• 14 Μαΐου 2024,

Ο Βασίλης Τραϊφόρος απαντά στις κατηγορίες που δέχεται η Δημοκρατική Αριστερά

 Ο Βασίλης Τραϊφόρος απαντά στις κατηγορίες που δέχεται η Δημοκρατική Αριστερά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι περιφερειακές συσκέψεις της Δημοκρατικής Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση των μελών του κόμματος και τη συζήτηση της πολιτικής κατάστασης. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, με εισηγητές τους Σ. Παπαθανασίου και Χρ. Μαυροκεφαλίδη. Ενόψει της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών με τους εκπροσώπους της τρόικα για το «κλείδωμα» του νέου πακέτου των μέτρων, η ΔΗΜΑΡ ως αριστερός πολιτικός χώρος φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί περισσότερο από ποτέ.

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής Βασίλης Τραϊφόρος μας μίλησε για την περιφερειακή σύσκεψη στην ΑΜΘ διευκρινίζοντας πως έδωσαν το παρόν πενήντα περίπου άτομα, γεγονός που ήταν ενθαρρυντικό. Ο ένας εκ των δύο ομιλητών και συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανασίου είναι εκείνος που μαζί με τον κ. Χατζησωκράτη διαπραγματεύονται όλα τα οικονομικά θέματα. Η συζήτηση που διεξήχθη ήταν μεστή ο δε προβληματισμός που κατατέθηκε ήταν γόνιμος. Στην πλειοψηφία τους όσοι τοποθετήθηκαν, αναγνώρισαν την αναγκαιότητα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική σημερινή κυβέρνηση, παρ’ όλους του κινδύνους που εμπεριέχει αυτή η επιλογή.

Εξάλλου, ήταν η πρώτη φορά που ένας πολιτικός χώρος της αριστεράς κλήθηκε να δοκιμασθεί μέσω της συμμετοχής του, η οποία ήταν απαραίτητη διότι διαφορετικά δε θα αναδεικνύονταν κυβερνητικό σχήμα. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγούνταν σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση κι όπως ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Τραϊφόρος: «Πόσοι από αυτούς που σήμερα κραυγάζουν θα επιθυμούσαν και μία επιπλέον εκλογική αναμέτρηση;» Η επιμήκυνση σύμφωνα με τον κ. Τραϊφόρο είναι πια προ των πυλών, άρα θα πρέπει να θεωρείται κάτι βέβαιο.

«Εμείς θεωρούμε πως εάν δεν υπήρχε η ΔΗΜΑΡ δε θα υπήρχε καν κυβερνητικό σχήμα, ενώ ο χώρος μας λειτουργεί και ως χαλινάρι. Το σημείο στο οποίο συμφώνησαν όσοι παραβρέθηκαν την Τετάρτη στην περιφερειακή σύσκεψη ήταν πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να εφαρμοστούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στον τρόπο διοικήσεως της χώρας, κυρίως όμως επιβάλλεται μια μεγάλη μεταρρύθμιση στη φορολογία. Όλα αυτά όμως πρέπει να εφαρμοστούν ταχύτατα και ριζοσπαστικά, διότι ο λαός δεν αντέχει πλέον.

Η απώλεια για τη ΔΗΜΑΡ δεν μετράται σε μείωση ποσοστών. Η απώλεια για τη Δημοκρατική Αριστερά μεταφράζεται σε μια εθνική χρεοκοπία. Ενόσω εξελίσσονται οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις δεν είναι παράξενο κάποια στελέχη του κόμματος να διαφωνούν, διότι η ΔΗΜΑΡ είναι ένας βαθιά δημοκρατικός πολιτικός χώρος. Διαγραφές δεν πρόκειται να δρομολογηθούν αφού καθένας διατηρεί τις προσωπικές αντιλήψεις του. Αν ωστόσο υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ριζικά με τις απόψεις, τότε είναι υπεύθυνος να καθορίσει τη στάση του, διότι η ΔΗΜΑΡ δε σκοπεύει να διαγράψει κανένα», υπογράμμισε ο Βασίλης Τραϊφόρος.

 

 

Διαβάστε επίσης