• 29 Απριλίου 2024,

Κανένα ενδιαφέρον για το απεντομωτήριο

 Κανένα ενδιαφέρον για το απεντομωτήριο

Ούτε χθες υπήρξε αποτέλεσμα στη διαδικασία που ξεκίνησε στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για εκμίσθωση σε ιδιώτη του απεντομωτηρίου. Τους τελευταίους 12 μήνες ο Οργανισμός προσπάθησε τρεις φορές να νοικιάσει το απεντομωτήριο, χάριν δε σ΄ αυτή τη διαδικασία και τις ελπίδες που είχε, έβγαλε από αυτό το Δήμο Καβάλας, ο οποίος χρησιμοποιούσε το κτήριο, για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων κάθε καλοκαίρι.

Οι προσδοκίες όμως του Οργανισμού δεν δικαιώθηκαν. Χθες στον τρίτο κατά σειρά ανοιχτό διαγωνισμό δεν εμφανίσθηκε κανείς. Ο Οργανισμός έχοντας βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των ιδιωτών περίμενε χθες μέχρι και τρεις προτάσεις. Ενώ όμως κατατέθηκε αίτηση από τρεις ιδιώτες που πήραν το φάκελο της διαδικασίας, κανείς από αυτούς δεν εμφανίστηκε να καταθέσει την προσφορά του για την ενοικίαση του απεντομωτηρίου.

Ο οργανισμός μετά και την 3η άγονη διαδικασία ελπίζει ότι μπορεί να βρει ιδιώτη που θα νοικιάσει το απεντομωτήριο με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης.

Αυτό φαίνεται δύσκολο καθώς αυτοί που δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται, παρασύροντας ως ένα βαθμό τον Οργανισμό, δεν είναι πρόθυμοι να επανέλθουν.

Το απεντομωτήριο είναι ένα κτίσμα στο χώρο του κεντρικού λιμανιού, 358 τ.μ.. Μέχρι και πριν από δύο χρόνια, ήταν ερμητικά κλειστό. Χρησιμοποιήθηκε από το Θοδωρή Γκόνη για εκδηλώσεις του καλοκαιριού για το φεστιβάλ Φιλίππων. Όταν ο Δήμος Καβάλας οριστικά εγκαταστάθηκε σε αυτό, ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τον Οργανισμό με βασικό επιχείρημα την αξιοποίηση του κτίσματος που στο μεταξύ έγινε ευρύτερα γνωστό.

Ο πήχης μπήκε ψηλά, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Πολλοί μάλιστα λένε ότι ο λόγος για τον οποίο επήλθε ρήξη στις σχέσεις του Δήμου Καβάλας και του Οργανισμού, είναι αυτός: το γεγονός ότι ο ΟΛΚ επεδίωξε να πάρει πίσω το απεντομωτήριο από το Δήμο Καβάλας, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να το αξιοποιήσει, να το νοικιάσει σε ιδιώτη.

Θυμίζουμε ότι μετά το Θ. Γκόνη που χρησιμοποίησε το απεντομωτήριο το καλοκαίρι και ο Θοδωρής Αμπαζής άρχισε να το χρησιμοποιεί για θεατρικά σεμινάρια που γίνονταν στο απεντομωτήριο το φθινόπωρο και το χειμώνα.

 

Διαβάστε επίσης