικότερα από τον Αύγουστο και μετά.

800 περίπου επιβάτες ήταν μέσα στο πλοίο, που ήρθε Δευτέρα πρωί, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που εμπόδισε την άφιξη του πλοίου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν πρόσφυγες. Μετακινήθηκαν όλοι τους, αφού πρώτα ελέγχθηκαν από την ελληνική αστυνομία, με λεωφορεία για τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Παρά το πρωϊνό της άφιξης του πλοίου οι εθελοντικές ομάδες ήταν παρούσες, στο χώρο μπροστά από την αίθουσα επιβατών. Άριστα οργανωμένες όπως πάντα, προσφέρανε ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ακόμη και ζεστό καφέ και τσάι.

Μικρό πρόβλημα ανέκυψε όταν ένα κοριτσάκι έχασε τους γονείς τους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι εθελοντές δρούνε ταχύτατα. Σε συνεργασία και με το προσωπικό του υπεραστικού ΚΤΕΛ βρέθηκαν οι γονείς του κοριτσιού και αυτό έπαψε να κλαίει καθώς γρήγορα χαμογέλασε στην αγκαλιά της μητέρας του.  Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, ήταν και μια απογοήτευση γενικότερα, γι ΄ αυτούς που έβλεπαν τους πρόσφυγες σε μια πορεία προς το άγνωστο.

Τα τουριστικά λεωφορεία μέσα σε λίγα λεπτά αναχώρησαν για τον προορισμό τους, δηλαδή τα σύνορα της Ελλάδος με τα Σκόπια. Τα περισσότερα προέρχονταν από γραφείο των Αθηνών που όπως φαίνεται καταφέρνει κι από τους επιβάτες του πλοίου εξασφαλίζει τους περισσότερους για τα δικά του λεωφορεία. Με αποτέλεσμα η μετακινούμενοι πρόσφυγες με τουριστικά λεωφορεία της περιοχής ή με το τουριστικό γραφείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ να είναι κάθε φορά και λιγότεροι.

 

Διαβάστε επίσης