Καλύπτει το Δήμο Καβάλας η απόφαση της ΚΕΔΕ

 Καλύπτει το Δήμο Καβάλας η απόφαση της ΚΕΔΕ

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι για το Δήμο Καβάλας ισχύει η απόφαση της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος, σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα που όπως φαίνεται ο Δήμος Καβάλας δε θα προωθήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Τουλκίδης μία ακόμη φορά εισηγήθηκε αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις χρήματα από το ταμείο του Δήμου δεσμεύονται προκειμένου μεταξύ των άλλων να γλυτώσουν τη μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα 200.000 ευρώ θα ενισχύσουν από το Δήμο Καβάλας το ταμείο της Δημωφέλειας, με σκοπό να διευκολύνουν τη δημοτική επιχείρηση για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, ενώ 100.000 ευρώ θα δεσμευτούν για έργα στο πρόγραμμα «πράσινες αυλές», μικροπαρεμβάσεις σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, ώστε οι αυλές αυτών των σχολείων να γίνουν πιο όμορφες.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την εξόρμηση που θα κάνει ο Δήμος Καβάλας άμεσα για την ανακύκλωση προσθέτοντας στους υφιστάμενους επιπλέον μπλε κάδους.

Ο Δήμος Καβάλας δεν θα περιμένει την προετοιμασία που πρέπει να προηγηθεί για την εγκατάσταση των μπλε κάδων, θα τους τοποθετήσει δηλαδή ακόμη και στα σημεία όπου δεν θα έχουν προλάβει να κατασκευασθούν ειδικές εσοχές.

Η  χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγινε χωρίς έκτακτα θέματα. Δύο θέματα αποσύρθηκαν. Εγκρίθηκε και παρελήφθη μελέτη, γεωτεχνική και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για τον ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας που πρέπει να επεκταθεί.

Τέλος ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια φυτικού υλικού, υλικών κηπευτικής, φυτοπαθολογικού υλικού, λόγω ένστασης που έγινε δεκτή και έτσι ο διαγωνισμός θα δρομολογηθεί από την αρχή.

 

Διαβάστε επίσης