• 18 Μαΐου 2024,

Καλοκαιρινή εβδομάδα …

 Καλοκαιρινή εβδομάδα …

Και ενώ πάμε για την τελική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής σε αρκετούς Δήμους και Περιφέρειες η θάλασσα έχει αρχίσει και μας φλερτάρει σοβαρά.
Ο καιρός γίνεται πλέον καλοκαιρινός και η Κυριακή που έρχεται που εκτός των άλλων θα είναι και η Κυριακή των Ευρωεκλογών θα χτυπήσει το καμπανάκι για να ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός όλη αυτή την εβδομάδα θα είναι πολύ καλός , αίθριος με πολύ καλές θερμοκρασίες και καταλαβαίνετε οτι η πρώτη βουτιά δεν αργεί.
Απο την Πέμπτη και μετά στην Καβάλα το μεσημέρι θα έχουμε 29 βαθμούς και για τον λόγο αυτό κατεβάστε τα καλοκαιρινά.
Καθήστε ένα μεσημέρι πρίν απο τον Πέμπτη και κατεβάστε απο τις ντουλάπες τις βερμούδες και βγάλτε απο το μπαούλο την παντόφλα με το δίχαλο.
Τώρα όσο αφορά επι της ουσίας την προχθεσινή εκλογική Κυριακή Τσανάκα και Σιμιτσής θα παλέψουν στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο της Καβάλας με την Τσανάκα να έχει ψυχολογικό κυρίως προβάδισμα.
Αυτός που στην κυριολεξία καταποντίστηκε ήτανε ο Βέρρος ο Άρης ο οποίος παρά το γεγονός οτι είχε την δυναμική στήριξη του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά στις εκλογές για τον Δήμο της Καβάλας ήρθε 5ος αφού τον πέρασε και ο Μάκης που έκανε μαγιά για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλα και ο Παπάς που έδειξε οτι είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.
Και η ερχόμενη Κυριακή θα είναι μια κοντή Κυριακή οπότε κάντε υπομονή.
Οτι είναι να γίνει θα γίνει.
Τσανάκα και Σιμιτσής θα παλέψουν για το ΄ποιός θα κόψει πρώτος το νήμα και νομίζω οτι αυτή η εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα τακτικής και απο τους δύο αρχηγούς των συνδυασμών που περάσανε την δεύτερη Κυριακή.
Η Τσανάκα έχει τον αέρα και την ψυχολογία του νικητή της πρώτης Κυριακής έστω και οριακά και καλείται αυτή την εβδομάδα να κάνει σωστή διαχείριση αυτού του προβαδίσματος και να το μετατρέψει σε τελική νίκη την Κυριακή που έρχεται.
Δύσκολο θα είναι και το έργο του Σιμιτσή που έχει μια εβδομάδα να πείσει τους Καβαλιώτες που για διαφόρους λόγους προτιμήσανε άλλους συνδυασμούς οτι τώρα την Κυριακή της τελικής αναμέτρησης είναι καλύτερος απο την Τσανάκα και θα πρέπει να κερδίσει την επόμενη 5ετία.
Στην ουσία και οι δύο ξεκινάνε απο το 0 και θα πρέπει να κάνουν τις σωστές κινήσεις που θα τους δώσουν την τελική νίκη.
Νομίζω οτι και οι δύο συνδυασμοί θα αποφύγουν την πόλωση και θα προσπαθήσουν με επιχειρήματα που θα επικεντρωθούν στην ικανότητα διοίκησης να κερδίσουν την ψήφο του λαού της Καβάλας που θα βγάλει τον επόμενο Δήμαρχο , την ερχόμενη Κυριακή.
Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι οτι για δεύτερη φορά τα exit polls αστοχήσανε και δώσανε λάθος αποτελέσματα στους μεγαλύτερους Δήμους και Περιφέρεις της χώρας λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα.
Για τον λόγο αυτό και τα κανάλια στην διάρκεια της νύχτας εφεύραν την “τελική εκτίμηση” των εxit polls που ήρθε για να διορθώσει τις λάθος πρώτες εκτιμήσεις που βγάζανε τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο νικητή στον μεγαλύτερο ΔΗΜΟ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της χώρας.
Για τον λόγο αυτό και απο τις 7 και μετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ονειρεύονται και ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Καλή εβδομάδα κυρίως σε Τσανάκα και Σιμιτσή που έχουν μπροστά τους μιθα δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα.
ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης