• 17 Μαΐου 2024,

Σε αναστάτωση η Χρυσούπολη λόγω ΔΟΥ και ΙΚΑ

 Σε αναστάτωση η Χρυσούπολη λόγω ΔΟΥ και ΙΚΑ

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται από χθες η Χρυσούπολη, αφού έρχεται η ώρα να κλείσει η μοναδική εφορία στην επαρχία Νέστου.

Σήμερα κατά το τυπικό ο ΔΟΥ Χρυσούπολης λειτουργεί για τελευταία μέρα. Τη Δευτέρα οι επτά εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν στην εφορία της Καβάλας και εκεί ν΄ αναλάβουν δουλειά.

Μέχρι και χθες δεν υπήρχε ειδικότερη οδηγία για το τι θα γίνει με τον εξοπλισμό της εφορίας, κυρίως με τα αρχεία των ηλεκτρομικών υπολογιστών.

Υπάλληλοι με τους οποίους συζητήσαμε περιγράφουν τη διακοπή λειτουργίας της εφορίας στη Χρυσούπολη, και τη μεταφορά της στην Καβάλα, σαν μία διαδικασία – σκέτο μπάχαλο. Πάντως το υπουργείο μπορεί έστω σήμερα την τελευταία στιγμή να επανέλθει εξηγώντας τι ακριβώς θα συμβεί.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι υπάλληλοι οι οποίοι το καταλαβαίνουν ότι θα εργάζονται πλέον στην Καβάλα. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται με τους συναλλασσόμενους φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι για κάθε υπόθεσή τους θα πρέπει επιπλέον να απευθύνονται στο κτίριο του διοικητηρίου στον 1ο όροφο στην εφορία της Καβάλας.

Στη Χρυσούπολη τώρα αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που δημιουργεί η διακοπή λειτουργίας της εφορίας. Ακούνε μάλιστα ότι σύντομα θα διακόψει τη λειτουργία του στη Χρυσούπολη και το κατάστημα των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Οι ενέργειες του Δήμου Νέστου δεν είχανε αποτέλεσμα. Το κλείσιμο της εφορίας στη Χρυσούπολη, είναι οριστικό. Από κει και πέρα θα πρέπει γρήγορα να τρέξουν οι αλλαγές στη φορολογία και στις συναλλαγές με τις εφορίες, ώστε πολλά πράγματα να μπορούνε να γίνονται από απόσταση.

Χθες άρχισε και για την Καβάλα η νέα 48ωρη απεργία των εφοριακών. Συνεχίζεται και σήμερα. Ο σύλλογος εργαζομένων στις εφορίες της Καβάλας – Δράμας εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι σ΄ αυτές ενωμένοι αγωνίζονται ενάντια στη λαίλαπα των άδικων φόρων και χαρατσιών, στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών, στις απολύσεις των εργαζόμενων μέσω της εφεδρείας. Διεκδικούμε – συνεχίζει η ανακοίνωση – να εφαρμοσθεί επιτέλους δίκαιο φορολογικό σύστημα, να παταχθεί οριστικά η φοροδιαφυγή, τονίζουμε ότι η κατάργηση του δημόσιου τομέα οδηγεί στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Σημειώνουμε τέλος ότι χθες στην Καβάλα, η συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα, που είναι και η τελευταία μέρα αυτής».

 

Διαβάστε επίσης