• 3 Μαΐου 2024,

Καλώς ήρθανε τα παλικάρια …

 Καλώς ήρθανε τα παλικάρια …

Εκτός απο την πολιτική κρίση η οποία έχει προκαλέσει βία και θάνατο η Ουκρανία πλέον είναι αντιμέτωπη και με την απειλή της χρεωκοπίας αφού το δημόσιος χρέος της χώρας αυξάνεται με ρυθμούς και ταχύτητες 3G .

Πάντως η ΕΕ είναι έτοιμη να επέμβει όποτε και αν χρειαστεί με τον γνωστό και περιβόητο μηχανισμό στήριξης που θα αποτελειώσει όσους γλυτώσουν απο τον εμφύλιο.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι τα πράγματα στην Ουκρανία είναι δύσκολα , μαύρα και άραχνα αφού όπου και να κοιτάξεις υπάρχει απελπισία , δυστυχία και πόνος.

Τα τελευταία 24άωρα έχουμε συνεχείς πολιτικές συμφνωνίες ανάμεσα στους διαδηλωτές και την κυβέρνηση που όμως είναι εύθραυστες και δεν διαρκούν παρα μόνο λίγες ώρες.

Οι 4 στους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση του λαθρεμπορίου καυσίμων πήρανε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις συγγενών των κατηγορούμενων και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μεταξύ των προφυλακιστέων και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ αλλα και της ομάδας του Ατρομήτου Γιάννης Σπανός που όπως και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι του τα αρνήθηκε όλα.

Κανείς απο όλους αυτούς που βρέθηκαν μπροστά σε ανακριτή και εισαγγελέα με τις κατηγορίες λαθρεμπορίου δεν έχουν σχέση με το κύκλωμα.

Απο σήμερα Δευτέρα επέστρεψε στην Ελλάδα και η τρόϊκα για να συνεχίσει το διαπραγματευτικό της έργο με την ελληνική κυβέρνηση που είναι όμως αισιόδοξη οτι θα έχουμε γρήγορα συμφωνία με τους εκπροσώπους και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σχετικά εύκολα στην εκταμίευση της δόσης που είναι λεφτά τα οποία δεν θα φθάσουν ποτέ στα ταμεία της χώρας αφού είναι χρήματα ελληνικών ομολόγων που λήγουν και πρέπει να πληρωθούν.

Ισως και για τον λόγο αυτό τα βρούνε εύκολα και γρήγορα οι τροϊκανοί με τον Στουρνάρα.

Αν ήτανε τα χρήματα να έρθουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους θα μας βασανίζανε αρκετές εβδομάδες ακόμα μέχρι να μας τα δώσουν.

Παλιές ιστορίες που έχουμε ξαναζήσει.

Βέβαια απο εδώ και στο εξής κάθε μέρα που περνάει μας φέρει όλο και πιο κοντά στην πιο μεγάλη μέρα του πολέμου που είναι αναμφισβήτητα η μάχη για την μείωση του χρέους που θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει ανάσα η Ελλάδα και εν συνεχεία οι έλληνες.

Με το χρέος στα επίπεδα που είναι σήμερα δεν μπορούμε να δούμε χαϊρι αφού δεν μπορεί να γίνει προκοπή.

Ο Σόϊμπλε έκανε προχθές πάλι δηλώσεις και τόνισε οτι αυτό που έγινε πρίν απο περίπου δύο χρόνια με το κούρεμα των ομολόγων που είχανε στην κατοχή τους ελληνικές τράπεζες και οργανισμοί δεν πρόκειται να ξανασυμβεί και έγινε κατ εξαίρεση.

Αυτό βέβαια το λέει γιατί πλέον είναι η σειρά να γίνει κούρεμα στα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους ξένες τράπεζες και ξένοι οργανισμοί και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο εμείς τα έχουμε στο μυαλό μας αφού τα ξένα συμφέροντα δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο.

Για τον λόγο αυτό και προσπαθούν να βρούνε έναν άλλο τρόπο , πιο αναίμακτο για τους Ευρωπαίους προκειμένου να μειώσουν το ελληνικό χρέος.

Σίγουρα θα γίνει κάτι όταν έρθει η ώρα αλλα δεν ξέρω αν αυτό που θα γίνει θα είναι αρκετό για να μπορέσουμε να αποδεσμευτούμε απο τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Εύχομαι η εβδομάδα να είναι καλή και να κυλήσει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και απρόοπτα.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια 54 γιατί οι καιροί που ζούμε είναι και πονηροί και δύσκολοι και ύποπτοι.

Καλό κουράγιο…

με το 1 με το 2 με το 3:

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης