Καμμία πρόοδος …

 Καμμία πρόοδος …

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές τα αποτελέσματα του κρίσιμου Eurogroup της χθεσινής Δευτέρας δεν έχουν γίνει ακόμα  γνωστά.

Απο όλα όσα μεσολάβησαν το Σαββατοκύριακο το πιο πιθανό είναι να μην τα βρήκανε μετά απο μια μαραθώνια σύσκεψη με αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και ίσως θα χρειαστεί ένα ακόμα έκτακτο Eurogroup ή μια έκτακτη σύνοδο κορυφής αφού τα πράγματα παρά την σύγκλιση δεν είναι τόσο εύκολα για να υπάρξει τελική συμφωνία.

Υπάρχει πρόοδο στις συζητήσεις αλλα η πίεση του χρόνου δεν είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και τελικά σε συμφωνία.

Η στήλη αυτή έχει γράψει απο καιρό οτι και για λόγους τακτικής, πέρα απο τους προφανείς λόγους διαφωνίας, η συμφωνία θα γίνει στο και πέντε και οχι στο παρα πέντε όπως γινόταν  μέχρι σήμερα με τις μνημονιακές και καλά κυβερνήσεις.

Και ο Τσίπρας θα επιμείνει στις θέσεις του και οι Ευρωπαίοι και δύσκολα θα κάνουν πίσω.

Υπάρχει ένα ευνοϊκό περιβάλλον και κλίμα  για αλλαγή της διαπραγμάτευσης αλλα για να γίνει αυτά θα πρέπει να μεσολαβήσουν ένα σωρό άλλα πράγματα που θέλουν και χρόνο εκτός όλων των άλλωμ.

΄Άλλωστε τι ζητάει ο Τσίπρας απο τους Ευρωπαίους ;

Χρόνο ζητά και συγκεκριμένα 6 μήνες.

Τον Αύγουστο δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα του έλληνα πρωθυπουργού η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα.

Φοβάμαι μήπως είναι τόσο διαφορετική η χώρα που τρομάξουμε να την γνωρίσουμε και εμείς.

Το ερώτημα είναι οι εταίροι και δανειστές μας θέλουν μετά απο 6 μήνες να δούνε μια διαφορετική Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και να παίρνει μπρός η θέλουν την χώρα σε συνεχή ομηρία και επιτήρηση ;

Διότι αγαπητοί αναγνώστες αν οι εταίροι λειτουργούσαν με σκεπτικό την γρήγορη ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη θα ήταν άλλες οι αποφάσεις που θα παίρνανε απο αυτές που πήρανε.

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι δύσκολο και κρίσιμη αλλα στο τέλος , όπως λένε και οι Ινδοί , θα πάνε όλα  καλά.

Να υπάρχει πίστη και υπομονή.

Μετά την συνεδρίαση του Eurogroup σειρά έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού όπως φαίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης στο άκουσμα του ονόματος του Αβραμόπουλου υπήρξαν αντιδράσεις.

Για τον λόγο αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοικοινώσει το όνομα του υποψήφιου σήμερα με το πέρας του κρίσιμου Eurogoup αφού φαίνεται οτι η πορεία των διαπραγματεύσεων συνδέεται και με το όνομα του υποψήφιου για τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας.

Ευχαριστημένοι δηλώνουν όλοι και κυρίως οι διοργανωτές απο την διεξαγωγή της Αλφαβητοπαρέλασης την Κυριακή και οχι το Σάββατο κάτι που φαίνεται να καθιερώνεται.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα με τις θερμοκρασίες να “παίζουν” μπάλα εκεί γύρω στο 0 με οτι αυτό συνεπάγεται.

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών χειμώνα εδώ στην δική μας περιοχή θα έχουμε Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Η εβδομάδα αυτή οδηγεί στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και το μαράζι του δικό μας είναι αν φέτος το τραπέζι με τα κούλουμα θα στηθεί σε τραπεζάκι έξω κάτω απο τον κυρίαρχο ήλιο.

Τα τελευταία χρόνια θέλω να θυμίσω σε όλους οτι ο καιρός την ημέρα αυτή είναι άσχημος και δύσκολος.

Και ήλιο δεν έχει και βροχές θα έχει.

Μακάρι φέτος αυτό να αλλάξει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης